Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Azért azt kiemelem a félreérthetőségek elkerülése érdekében, hogy egy "szimpla" átíráshoz tényleg nem kell érvényes műszaki, ezt itt Miskolcon is tudják, viszont az új "forgalomba helyezés"hez, más szóval az elektronikus nyilvántartásba vételhez igen. Ez a fennakadás oka. Az olyan jármű, ami szerepel az elektr. nyilvántartásban az gond nélkül átírható műszaki nélkül itt is. Csak sajnos a régi rendszámos szürke forgalmisok 90%-a nem ilyen......

De amúgy így utólag már nagyon bosszant, hogy nem leltem rá erre a fórumra, és hagytam magam félrevezetni a hülye ügyintézők(már elnézést) által, mert sokkal okosabb lehettem volna, pedig rengeteget keresgéltem a google-al a témában, de sose jött ki ez a topik sajnos.

Sokan nem értik amúgy miért az átírással akarja kezdeni az ember, miért nem a felújítással, pedig egyértelmű, hisz előbb szeretném tudni, hogy minden OK a papírokkal, és nem feleslegesen költök rá X pénzt, meg X munkát, és utána derül ki a bibi, hogy nem megy át eredetvizsgán, körözött, tulajdonjogi gondok, régi elírás stb. Nem ritka eset. Jobb LENNE biztosra menni.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Skodi; 2012 júl. 17, 17:04.
    soveny és nyuszifül kedvelte ezt.

Komment

Skodi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      „szimpla” átíráshoz tényleg nem kell érvényes műszaki, ezt itt Miskolcon is tudják
      Skodi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az olyan jármű, ami szerepel az elektr. nyilvántartásban az gond nélkül átírható műszaki nélkül itt is
      Hát, ez sem teljesen igaz ! A Suzukimnak nem volt műszakija mikor megvettem. Csak egy szélbejegyzés került bele hogy én vagyok a tulajdonos, megkaptam a törzskönyvet, de a forgalmit csak a vizsga után adták volna ki. Azért csak adták volna, mert nem mentem vissza 6000-ért újat csináltatni. Hiszen a nevemen van, csak lapozni kell egyet.
      OdinHEM és -t5- kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Csak egy szélbejegyzés került bele hogy én vagyok a tulajdonos, megkaptam a törzskönyvet, de a forgalmit csak a vizsga után adták volna ki. Azért csak adták volna, mert nem mentem vissza 6000-ért újat csináltatni. Hiszen a nevemen van, csak lapozni kell egyet.
        Akitől vettem az ETZ-ét, Ő is így tett! Alig akartam elhinni, hogy forgalmi engedélycsere nélkül átírták neki, de a törzskönyv meggyőzött! Az is az Ő nevére szólt.
        Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 júl. 18, 20:07.
        OdinHEM kedvelte ezt.
        A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

"Azért azt kiemelem a félreérthetőségek elkerülése érdekében, hogy egy "szimpla" átíráshoz tényleg nem kell érvényes műszaki, ezt itt Miskolcon is tudják, viszont az új "forgalomba helyezés"hez, más szóval az elektronikus nyilvántartásba vételhez igen. Ez a fennakadás oka. Az olyan jármű, ami szerepel az elektr. nyilvántartásban az gond nélkül átírható műszaki nélkül itt is. Csak sajnos a régi rendszámos szürke forgalmisok 90%-a nem ilyen......"

Itt van az igazság LEÍRVA, tisztelt veterán "őrült" sorstársak!
          Ezért: "Nem pisálunk széllel szenbe, mert csak vissza hordja ránk!"
          Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2012 júl. 17, 19:56.
          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!Egy ismerősöm vásárolt valamilyen kistraktort persze rendszám és forgalmi nélkül.Hosszas utánajárás forgalomba tudta helyeztetni.A lényeg az volt azt mondja az hogy a jármű vaalamikor már forgalomban volt.fel kellett hívnia valami központi hivatalt (Lehet hogy a Közlekedési Nyílvántartó Osztályt) bediktálta az alvázszámot,motorszámot.Aztán küldtek neki valami papírt amin gondolom rajta volt hogy ki volt az utolsó tulaj ez meg az és mehetett eredetiségvizsgálatra,kpm-re és kapott is rendszámot.Nemrég szereztem egy pancsit egyező váz és motorszámmal és akkor mesélte hogy kaphat rendszámot mert valamikor már forgalomba volt.Hát nemtudom összejön-e csak gondoltam megosztom ezt a történetet.

Komment

Azért küldhették meg neki a tulaj adatait mert valószínűleg attól vette akinél utoljára forgalomba volt. Én is kértem ilyen papírt de azon csak az van amit eddig is tudtam, +hogy mikor vonták ki.

____________________________________________________________________________

Be is tojnék ha ez így menne, már hívom is őket ha igaz
              You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Na majd valamelyik nap pontosabban utána érdeklődök.Én is csodálkoztam hogy elég egyszerűnek tűnik.
                Aries88 kedvelte ezt.

Komment

sidlali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Egy ismerősöm vásárolt valamilyen kistraktort persze rendszám és forgalmi nélkül.Hosszas utánajárás forgalomba tudta helyeztetni
                  Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Be is tojnék ha ez így menne, már hívom is őket ha igaz
                  A traktorosoknál elég fura dolgok mennek amúgy is. Egy ideje már nézegetem a mezőgazdasági fórumokat, olyan gépeket le tudnak papírozni, hogy csak nézek.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Azt mondja hogy kérték tőle az alváz,motorszámot és azt mondták hogy a traki nem volt még magyarországon forgalomba helyezve.Küldtek neki egy igazolást amivel menni kellett eredetiségvizsgálatra..stb.....állítólag

Komment

sidlali eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      a traki nem volt még magyarországon forgalomba helyezve.
                      Erről beszélek...Láttam már erre utalást máshol is. Ha ez így megy, megoldott a Mo-i forgalomba eddig nem helyezett gépek papírozása

Komment

Hát nemtudom..sajna forgalmim nekem sincs.Remélem egyszer lesz rendszám a pancsin.

Komment

Ettől eltérő kérdés:
                          Mi van akkor, ha valaki vásárolt 10 éve egy ukrántól gépjárművet itt Magyarországon( a tulaj átutazóban volt, és megvették "alóla" a járművet), ukrán forgalmi megvan, 2 nyelvű adásvételi nála , ami akkor külföldön forgalomban volt(2002), és azóta a sufniban áll? Mi a teendő ebben az esetben? Tudok egy ilyen előéletű gépet a szomszéd faluban...akinél van, az olcsón odaadná. Ennyivel lehet kezdeni valamit? Vagy csináltatnom kell útlevelet, és újra megkeresni a forgalmiban szereplő tulajt?

Komment

Úgy írom hogy szerintem, mert ebben nem volt még részem, egy adásvételi attól hogy 10 éve keltezték még jogot formál a járműre. Hogy kinn a bürokrácia milyen helyzetű, huhu.... nem EU tagállamnál kell e valami behozatali papír stb, tuti van benne valami csavar. Meg ha behozott motor lesz nyilván kéne rá regadó is, mert új forgalomba helyezés, s itt nem szerepelt forgalomban sosem. Szerintem nem lehetetlen, csak a bürokrácia útvesztőit kell előre ellenőrizni, mert van hogy fordító iroda kell a forgalmihoz. Érdemes egy okmányirodát megkérdezni arról hogy mi várható. Ez amit írtam csak az én véleményem volt, lehet más már csinált ilyet, s tud okosat írni rá.

Komment

Először is szerintem ki kell jelenteni az ukrán rendszerből, ehhez ki kell menni, utána lehet itt regadózni (13000Ft) +átírás stb.

Milyen gép egyébként? Csak kíváncsiságból, mi az amit így ki tudtak venni az Ukrán alól "menet közben"?
                              You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Egy '83-as Izs Planéta Sport-ról van szó. Még gyári a festése, 12000 km körül van benne.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X