Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Köszi a megerősítést!

(Érdemes egy doboz xanax-al menni, és ha kell, akkor az ügyintézőknek is dobni pár szemet!)
    Utoljára szerkesztve a következő által: Intrepid; 2012 márc. 01, 10:00.

Komment

Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      az ügyintézőknek is dobni pár szemet!
      Mielőtt elpazarlod a drága gyógyszert próbáld meg a másik lehetőséget: legyél kedves, udvarias és mosolyogj rájuk. Nekem be szokott jönni, főleg mert hölgyek dolgoznak az ilyen adminisztratív állások túlnyomó többségben.
      Sőt, néha elég szépek ahhoz hogy az ember különösebb ok nélkül is "udvaroljon" nekik.
      OdinHEM, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Lehet, hogy személyesen kedvesek, viszont ma telefonban az egyik úgy elküldte a kollégámat finoman az anyjába, majd leszédült a székről! Nem annyira akart együtt működni. De lehet, hogy egy jó illatú After Shave-től kőkemény szíve megenyhül. A reklámokban bejön...
        A lényeg: HIDEGVÉR!!
        soveny kedvelte ezt.

Komment

Gabó_Racing eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Helló!

Jól tudod. Sikeres műszaki, eredetvizsga, kgfb. Ezekkel a hőn szeretett okmány irodába, fizetni, és kész.
          (okmányirodával ma is megküzdöttem!)
          De azért nem árt az sem, ha viszel magaddal egy tulajdonostól származó adás-vételit, meg az érvénytelenített forgalmit.
          Ezek hiányában azonos értékű igazolásokat.
          soveny és Gabó_Racing kedvelte ezt.

Komment

Mir-mur!

Igazad van! Felületes volt a felsorolásom. Tehát, ami kell az okmányirodába:
            -forgalmi engedély vagy ezzel egyen értékű igazolás
            -adásvételi, vagy valami hasonló tulajdonjogot igazoló okirat
            -előzetes eredetvizsgáról szóló határozat
            -sikeres műszaki vizsgáról szóló Műszaki Adatlap
            -kötelező gépjármú felelősség biztosításról igazolás

Asszem ennyi. Elnézést még egyszer.
            OdinHEM, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Mielőtt elpazarlod...
              Nagyon jólnevelt gyerek vagyok ám!

Gabó_Racing eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Asszem ennyi.
              Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
              kollarg és Gabó_Racing kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Úgylátom itt visszaolvasgatva a topikot, hogy Mirmur kollégával azonos cipőbe jártunk. Illetve én még sajnos járok is. A helyszín szintén a miskolci Ocsmányiroda, és velem is bebuktatták az eredetvizsga közel 20 ezrét, meg még egy műszaki adatlap kikérést is, ami a trélerezéssel a KPM-be még 10 ezer, meg még kb. 1-2 hónapot ügyintéztek is rajta a nagy semmiért. Én is szürkeforgalmis, régi CH rendszámos, az elektronikus nyilvántartásba nem szereplő Moszkvicsot akartam a nevemre venni. Megcsináltam az eredetvizsgát, aztán elküldtek a KPM-be műszaki adatlapért (1770+trélezés), aztán lekérték a kartonosból az adatokat, mert nekik nem elég a szürke forgalmi, és ezek után behivattak vagy 1 hónap múlva, hogy minden ok, aztán amikor vinné fel a gépre már új rendszámmal, felakadtak, hogy hoppá érvényes műszaki nélkül nem megy. Fantasztikus. Vertem én az asztalt, de közölték, hogy esetleg tehetek panaszt az ügyintézőjük ellen, ha tudom bizonyítani, hogy ő terelt erre az útra.......
                Törzskönyv kiadás meg csakis érvényes eredetvizsgával tehető, 1-2 hónapot hivatalból meghosszabbíthatják, de nekem min. 1 évet kéne.
                Szóval szépen bebuktam közel 30 ezret, és majd jövőre vihetem műszakira, ha kész lesz, meg megint eredetvizsga, aztán ocsmány. A másik érdekesség már csak az lesz, hogy ugye műszakira kell KFB, és azt, hogy fognak nekem kötni a régi nemlétező CH rendszámra....
                mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Üdv! A GFB-t meg lehet csinálni rendszám nélkül is. Aztán ha megkaptad a rendszámot, beírják a szerződésbe. Ha gondolod megcsinálom majd ha kell, ilyen helyen dolgozom.
                  You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Skodi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    ugye műszakira kell KFB, és azt, hogy fognak nekem kötni a régi nemlétező CH rendszámra...
                    Szia sorstársam !

Nekem az UNION biztosítónál megkötötték a régi papírok alapján. Majd mikor levizsgázott, ( nekem eközben eltelt 4 hónap ) küldtem egy mailt, hogy ez az új rendszámom. Ráadásul veterán biztosítást kötöttem rá, ami sokkal barátságosabb. De ehhez klubtagnak kell lenned, valamelyik veterán egyesületben.
                    soveny kedvelte ezt.

Komment

hogy hoppá érvényes műszaki nélkül nem megy
                      Újra és újra elmondom, szegény Mir-mur is szerintem már a falat kaparja, de a törvény szerint a tulajdonosváltozás bejegyzéséhez nincs szükség sem műszaki vizsgára, sem kötelező felelősségbiztosításra. Ez a kettő csak a forgalomban való részvétel feltétele - ezek igazolása után állítják ki a forgalmi engedélyt és a rendszámot.

"87. § (1) A tulajdonjog-változást a közlekedési igazgatási hatóság nyilvántartásba veszi, amelyről törzskönyvet állít ki, ha kérelem, és a csatolt, illetve bemutatott okiratokban foglaltak megfelelnek az e rendeletben előírtaknak.
                      [...]
                      (3) A közlekedési igazgatási hatóság a nyilvántartásba vétellel egyidejűleg nem állít ki forgalmi engedélyt, ha a kérelmező nem tudja igazolni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét, vagy a jármű műszaki alkalmasságát. Ebben az esetben a bemutatott forgalmi engedély „Hivatalos feljegyzések” rovatában ezt jelölni kell, és az ügyfelet hiánypótlásra kell felszólítani."
                      Az adásvételi szerződés és az érvényes eredetiségvizsgálati igazolás leadásával, valamint az illetékek befizetésével eleget teszel a bejelentési kötelezettségednek, a tulajdonjogod igazolására pedig kiállítják a jármű törzskönyvét. Ezen nem szerepel rendszám, hiszen teljesen független attól, hogy a jármű forgalomban van-e vagy sem. Sem KGFB-t, sem műszaki alkalmasságot nem kérhetnek ehhez, hiszen nincs forgalomban a jármű és nem is akarod egyelőre közúton használni.

Nem tudom, Miskolcon hogyan értelmezik a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 87. §-át (ld. fent), minden esetre az én ügyemben a Központi Okmányiroda ez a tájékoztatást adta. Érdemes lenne a miskolciakat megkérdezni a fenti rendeletről.

ugye műszakira kell KFB
                      Meg tudod mutatni azt a paragrafust, ami ezt kimondja? Mert én még nem találkoztam ilyennel. Persze ne aggódj, nem is kérték.

Az ügyintézőkre óriási nyomás nehezedik az okmányirodában. Nem érdekük, hogy szívassanak, de nem hétköznapi ügyről van szó, komolyabb kutakodásra pedig az amúgy is feszített munkatempóban egyszerűen nincs lehetőségük. Szerintem értelmetlen, hogy egy (feltételezhetően nem rosszindulatú, csak leterhelt) embert ilyen panaszokkal "megszívassál", másrészt a saját energiádat, idődet is célszerűbb lenne az eredeti ügyre koncentrálnod. Ki tudja, talán értékelni fogják, ha "konstruktívan" állsz a dologhoz.
                      OdinHEM, mir-mur és UK kedvelte ezt.

Komment

Én is pontosan ezt a paragrafust emlegettem nekik, tudták is szinte szóról szóra, de azzal érveltek, hogy ez a rendelet csak a nyilvántartásban szereplő járművekre igaz. Úgylátszik nekik csakis az elektronikus forma a nyilvántartás, a papír alapú az már nem, pedig ott voltak a kartonjai előttük, amit Pestről lekértek. Az ügyintézők csődöt mondása után a főosztályvezetőhöz került az ügy, de ugyanoda jutott.... A gép egyszerűen nem engedi rögzíteni rendszám(új) nélkül, és ők máshogy nem tudják. Csak az létezik, ami gépen van....Törzskönyv, ill. az azt megelőző elektronikus nyilvántartásba vétel pedig csak csak új rendszámmal megy.
                        Addig pedig a szerződés igazolja a tulajdonjogomat, szerintük. De ebben az általad beírt rendeletben is szerepel valahol, hogy a tulajdonjog bejegyzés/bejelentés alapvetően a törzskönyv kiadására irányul, anélkül nem irkálnak a forgalmiba. Mert pl. pár hónapja ugyanígy műszaki nélkül irattam át egy forg.kivont motort, kaptam törzskönyvet, a forgalmiba meg csak kézzel beírta a nevemet, mint új tulajdonos, és csak akkor kapott új forgalmit, amikor már levizsgázott és forgalomba helyeztem, de az már szerepelt az elektr. nyilvántartásukban, és új volt a rendszáma is, bár ha régi lett volna, akkor is elképzelhető, hogy ment volna. A lényeg itt ez a rohadt elektr. nyilvántartás....minden erre épül....

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Az ügyintézőkre óriási nyomás nehezedik az okmányirodában. Nem érdekük, hogy szívassanak, de nem hétköznapi ügyről van szó, komolyabb kutakodásra pedig az amúgy is feszített munkatempóban egyszerűen nincs lehetőségük. Szerintem értelmetlen, hogy egy (feltételezhetően nem rosszindulatú, csak leterhelt) embert ilyen panaszokkal "megszívassál", másrészt a saját energiádat, idődet is célszerűbb lenne az eredeti ügyre koncentrálnod. Ki tudja, talán értékelni fogják, ha "konstruktívan" állsz a dologhoz.
                        Tőlem konstruktívabban már nehéz lett volna hozzáállni, kb. 3-szor jártam náluk az ügyben, úgy jártam el, ahogy mondták,pénzt, időt nem kímélve, és ide jutott. Megmondom őszintén legszivesebben rájuk borítottam volna az asztalt, de mégse tettem, panaszt se tettem. Azért megdicsérni nem fogom őket......
                        Amúgy esetemben újra forgalombahelyezésről van szó, ahhoz kell az érvényes műszaki, lényegében mintha egy új autó lenne azt mondták.
                        soveny és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Mert én még nem találkoztam ilyennel.
                          He-he-he ! Gyere el Miskolcra ! Látsz itt majd csodát.
                          A gép egyszerűen nem engedi rögzíteni rendszám (új) nélkül, és ők máshogy nem tudják. Csak az létezik, ami gépen van...Törzskönyv, ill. az azt megelőző elektronikus nyilvántartásba vétel pedig csak csak új rendszámmal megy.
                          Néhány oldallal visszább , ugyan ezt írtam le.

Komment

Na ilyenkor kell az hogy vszonylag csinos legyen az ügyintéző hölgy...Lényegtelen mennyire, de legalább szimpatikus. És próbáld elérni, hogy Te is az légy neki! Mosoly, történetek a motorról, az életedről, beszélni-beszélni, az álmaidról, amiben Ő is játszhatna főszerepet ha elképzeli, hogy milyen egy ilyen gépen utazni...

csodákra képes! így értem el, hogy Gyöngyösön biztosításom legyen (2 betű 4 szám rsz.táblával) és Egerben megkapjam nem formanyomtatványon levő adásvételi mellett az új rsz-ot, és a forgalmi engedélyt....

pedig a motor tök tiszta volt, lévén szürke forgalmi megvolt, és 50 éve az apám tulajdona volt... de még is, ezer akadállyal szembesültem, és hivatalból hivatalba jártam...de ezt ismeritek. eredet vizsga stb...

ami a trélerezéssel a KPM-be még 10 ezer, meg még kb. 1-2 hónapot ügyintéztek is rajta a nagy semmiért. Én is szürkeforgalmis, régi CH rendszámos, az elektronikus nyilvántartásba nem szereplő Moszkvicsot akartam a nevemre venni
                            hát most nem emlékszem pontosan, de azt hiszem egy P- vel kezdődő rendszámot kértem kölcsön (1 betű 4?-5? szám?) amit felszigetelőszalagoztam a motorra, egy fektetett A4-es tömbbe beleirtam az utvonalat, Markaz-Gyöngyös, és vissza, és "lábon" vittem eredetvizsgázni.... ezzel a rendszámmal "bármilyen járgány" résztvehet időlegesen a forgalomban, önerejéből.... kamionos cégtől kértem kölcsön....
                            OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Soveny! Tudom hogy ez egy véget nem érő "vita", hogy átírni csak műszakisan lehet, de anno engem is elhajtottak volna, ha nem lett volna rá egy haverba elintézett műszaki. Úgy fest ez a gyakorlat...

Komment

Nem tudom, Miskolcon hogyan értelmezik
                                megint az egységes okmányiroda utópisztikus képe sejlik fel előttem,és megint csak nem marad okosabb ötlet annál,amit én is kaptam: Menj máshova!
                                soveny kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X