Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tulajdonjog átírásának nem akarása

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Tulajdonjog átírásának nem akarása

    Sziasztok!

    Nemrégiben vásároltam egy Pannónia T5-öst.
    A szürke forgalmival és az adásvételivel (mindkettőn a tulaj szerepel) besétáltam egy okmányirodába, hogy átírjam a nevemre.
    Erre a válaszuk: ahhoz, hogy átírják, kell zöld forgalmi, amihez pedig műszaki vizsga, eredetiség vizsga, meg biztosítás kell. (ja és elvileg 2 héten belül át kell írni, az adásvételtől számítva, különben megbüntetnek)
    Erre én: én csak a tulajdonjogot szeretném átírni, nem akarom forgalomba helyezni, csak restaurálás után, ami sok időt vesz igénybe. Nem értem, miért kell ehhez műszaki vizsga meg biztosítás, amikor a motor 1991-ben ki lett vonva a forgalomból...
    Aztán kiderült, hogy eredetiségvizsgával át lehetne írni, de azt meg nem tudnak neki csinálni, mert csak a szürke forgalmival nem lehet. Ehhez is műszaki vizsga kell, mert annak az adatlapnak a nyomán tudnak eredetiségvizsgálatot csinálni.
    Szóval megint ott állok, hogy műszakiztatnom kell.

    Tudna segíteni nekem valaki, hogy hogyan lehet átírni problémamentesen egy ilyen motort?
    Előre is hálásan köszönöm a válaszokat!

    Üdv. Noni

    #2
    Először talán próbáld meg egy másik okmányirodában...
    Aztán meg ha nem lehetne erediségvizsgálni szürke forgalmival, egy ilyen motor sem kerülne vissza forgalomba, nehéz elhinni, hogy így lenne...
    Beagle kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Én is azt tudom mondani, hogy keress másik okmányirodát... Simán át kell hogy írják. Ha ragaszkodnak a hülyeségükhőz, indokolják meg írásban...
      kollarg kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


        #4
        Szürke forgalmival nem fogják átírni, mert nem szerepel a nyilvántartásban. Mivel nem szerepel, nem kell 15 napon belül átíratnod. Ennyi !
        Beagle kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Hiába viszed másik okmányirodába, mindenütt ugyanezt fogják mondani!

          Mir-mur-nak viszont igaza van, ha a forgalmiba be van jegyezve a forgalombol kivonás ténye, nem kell 15-napon belül átiratni! A tulajdon jogodat az adásvételi szerződéssel is igazolni tudod!
          Ha azonban mindenáron át akarod íratni, csak akkor tudod, ha kötsz rá kötelezőt, műszakilag megfelelő állapotba hozod. Nem feltétlen kell rá műszaki, csak a műszaki adatlap kell, de mivel ha átiratod visszakerül a rendszerbe, folyamatosan fizetni kell rá a kötelezőt és az adót, egy érvényes műszaki nem oszt, nem szoroz, legfeljebb lejár 2 év mulva!

          Az eredetiség vizsga mindenféleképpen kell, mivel ki is vonták a forgalomból.

          Az-e pillanatban érvényes jogszábályok szerint igy lehet kivitelezni! Ez változhat, de soha NEM teszik jobbá, vagy egyszerűbbé!

          Mérlegelj és aszerint cselekedj!
          Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2013 jún. 29, 14:55.
          taluga és CZsolti kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Az-e pillanatban érvényes jogszábályok szerint igy lehet kivitelezni! Ez változhat, de soha NEM teszik jobbá, vagy egyszerűbbé!
            Bízzunk benne, hogy azért történik benne valami. Rajtunk is múlik, hogy a petícióval mekkora követ dobunk a vízbe.
            sepy és taluga kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Bízzunk benne, hogy azért történik benne valami. Rajtunk is múlik
              Így is van! Tenni kell ellene, nem belenyugodni! Mit veszíthetünk? Bosszankodni egyszerűbb ugyan, csak ... egészségtelenebb
              sepy és CZsolti kedvelte ezt.

              Komment


                #8
                Hello! Ha a fogalmiban az 1991-es kivonás bele van írva, akkor nincs 15 napos átírás. A szegedi okmányirodába én megkérdeztem kb két hónapja, s ezt mondták hogy ha benne van hogy kivonták, akkor kell csak átíratni amikor forgalomba akarom helyezni, mert így jelenleg alkatrésznek minősül a motor.
                sepy, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

                Komment


                  #9
                  mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Szürke forgalmival nem fogják átírni, mert nem szerepel a nyilvántartásban. Mivel nem szerepel, nem kell 15 napon belül átíratnod. Ennyi !
                  Először is köszönöm a válaszokat!
                  Amikor bent voltam az okmányirodában, megnézték és a motor benne van a nyilvántartásban, annak a nevén, akitől vettem. Szóval ezek szerint átírható lenne...

                  Komment


                    #10
                    Noni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    megnézték és a motor benne van a nyilvántartásban
                    Ebben biztos voltam,hiszen 1991-ben vonták ki a forgalomból,akkor már elektronikus nyilvántartás volt. Viszont,ha a kivonás ténye benne van a forgalmiban,akkor tényleg ráérsz átíratni!

                    Komment


                      #11
                      Sziasztok en nem ertem hogy miert kell kotelezo biztositas es muszaki azert hogy a tulajdonjog megvaltozik azert mert meg veszek egy" jarmuvet "meg nem biztos hogy jarni akarok vele Az olyan mint ha megveszek egy hazat es nincs rajta biztositas es nem mukodik a villany akkor nem irjak at .Avevo latja hogy mit vesz ha ugy dontok hogy nekem igy jo akkor m eg veszem.Meg azt sem ertem miert kell a kotelezo biztositas a muszakihoz(de javitsatok ki ha nem igy van) el viszem a motort fugonnal muszakira meg haza viszem es ha jarni akarok vele akkor kotok biztositast ez igy kene hogy legyen .

                      Komment


                        #12
                        movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Sziasztok en nem ertem
                        Nem vagy egyedül!!!!!

                        Komment


                          #13
                          kedves Movisz!

                          Alkalmasabb hely híján,itt és most szeretném megköszönni neked,azt a segítséget,melyet az Olasz gyakorlatról írtál,a Petíció kapcsán.Úgy vélem,a törvényhozók számára példa értékű lehetne,ha egyáltalán,nyitottak lennének,valamilyen bürokrácia mentesebb megoldás irányába.

                          Azt hogy nem érted,hogy miért kell biztosítást fizetni,amikor csak tulajdonos váltás van és a jármű,műszaki állapotára tekintettel nem vesz részt a forgalomban,mi sem értjük,de ez a törvény.A történelem folyamán,nagyon sok törvény nem állta meg a helyét,-sőt később bebizonyosodott,hogy embertelen,de meghozásuk idején,az embereknek,egyszerűen el kellett viselniük azt és azok következményeit.

                          Remélem,egyszer változás lesz,de ahhoz arra van szükség,hogy egy identitását vesztett,"csipke Rózsika" álmát alvó nép felébredjen és hallassa a hangját.A hang valószínű még sokáig nem lesz halható,mert mindenki el van foglalva,a túéléssel,-néha már úgy érzem,hogy az egész Magyar ország,egy nagy túlélő shaw.Itt mindenki kereskedő,mert annyira nincs munka,hogy a megélhetés rákényszeríti,az embereket,az értéktöbblet hozzáadása nélküli " kúfárkodásra".

                          Az élet,meg élni akar,a politika meg gondoskodik arról,hogy a fejekben,akkora ideológiai káoszt teremtsen és ezzel megosztottságot,hogy semmi egység nem jöhet lére,mely az országot és a népet előbbre vigye.

                          Jaj már megint a politika,be is fejezem,még mielőtt igazán belejönnék,mert ha leírnám,ami most a fejemben kavarog,hát annak nem is tudom milyen következményei lehetnének,de mit tegyek, "kogito ergo sum",-gondolkodom,tehát vagyok.


                          Üdvözlettel:Che

                          Komment


                            #14
                            movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            veszek egy „jarmuvet” meg nem biztos hogy jarni akarok vele
                            Ez teljesen életszerűtlen. Az emberek 99,8 %-a ,azért vesz járművet, hogy használja.

                            movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Meg azt sem ertem miert kell a kotelezo biztositas a muszakihoz (de javitsatok ki ha nem igy van) el viszem a motort fugonnal muszakira meg haza viszem es ha jarni akarok vele akkor kotok biztositast ez igy kene hogy legyen .
                            Mert ha nem így lenne, az emberek 40 %-a nem kötne biztosítást. Nekünk veteránosoknak ,ez valóban kellemetlen, de ki van ez találva. Külföldön lehet hogy nincs szükség ilyen kényszermegoldásokra. De ez itt Magyarország, és itt mindenki rafkós.

                            Komment


                              #15
                              Nekem az új rendszámos, de szürke forgalmis Pannóniámat biztosításkötés és eredetiségvizsga után gond nélkül átírták. Visszaadták a szürke forgalmit is és azt mondták, ha leműszakiztattam akkor cserélik újra. És azt viszont nem tudom, hogy régi rendszámos, de meglévő papíros motorra hogyan lehet biztosítást kötni, mert a számítógépes rendszer a biztosítónál nem ismeri a két betű négy szám formátumú rendszámot. És azt sem tudom minek addig biztosítást kötni amíg nincs rajta műszaki, mert elvileg ha műszaki nélkül okozol balesetet a felelősségbiztosítás nem érvényes...

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X