Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Veteránosok!

Új vagyok a fórumban, a következő hónapokban amennyire időm engedi, segítséget fogok kérni, és be fogok számolni 1961-es Danuviám felújításáról. Első körben azonban ebben az átírási témában szeretném a véleményeteket kérni, mielőtt az ocsmányirodába mennék.

Adott tehát nagyapám 1961-es Danuviája. Ő volt az első, és eddig az utolsó tulajdonos. A szürke forgalmi megvan, az utolsó hivatalos feljegyzés: "Forgalomból kivonva - 1981. dec. 9.". Rendszám nincs (gondolom, ezt le kellett adni 81-ben).

Nagyapám 2010-ben elhunyt. A motort még 2008-ban rám ruházta egy Adásvételi szerződéssel, ezután semmiféle hivatalos ügy nem volt a motorral. A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen akadálya annak, hogy a 4 éves Adásvételi szerződés és a Forgalmi engedély birtokában az okmányirodában elintézzem a nevemre íratást.

Ha valamilyen további infó még szükséges, kérdezzetek!

Köszönettel,
    Ádám

Komment

Elvileg nincs akadálya. Nem árt, ha van rajta műszaki is, mert ha nincs, akkor duplán bonyolult nekik az ügylet, és lehet hogy elpasszolják.
      Műszaki nélkül nem állíthat ki forgalmit.
      Ha régi forgalmid van kivonva a forgalomból, akkor újra fel kell vinnie a rendszerbe a motort, és utána állíthat ki új forgalmit. A régi szürke forgalmit elveszik. Vagy kérj egy KEKKH előzményt, vagy csináltass hitelesített másolatot közjegyzővel, és azt add le (ezt nem tudom, hogy elfogadják-e). Vagy csak menj oda az adásvételivel, és próbálkozz úgy, majd az ügyintéző lekéri a KEKKH adatokat, de akkor kb.1 hónap, mire át tudod íratni.

Én csináltatnék két hitelesített másolatot a forgalmiról, az egyikkel elvinném műszakira, és az adásvételi, a hitelesített másolat és a műszaki adatlap birtokában elmennék az okmányirodába átíratni (ezt azért előtte átbeszélném az ügyintézővel, aki ha belemegy, csak hozzá menj ügyintézni ezt). Ott kapod meg a rendszámot, rajta a matricával.
      Adam és soveny kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a válaszodat!

Első lépésként akkor tehát bemegyek az okmányirodába, utánakérdezek, hogy megfelel-e nekik, ha leműszakiztatom és viszek a forgalmiról hitelesített másolatot. Remélem, sima ügy lesz. Majd beszámolok.
        joker kedvelte ezt.

Komment

Szia! Simán átíratható a motor, csak az okmányirodába egy érvényes műszaki vizsgáról szóló műszaki adatlapot kell vinned, + érvényes kötelező felelősség biztosítást.
          Mindegy, hogy mikori dátumú az adásvételi szerződés, mivel a motor forgalomból végleg ki van vonva, és ez nem illeték (átírás) köteles.
          Sima ügynek tűnik, hajrá!
          Adam és soveny kedvelte ezt.

Komment

Adam eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen akadálya annak, hogy a 4 éves Adásvételi szerződés és a Forgalmi engedély birtokában az okmányirodában elintézzem a nevemre íratást.
            Taktaszada eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nem árt, ha van rajta műszaki is, mert ha nincs, akkor duplán bonyolult nekik az ügylet, és lehet hogy elpasszolják.
            Műszaki nélkül nem állíthat ki forgalmit.
            Gabó_Racing eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Simán átíratható a motor, csak az okmányirodába egy érvényes műszaki vizsgáról szóló műszaki adatlapot kell vinned, + érvényes kötelező felelősség biztosítást.
            Igen, ez szerencsére egészen tiszta eset! De ha amúgy most még nem műszakiztatnád, próbáld meg műszaki és biztosítás nélkül az átíratást (eredetiségvizsgálatra természetesen szükség van), ezt a törvény lehetővé teszi! Ahogy Taktaszada is írja, forgalmi engedélyt ebben az esetben nem állítanak ki (gondolom rendszámot sem kapsz), csak törzskönyvet.

Taktaszada eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A régi szürke forgalmit elveszik. [...] Én csináltatnék két hitelesített másolatot a forgalmiról, az egyikkel elvinném műszakira, és az adásvételi, a hitelesített másolat és a műszaki adatlap birtokában elmennék az okmányirodába átíratni (ezt azért előtte átbeszélném az ügyintézővel, aki ha belemegy, csak hozzá menj ügyintézni ezt). Ott kapod meg a rendszámot, rajta a matricával.
            Ez nagyon jó ötlet, mindenképp megpróbálnám, mert nagy kincs az eredeti forgalmi engedély! Hozzáteszem azonban, hogy a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet egyértelműen kimondja, hogy a forgalmi engedélyt is csatolnod kell az átírási kérelemhez (19. sz. melléklet, III. pont), hitelesített másolat lehetőségére vonatkozó pontot nem találtam. (Hitelesített adásvételi szerződés-másolatot engedélyez a törvény, de a forgalmi engedély-másolatról csak külföldi járművek esetén tesz említést).

Ha azt akarod eljátszani, hogy elveszett a forgalmi, akkor a háttéranyaglekérős-Műszaki Adatlapos kalandot kell végigvinned, ez sajnos tényleg hosszabb idő.
            Adam kedvelte ezt.

Komment

Az elveszett forgalmi esete, lehet rosszul tudom de egy bizonyos ideig hivatalból köröztetni is kell (1hónap??), szerintem is vicces a dolog de anno nekem ezt mondta 2011 szeptemberében aki intézte az ügyet. De egy eredeti forgalmi vitathatatlanul érték ha megvan. Nálam például a régi rendszámot sikerült kibumlizni hogy ne adjuk le, így megmaradt
              soveny és Adam kedvelte ezt.

Komment

Nos, akkor meg fogom próbálni úgy intézni, hogy nálam maradjon a régi forgalmi. Úgy lenne teljes a kép felújítás után. Remélem, megelégszenek a jogi személy által lepecsételt, ellenjegyzett fénymásolattal. A kecske is lakjon jól, meg maradjon káposzta is. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!

Komment

Adam eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Nos, akkor meg fogom próbálni úgy intézni, hogy nálam maradjon a régi forgalmi. Úgy lenne teljes a kép felújítás után. Remélem, megelégszenek a jogi személy által lepecsételt, ellenjegyzett fénymásolattal. A kecske is lakjon jól, meg maradjon káposzta is. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
                  Azért én úgy gondolom jobban jársz ha " elveszted" Mert ha még sem jó a hitelesített másolat, akkor már nincs mit tenni. Óda kell adnod.
                  Adam és Taktaszada kedvelte ezt.

Komment

A következő egy hónapban úgysem fogsz sokat motorozni, ráérnél most kérvényezni a KEKKH-tól, az biztos megoldás.
                    Csak megírod, csatolod mellé az adásvételi fénymásolatát, ők két hét múlva küldenek egy felszólítást hogy fizess be 1250 forintot, befizeted és kb. két hét múlva megküldik az igazolást.

(A hivatalos határidő ált. 30 nap, de nem szokták kihasználni amennyire én ismertem eddig őket. Mondjuk most folyamatban van egy ügyem amit elég jól húznak, 24 nap és még semmi... )
                    Adam és Taktaszada kedvelte ezt.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Igazad van! Így lesz, a héten el is kezdem intézni.

Komment

Nekem 6 hónapra válaszoltak... Ja és ugye úgy, hogynem találtak semmit. A vicces az egészben az, hogy a motornak meg volt a szürke forgalmija, a régi rendszáma és a tulajjal adás-vételije. Ez alatt a 6 hónap alatt nem lehetett kiállítani az új forgalit, viszont fizettem a biztosítást, a teljesítményadót, le volt műszakizva és hát az udvarból sem tolhattam ki. Ja még egy apróság, a motor apám nevén volt... Hát ennyit a 30 napról

Komment

Szekeres Roland eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Nekem 6 hónapra válaszoltak... Ja és ugye úgy, hogynem találtak semmit. A vicces az egészben az, hogy a motornak meg volt a szürke forgalmija, a régi rendszáma és a tulajjal adás-vételije. Ez alatt a 6 hónap alatt nem lehetett kiállítani az új forgalit, viszont fizettem a biztosítást, a teljesítményadót, le volt műszakizva és hát az udvarból sem tolhattam ki. Ja még egy apróság, a motor apám nevén volt... Hát ennyit a 30 napról
                          És mi lett a történet vége? Ettől függetlenül sikerült a forgalomba helyezés?

Komment

Kicsit bonyolítottam a helyzeten. A lényeg, hogy most forgalomban van a motor. Mivel a motort saját kérésünkre sohasem vonták ki forgalomból így nálunk volt a rendszám, ami ugye a műszaki előtt "elveszett". Aztán műszaki után okmányiroda, hosszú várakozás.... ami alatt "elvesztettük" a szürke forgalmit is. De hosszas várakozás után meg lett az új forgalmi, törzskönyv... Szóval siker. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az "elvesztéseket" a helyszínen javasolta az ügyintéző, mivel én ezeket mindenképp meg akartam menteni. A körözésről pedig csak annyit, hogy 1 év és nem egy hónap (legalábbis tudtommal) Mivel a történet már kb 3 éves így már le merem írni.

Mellesleg ha valakinek segítőkész okmányirodára van szüksége tényleg tudom javasolni a vidéki irodákat. Nekem pozitív tapasztalatom van, találtam olyat helyet is, ahol kifejezetten szeretik a veteránosokat, már amennyire lehet szeretni ezeket a macerákat
                            OdinHEM és X11 kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
                              Jól tudom, hogy 2005. október 15 előtt (konkrétan '81-ben) a forgalomból végleg kivont motorkerékpár esetén nem lehet probléma az újbóli forgalomba helyezés, persze ha van sikeres vizsga, és eredetiségvizsgálat?
                              Vagy esetleg van valakinek rossz tapasztalata is?
                              Előre is köszi!

Komment

Helló!

Jól tudod. Sikeres műszaki, eredetvizsga, kgfb. Ezekkel a hőn szeretett okmány irodába, fizetni, és kész.
                                (okmányirodával ma is megküzdöttem!)
                                OdinHEM, madorka és Intrepid kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X