Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egy '83-as Izs Planéta Sport-ról van szó.
    Csak veteránként jövőre, mivel Ukrajna nem EU tagállam.

Vagy meg kell várni míg Ukrajna belép az EU-ba és akkor mehet a regadós sztori. De ez utóbbi lényegesen hosszabb ideig tartana.
    soveny kedvelte ezt.
    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Szevasztok
      Tanácsot kérek mi legyen az adásvételin egy kosárban vásárolt mkp.-nál.
      Ami, alkarészenként,a motor talán egyben lenne felhasználva .
      Köszönöm.

Komment

berlin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        az adásvételin egy kosárban vásárolt mkp.-nál.
        A motor (ha cserélni akarsz vmiben),legyen nevesítve,a többit csak alkatrészenként felsorolva,vagy ha sok van akkor az ilyen és ilyen rendszámú (vagy alvázszámú) és típusú motorkerékpár alkatrészei.
        Sztem.

Komment

Sziasztok!

Én egy 1971-es Pannonia T5H vásárlása előtt állok! Megvan a régi rendszáma és forgalmija is! Egy gondom van,hogy nem a forg.-ba bejegyzett tulaj árulja. Egy tulajdonosi bejegyzés van a forg.-ba,az első 1971-ben vásárolt gazdája. A mostani tulajnak (70 éves bácsi) van egy 1982-ben kelt,kézzel írott adás-vételije,a forg.-ban szereplő tulajjal,de ezen nem szerepel sem a személyi (ig.)szám,sem az anyja neve,egyik félnek sem!Ő azt állítja,hogy akkor még nem kellett rá írni. Ő úgy gondolta,hogy oda adja nekem ezt az adás-vételit és írunk egymás között egy mai,hivatalos adás vételit,ezzel bemegyek az ocsmányirodába és biztosan átírják a nevemre.No ebben én nem vagyok biztos. Tervezem,hogy beugrom egy o.irodába,de addig is örülnék,ha leírnátok a véleményeteket/tapasztalatotokat,hogy vajon megvehetem-e,vagy hagyjam a fenébe az egészet. Előre is köszi! :-)

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            leírnátok a véleményeteket/tapasztalatotokat
            Szia Beagle!

Szerintem érdeklődd meg a helyi okmányirodában, az a biztos - egyrészt mert idehaza a hivatalok "ahány ház annyi szokás" elvet is követik: ami nálunk még átcsusszan a hivatal kezei között, az lehet nálatok nem.
            Ami tapasztalatot én tudok mondani: tavaly szeptemberben ugyanilyen helyzetben elfogadták a kézzel, franciakockás lapra írt szerződést (ami mellé volt egy újabb fajta is az eladó és köztem). Azon csak annyi szerepelt, hogy "Alulírott ........., ....... szám alatti lakos a mai napon az OU-01-61 rendszámú Pannónia T5ös motorkerékpárt eladtam .............., ......... utca 116 számú lakosnak." Ezen kívül szerepel a vevő, az eladó és 2 tanú aláírása (nincs külön olvasható név) és a személyi számaik. Semmi egyéb.
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Köszönöm a gyors választ! Az a gond,hogy ezen személyi számok sincsenek,csak név,cím.Hét végéig kértem haladékot az eladótól,már próbáltam felkutatni a forg.-ba szereplő első tulajt is,de nem találom az akkori címén sem,ill. a telefonszám tudakozónál sem. Így marad ez a megoldás,de előtte mindenképpen megkérdezem az ocsmányirodát is!

Komment

Szép napot mindenkinek.Hamár egyszer kézzel irt adásvételiről van szó mennyibe telik úgy csinálni a dolgokat hogy jó legyen.Van egy ismerősöm aki már vett úgy motort hogy a tanu Mátyás király volt és elfogadták,lényeg hogy a mostani eladó és közted hivatalos adásvételi legyen egyébként az eladót valószinű megfogják büntetni amiért nem iratta a nevére hacsak nem volt véglegesen kivonva a forgalomból.Sok sikert.

Komment

csacsa73 !

Több szempontból is zöldeket beszélsz ! Elsőként is, nem osztogatunk a fórumon " illegális törvénytelen " tanácsokat.
                  Továbbá
                  csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Van egy ismerősöm aki már vett úgy motort hogy a tanu Mátyás király volt és elfogadták,lényeg hogy a mostani eladó és közted hivatalos adásvételi legyen
                  CSAK akkor fogadják el, ha megvan a tulajdonosi láncolat. Vihetsz te akármilyen szabályos adás.vételit, ha az nem a bejegyzett tulajtól való.
                  egyébként az eladót valószinű megfogják büntetni amiért nem iratta a nevére hacsak nem volt véglegesen kivonva a forgalomból.Sok sikert.
                  Nem fogják megbüntetni, mert már régen kivonták a forgalomból. A motornak szürke forgalmija van, tehát már régen nincs a rendszerben,
                  hacsak nem volt véglegesen kivonva a forgalomból.
                  Ha kivonták végleg, tök mindegy hogy van e a bácsikának a papírján szem.ig. szám. Akkor csak egy tárgyat adott el, nem járművet. De beagle írta volna, ha ki van vonva,

Egyébként, ha a bácsika adás-vételijén vannak tanuk, szerintem akár jó is lehet.
                  LC 9246, kollarg és madorka kedvelte ezt.

Komment

Mir-mur-nak szerintem igaza van, attól hogy régi az adásvételi még jó lehet! Abban az időben nem volt ilyen kötött formai része! Az más kérdés, hogy az okmányirodánál ezt hogy s miképp lehet elővezetni, mert esetleg egy kicsit újonc, vagy "tudatlan" ügyintéző lehet azonnal elküldene vele.

ps: csacsa73-nak, lehet hogy Mátyás király volt a tanú, de ezt így, itt, nyilvánosan, törvénytelenségre buzdítani senkit NEM LEHET! Abba is bele kell gondolni, hogy nem csak a jó veteránosok olvasnak fórumot!!

Komment

Tisztelt Urak!
                      Köszönöm a válaszokat,de sajna megnyugtató módon nem lettem okosabb. :-) Az a baj,hogy a helyi okmányiroda (ahol van ismerősöm) zárva van,22.-én nyit. A motor jelenlegi tulajától szombatig kértem haladékot,addig nem adja el másnak. Így,viszont bizonytalan vagyok,hogy bele merjek-e ugrani. Őszintén szólva nagyon szeretném megvenni,mert szinte hibátlan a motor,nagyon jó restaurálási alap,ráadásul (forgalmi szerint) egy tulajos! :-) Az viszont aggaszt,hogy formailag nem egészen stimmel a kézzel írott adás-vételi,ugyanis (ha mást nem is) személyi számot kellett volna tartalmaznia,még abban az időben is. (szerintem) Ha meg veszem,levizsgáztatom,eredetiség vizsga és nem tudom átíratni,akkor tökön szúrom magam! :-)
                      Ja,és tisztelettel kérek mindenkit,hogy mellőzzük a "volt egy ismerősöm,akinek a szomszédjának a nagybátyjának a fia" stb. Ilyen történetek mindíg vannak és tapasztalatom szerint maximum is részigazságokat tartalmaznak! Engem sokkal inkább a saját tapasztalatok érdekelnek! Köszi. :-)
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Beagle; 2012 aug. 15, 20:35.
                      sepy és soveny kedvelte ezt.

Komment

Akkor egy kicsit merüljünk bele a témába,az átiráshoz kell egy forgalmi plussz 1 vagy több adás-vételi lényeg hogy nyomon lehessen követni a motor életét.Az hogy az adás-vételi kissé hiányos szerintem nem gond de az aktuális okmányiroda fogja ezt megmondani,törvénytelenségre isten ments hogy buzditsalak amit emlitettem csak átvitt értelemben irtam,nem velem történt hanem az egyik ismerősömmel és neki már több t5 volt a birtokában neked meg igy lehet hogy elúszik a halacskád.Az hogy a bácsit megbüntetik-e vagy sem azon múlik hogy milyen státuszban lett kivonva a forgalomból és mikor.Próbáld az ismerősödet megkeresni és beszéld meg vele senkire ne halgass.

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          ami nálunk még átcsusszan a hivatal kezei között, az lehet nálatok nem.
                          kollarg,te melyik okmányirodában írattad át a motorod? Ha nálunk nem megy,esküszöm,elutaznék oda! :-)

Komment

Beagle! Úgy hiszem, hogy az itt leírt, vagy nem pont ebben a topicban (blog is született már ilyenről) történetek nem a szomszéd néni szobatársának az ismerősétől származnak hanem TŐLÜNK. Így nem valószínű hogy szóbeszéd, s szájhagyomány útján terjedő dolgokkal fogsz itt találkozni, mindenki aki már belemerült az átíratásba valamilyen szinten, tudja hogy mik hogy történtek vele. (Ahogy nekem is megvan a történetem.)

Igen érdemes az ismerőst elővenni, s persze arra hallgatsz akire vagy akikre akarsz.

Komment

Beagle es mi van az eredeti tulajjal ?el meg?Meglehet talani a regi bejegyzett cime alapjan ?

Komment

LC 9246 sajnos a régi tulajt nem találtam meg eddig,bár minden követ,azért nem mozgattam meg! Ma meglett a motor,végül is,mert amennyiért vettem (és amilyen jó állapotban van)annyit ki is tudnék árulni belőle,ha nem sikerül a papírozása. Természetesen nem ez a cél,sőt megszakadna a szívem,ha szét kellene bontanom,ezért végigjárok mindent,hogy a nevemen lehessen! :-)
                                soveny, LC 9246 és Intrepid kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X