Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Biztos nincs elkezdve az ügy, csak mikor bement érdeklődni, simán lerázták.
    Apae már megírta, írásban kell kérni, hogy megtagadják az átírást. De ilyen papírt nem fognak kiállítani.

Nehogy már elbukja az eredetvizsga árát, mert az ügyintéző kislány lusta, fészbukol, nem ismeri a feladatait.
    apacsavo, mir-mur és Che kedvelte ezt.

Komment

apacsavo, mir-mur és Che kedvelte ezt.

Komment

Csak mint tanmese.
        Vettem egy nem veteránmotort mint Olaszországból behozottat. Eladó adott vele egy szakajtónyi papírt amivel az ismerősöm az okmányirodából azonnal elhajtott, hogy reménytelen. Hangsúlyozom azért mentem ahhoz az előadóhoz mert jól ismerem.
        Kínomban elmentem egy ezzel foglalkozó irodához. Ő mondta, hogy hiányzik egy papír, de meg kell lennie mert van olyan pappír ami abból következik. Felhívta az eladót és úgy leordította ahogy én sohasem próbáltam volna miközben kiderült hogy az eladó az évjárattal sumákol amit én a vételkor is tudtam, de ugye azért nem adta oda azt az írást mert azon rajt volt az indoklás hogy minden rendben a géppel de '90-es és nem '94-es.
        Ekkor megjött az is amivel elkezdte intézni a dolgot.
        Lehet az én ismerősömnél aki kicsit duzzogva közölte hogy ha nem hiszek neki majd meglátom.
        Kapott elutasító határozatot, megfellebbezte, majd valahova feljebb került a dolog, ahonnan kapott elutasító határozatot, amire már szélesedett a vigyor, mert mondta hogy ezt ha megfellebbezzük nyertünk, mert többször nem lehet elutasítani.
        és így is lett.
        Alig egy hónap mert minden fellebbezésnél ki kellett várni a nyolc napot mire illetékes pipike nekiállt elutasítani+posta.
        És ember kért az összes illetékre + 5000 Ft-t, nekem az izguláson és a fellebbezések aláírásán kívül nem volt semmi dolgom.

Az ember telefonszáma 20-951-6217 a nevét sajnos nem tudom.
        mir-mur és motorkami kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Igen, egyetértek!

Az a kérdés azonban, hogy abban az esetben változtathat-e, ha már megkezdett ügyről van szó.
          Nincs megkezdett ügy ! Egyszerűen visszaadták a dossziét. Ha megkezdett ügy lenne nem problémáznék, mert ott lenne az iktatás dátuma, ami ( talán ) megvédene.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nincs megkezdett ügy ! Egyszerűen visszaadták a dossziét. Ha megkezdett ügy lenne nem problémáznék, mert ott lenne az iktatás dátuma, ami ( talán ) megvédene.
            Hát akkor egyértelmű, próbáld meg máshol a közelben! Sok sikert, számolj be a fejleményekről!
            mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Nem jó dolog,ha hagyjuk magunkat a hivatali útvesztőkben hányattatni ide-oda,főleg ha ismerjük a vonatkozó törvényeket.Valóban a hivatalok a mi adóforintjainkból működnek és kötelességük a pénzünkért kiszolgálni minket,de emberségből is az lenne a dolguk,de sajnos ez nem általánosítható.Tapasztalatom szerint az ügyintézés nagyon személytelen és mi az ügyes-bajos dolgainkkal,úgy állunk az ügyintéző előtt,mint Szent Péter előtt a menyek országába kandidált.Azért sem jó dolog,ha mindig mindent rájuk hagyunk és vesztesként oldalgunk el a hivatalból,mert akkor továbbra sincsenek rákényszerítve a korrekt munkára,mi pedig depressziós,kiégéses betegséget szerezhetünk,meg a fene szeret mindig vesztes lenni.

Fontos dolog, mielőtt elkezdünk ügyet intézni,ismerjük meg a vonatkozó hatályos törvényeket!Szerencsénkre itt a net,itt a fórum.Nagyon sok okos tanulságos dolgot leírtak már itt a fórumozók,érdemes átolvasni,ismételni a leírtakat,mielőtt elindulnánk egy bonyolultnak tűnő ügyben.Ezúton is köszönet minden alkotószellemű hozzászólásért.

Fontos dolog a hivatalban kulturáltan viselkedni (ne emeljük fel a hangunkat,de ne is legyünk alázatosak),-legyünk határozottak.Mindig bemutatkozással kezdjük és azt viszont is várjuk el és főleg jegyezzük meg(fel) az ügyintéző nevét,így már nem tud személytelen lenni az ügyintézés,lesz kire hivatkozni.

Bemutatni szánt dokumentumainkat,tartsuk rendezetten,ha fontosak készítsünk másolatokat amiket nyugodtan átadhatunk tanulmányozásra,akár lefűzve is,így nem kallódhatnak el.

A kérdéseinkre kapott válaszokat jegyezzük meg,vagy akár írjuk le,-pontokba szedve rendszerezve.Amennyiben nem kielégítőek a válaszok nyugodtan ismételjük meg a kérdést,vagy más formában tegyük fel ismét.

Igazunk biztos tudatában,elutasítás esetén,kérjük egy jegyzőkönyv,vagy egy emlékeztető felvételét írásban az elutasítás okáról,ez nagyon fontos dolog!Tapasztalatom szerint,ha írásban kell nyilatkozni már gyengül a pozíció (kisebb az arc,néha össze is megy).A fentiekhez okvetlen fontos a törvény ismerete!

Átolvasván az írásomat ez egy illemkódexnek tűnik,pedig csak azt szerettem volna leírni,-hogy ne legyünk nyuszik vagy divatos szóval lúzerek.Mindenkinek sikeres ügyintézést kívánok!

Üdvözlettel:Che
              stalker, apacsavo és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur és Che kedvelte ezt.

Komment

Tegnap elmentem egy közeli kisvárosba. Nem volt sorban állás, barátságos környezet,A falon tájékoztató táblák minden problémára.
                  És ott van az én ügyem is kifüggesztve. Kétszer is átböngésztem mielőtt bementem, és boldogan vettem tudomásul, hogy nincs benne a műszaki vizsga mint feltétel. Az előadó hölgy nagyon segítőkészen állt hozzá a dolgokhoz, de az első mondata neki is a műszaki adatlap meglétének hiányára vonatkozott. Elmagyarázta hogy a rendszer nem engedi továbblépni az adatok bevitelekor, ha nem adjuk meg a rendszámtábla számát. A régi rendszámot pedig nem fogadja be, mert az nem található a rendszerbe. Hálás vagyok már ezért is, hogy valaki vette a fáradtságot hogy magyarázzon. Utolsó lehetőségként még futok egy kört a KPM-be. Hátha van lehetőség egy műszaki adatlap megelőlegezésére.

Komment

...de az első mondata neki is a műszaki adatlap meglétének hiányára vonatkozott. Elmagyarázta hogy a rendszer nem engedi továbblépni az adatok bevitelekor, ha nem adjuk meg a rendszámtábla számát. A régi rendszámot pedig nem fogadja be, mert az nem található a rendszerbe.
                    Szia! Sajnos nekem is pontosan emiatt szívóztak az okmányirodában (a 15 napos határidő mellett).

Ahogy írtam, sajnos én azt a tájékoztatást kaptam az NKH-tól, hogy műszaki adatlapot csak megfelelt minősítéssel adnak ki. Bízom benne, hogy valami megoldást azért mégis találtok.

És összedobni műszakira esélytelen? Tudod, csak hogy induljon meg megálljon. Bár világos, hogy három hét sok mindenre nem elég.

Addig is azt tanácsolnám, hogy írj egy kérelmet az okmányirodának, hogy a motor állapotára tekintettel adjanak haladékot az átírásra. Itt minden bizonnyal meg kell jelölnöd egy határidőt, mikorra rendezed az ügyet. Elvileg erre nem lenne szükséged akkor, ha nem kekeckednek a 15 napos határidő miatt, de ki tudja. :-S Ha utólag akarnak fizettetni azért, hogy rég kicsúsztál, az megint nem jó. :-(

Ez nem tartozik a kérdéshez, de az eredetiségvizsgálatnál szükséged volt a Hatósági bizonyítványra?

Komment

Te adnál olyan járműnek műszaki vizsgát, ami nem felel meg a követelményeknek? Mert az NKH nem fog.

Tessék írásban kérni az elutasítást, akkor lehet tovább lépni.

Komment

motorkami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Te adnál olyan járműnek műszaki vizsgát, ami nem felel meg a követelményeknek? Mert az NKH nem fog.
                        Szerintem a műszaki adatlap, nem feltétlenül azonos a műszaki vizsgával

Komment

Szerintem a műszaki adatlap, nem feltétlenül azonos a műszaki vizsgával
                          De, sajnos csak megfelelt minősítéssel adnak ki műszaki adatlapot, két területi NKH véleménye is ezt erősíti. :-( Egyetértek azzal, hogy ez 22-es csapdája.
                          motorkami kedvelte ezt.

Komment

Ez nem a 22-es csapdája, hanem kis magyar abszurdisztán. Én csak azt tudom hajtogatni ismételten, a műszaki vizsga igazolása (műszaki adatlap) nem feltétele a tulajdonos változásnak.
                            Vagy odacsapnék az asztalra, vagy keresnék valakit, aki odacsap.

Menjél be akármelyik okmányirodába, töltsd ki a "Kérelem" adatlapot és fapofával add be. Aztán lépjenek rá, adják írásba, ha nem lehet átírni. Befogadni be kell, azt nem tagadhatja meg, max. felszólít hiánypótlásra. De nem fog, ha van adásvételi, eredetvizsgálat, forgalmi, személyi. A biztosítás és a műszaki nem kell (most).
                            Utoljára szerkesztve a következő által: motorkami; 2011 szept. 22, 23:55.
                            apacsavo és Che kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              De, sajnos csak megfelelt minősítéssel adnak ki műszaki adatlapot, két területi NKH véleménye is ezt erősíti. :-( Egyetértek azzal, hogy ez 22-es csapdája.
                              Ma voltam a KPM-be. Adnak műszaki adatlapot akkor is ha nem vizsgázik a motor. Be kell tolni, és beírják az adatokat 1700 ft ellenében. Csak hát attól tartok hogy ez megint csak ilúzió. Betelefonáltam az okmányba hogy viszek műszaki adatlapot, de ők csak a vizsgához ragaszkodnak. Az asztalcsapkodás jó ötlet, csak az a baj, hogy Miskolcon a portásnál nem jutsz messzebb az napra szóló sorszám nélkül. Egy, másfél hét a várakozás.

Komment

Ma voltam a KPM-be. Adnak műszaki adatlapot akkor is ha nem vizsgázik a motor. Be kell tolni, és beírják az adatokat 1700 ft ellenében. Csak hát attól tartok hogy ez megint csak ilúzió.
                                Aztaa! Hát ez eléggé meglep, mert egybehangzó vélemény volt az, hogy nem lehet.

Azt hiszem azonban, az a trükk, hogy az 1700 Ft-ot a műszaki szemlére értették (1770 Ft, ha jól olvasom: a szemle 1190 Ft és az adatlap 580 Ft). Ennek a műszaki szemrevételezésnek azonban feltétele az érvényes műszaki vizsga.

Minden esetre drukkolok, hogy ne legyen igazam.
                                stalker és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X