Akkor meg kell keresni a bejegyzett tulajt mese nincs, de annak benn van a cime a forgalmiban....Ha valaki el akar erni valamit el is tudja es neked a kezedben van a forgalmia nekem mar az se volt es meg a rendszamat se tudtam ,de kideritettem igaz majd bele orultem ,de mar a nevemen van!Hidd el nekem is innen segitettek,tamogattak otletekkel es azota mar a nevemen van !Varjuk talalataid eredmenyeit.HAJRA!!!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Átírási hókusz-pókusz
Collapse
X
-
Köszi a biztatást,szombaton elkezdődik a kálvária! (ugyanis nálunk szombaton is nyitva van az okmányiroda) Ha nem fogadják el a régi (kézzel írott) adás-vételit,-amely a forgalmiba bejegyzett tulaj és akitől én vettem,között íródott (1986-ban)-akkor nincs mese,meg kell keresnem a régi tulajt.Természetesen referálok a történésekről! :-)soveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok! Ismét itt vagyok,hiszen aktuális lett az újabb hozzászólás.Múlt szombaton voltam a helyi okmányirodában,beadtam a papírokat és a mai napon hívott az előadó (roppant készséges) hölgy,hogy vihetem (vinnem kell) műszakira és eredetiség vizsgálatra a motort,mert a papírok alapján mehet az átírás!!
Egyszóval (ha átmegy a műszakin is) könnyűnek mondható az én esetem az átírási hókusz pókuszt illetően!
- 3 likes
Komment
-
Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA motor a nevemen,meg van a rendszám is! Hurrá!Beagle kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA motor a nevemen,meg van a rendszám is! Hurrá!Beagle kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Sikerült levizsgáztatnom egy szürke forgalmis Pannóniát. Az új forgalmi kiállításakor azt mondták az Okmányirodában, hogy a régi, szürke forgalmit be kell vonniuk, és csak Budapestről tudom visszaigényelni.
Tud valaki segíteni abban, hogy mi ennek a menete? A törzskönyvet mikor aadják ki?
Köszönöm a segítséget előre is!
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÁt kell írják műszaki nélkül is, utána a törzskönyvet ki kell adják - a törzskönyv igazolja a tulajdonjogot, de foralomban való részvételre nem jogosít.
Új forgalmit addig nem kaphat, amíg nincs levizsgáztatva, de a régi típusúba be tud(hat)ják írni a tulajdonosváltozást.
Ez pontosan így van.
Én ezért nem sietnék az átíratással, amíg nincs kész a motor, mert nincs jelentősége - az adásvételi és a szürke forgalmi "téged véd" (nekem is van egy T1-esem meg egy Motorkulim, ami arra 'vár', hogy egyszer elkészüljenek, és át tudjam íratni őket).
Az eredetiségvizsgálatot úgyis - ha nem szerepel a motor az elektronikus nyilvántartásban - csak akkor lehet elvégeztetni, ha az okmányiroda előtte kibocsátott egy "Hatósági Bizonyítvány"-t, amihez előtte le kell kérjék az adatokat a központi nyilvántartóból, ami ismét a te nevedre szól majd.
Ez elvben így van, gyakorlatban az adott okmányiroda felkészültségén (= ismerik-e a szabályokat) és jóindulatán (szégyen ...) múlik.
Komment
-
Hanjoz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTud valaki segíteni abban, hogy mi ennek a menete? A törzskönyvet mikor aadják ki?
Nekem is ezt mondták az okmányirodába, hogy majd egy hónap múlva írjak egy levelet a KEK KH Közlekedési Nyilvántartó Osztály-ra 1106 Budapest Tárna utca 1-3 és ott kérjem vissza a szürkeforgalmit olyan felkiáltással, hogy OT vizsgára szeretném vinni, és a szürke forgalmi megléte értéknövelő lenne...
Persze nem adták vissza, mert nekik az kell, hogy valahova nagyon eltudják dugni, és 100tonna betont ráöntve az örök feledés homályába vesszen!
De ha kérem, akkor tudnak róla másolatot (gondolom sima fénymásolat, amit amúgy kértem az ügyintézőtől az ocsmányirodán, hogy csináljon róla, de ő nagyon nem akart...) kiadni, ami miatt még nem írtam nekik, mert se kedvem nem volt, se időm, és még amúgy sem sikerült 10ig elszámolnom!
A törzskönyvet meg vagy kiküldik a lakcímre, vagy értesítenek róla, hogy kész, és menjél be érte az irodába, attól függően, hogy mit választottál!
Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA motor a nevemen,meg van a rendszám is! Hurrá!Utoljára szerkesztve a következő által: Intrepid; 2012 okt. 03, 12:04.soveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Hanjoz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz új forgalmi kiállításakor azt mondták az Okmányirodában, hogy a régi, szürke forgalmit be kell vonniuk, és csak Budapestről tudom visszaigényelni.
Tud valaki segíteni abban, hogy mi ennek a menete?
Hanjoz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA törzskönyvet mikor aadják ki?
Komment
-
Hanjoz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSikerült levizsgáztatnom egy szürke forgalmis Pannóniát. Az új forgalmi kiállításakor azt mondták az Okmányirodában, hogy a régi, szürke forgalmit be kell vonniuk, és csak Budapestről tudom visszaigényelni.
Tud valaki segíteni abban, hogy mi ennek a menete?
Komment
-
Megkaptam a végleges határozatot! Nem adják vissza sem a rendszámot,sem a forgalmit! Sajnos semmilyen "érvénytelenített" formában sem! Hiába az észérvek,hogy nincs már használatban sem ez a formátumú frsz.,sem a szürke forgalmi!(tehát nem adnak lehetőséget a visszaélésre) A legszomorúbb számomra az,hogy a Hivatal mindenképpen megsemmisíti... Senkit nem szeretnék a jogszabályok megkerülésére biztatni,de ha fél évvel visszamennék az időben,biztosan "elveszteném" én is mindkettőt. Csak hát bíztam benne,hogy menni fog legálisan is......
Komment
-
ApaE
Komment