Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem tudom milyen jogszabály alapján járnak el, de még réges-régen, az egyik ismerősöm szobatársának a szomszédja, amikor a motorját papírozta ő mesélte nekem, hogy a régi rendszámot véletlen elhagyta útközben az okmányirodába menet.

Komment

Sajnos nem tudok most scannelni,de idézem a határozatot!
      Röviden: "A Kknyt.21. paragrafusa,valamint a BM rendelet 12.és 13.paragrafusa az okmánytár által kezelt iratok másolatának kiadását engedélyezi a nyilvántartó számára,az eredeti okmányok megküldését nem.
      Fentiekben foglaltakra tekintettel megállapítottam,hogy XXX-XXX frsz-u motorkerékpár eredeti szürke forgalmi engedélyének és hatósági jelzésének megküldésére nincs jogszabályi felhatalmazásom,így kérelmét elutasítom!"

Persze fellebezhetek 5000.-ft illeték megfizetése után,de az a gyanúm,hogy ötezerért leírnák nekem ugyanezt...

A bevonási kötelezettségükről szóló jogszabály: 326/2011.(XII.28.)Korm. rendelet 57. paragrafus 8 bekezdése...... (tehát viszonylag friss jogszabály,íly módon nem jelent semmit,hogy régebben valakinek visszaadták már....)
      Utoljára szerkesztve a következő által: Beagle; 2013 jan. 06, 22:46.
      llaci és soveny kedvelte ezt.

Komment

Beagle kedvelte ezt.

Komment

Nem akarok a jogba belemélyedni, de azért nekem mégiscsak logikus, hogy a forgalmi engedély és a rendszám, mint hatósági okmány és jelzés nem magántulajdon és a hatóság rendelkezik velük. Persze ez most ellentétes a mi kívánalmainkkal, mert én is szívesen megtartanám majd őket...
          Az meg egy másik kérdés, hogy mire fel fizetünk értük, ha attól rendelkezési jogunk nem lesz fölöttük...

Komment

Család barát hölgy tagja ül az egyik okmányirodában.Mikor átirattam a motor futóját énis megakartam tartani a szürke forgalmit és már nemlehet!Mondván valamikor levágták a sarkát ,átjukasztották de már nemadhatják vissza.Elkell küldeni megsemmisítésre.Ugyhogy abban a pillanatban ahogy a kezébe adom már nemadja vissza.Egy kicsit más édesapám másfél éve halt meg visszalehetett kérni érvénytelenítés után az igazolványát.Kijukasztották és megküldték.Két ismerősöm is meghalt az ősz fojamán és már egyik család sem kaphatta vissza.
            Utoljára szerkesztve a következő által: smuk73; 2013 jan. 08, 08:53.

Komment

Ez is egyszerű: véletlenül elveszted a forgalmit és a rendszámot. Mivel a neveden van kérsz a nagytiszteletű hatóságtól egy igazolást, hogy valóban a tiéd. Az igazolással elmégy az okmányirodába, onnan a műszaki állomásra, majd ismét az okmányirodába és kész. Csak pénzbe kerül, és egy kicsit vastagabb arcbőr kell hozzá. Szomorú, de ennek is egy a lényege: van kiskapu, amit pénzzel lehet kinyitni...

Komment

kicsi76 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ez is egyszerű: véletlenül elveszted a forgalmit és a rendszámot
                Mikor fogtok már vére leszokni a meggondolatlan fecsegésről
                wsievers, OdinHEM és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Én nem szeretnék leszokni, mert bízom benne, hogy egyszer majd valami nagyokos a nagy hatalmas íróasztal mellett a fejéhez csap és mondja: hogy ez eddig eszembe sem jutott...

Komment

kicsi76 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Én nem szeretnék leszokni, mert bízom benne, hogy egyszer majd valami nagyokos a nagy hatalmas íróasztal mellett a fejéhez csap és mondja: hogy ez eddig eszembe sem jutott...
                    ... hogy alaposan megvizsgálja a fórum tagjainak a motorjait?

Új vagy még itt. Mi itt figyelünk rá, hogy a legális megoldások menetét járjuk körbe, azokat "reklámozzuk" és nem csak képmutatásból.

Az egészen más, ha leírod, hogy mi nem tetszik, de ne biztass itt senkit törvénytelen dologra. Azért sem, mert esetleg megfogadja és baja lesz belőle, és azért sem mert a tagok nem örülnek neki. Ez itt ilyen.
                    wsievers, OdinHEM és 6 további látogató kedvelte ezt.
                    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Szürke forgalmi megtartásához szólnék:

Nekem ezekszerint nagy szerencsém volt, mert ezév januárban irattam a nevemre egy szürkeforgalmis Skodát, és visszakaptam a forgalmit, levágták a sarkát, meg telepecsételték érvénytelenítve feliratú bélyegzővel. Mondtam a csajnak, hogy, csak akkor adom oda a forgalmit, ha vissza is kapom, amúgy vegye elveszettnek, sokat nem problémázott szerencsére. Vagy már ismernek......mert ugye tavaly félrevezettek a Moszkvicsommal, és egy eredetvizsgám(60 napig jó), meg egy NKH-s műszaki szemlém(hiányzott a szürkeforgalmiból az össztömeg) ment a levesbe, ahova ők küldtek ki, ez cirka 30 ropi, és mindezekután féldélután szarakodás után kisütötték, hogy elektronikus nyilvántartásban nem lévő kocsit csak műszakival tudnak bejegyezni a gépbe, ami nekem nincs. Ezért még rohadt pipa vagyok rájuk. Főleg azok után, hogy haverom állítólag most iratott át ugyanígy egy rendszerben nem létező Csepelt vizsga nélkül, neki beírták a nevét a szürke forgalmiba. Na most akkor hogy van ez? Az én ügyem anno a hivatalvezetőnél landolt már, de ő is elutasította, pedig még a kartonját is lekérték, stimmelt azon is minden, de mégse tudták gépre vinni, úgy, hogy az eerdetvizsgámat be tudják számolni. Lehet azóta kitanulták a módját......de az én 30-amnak már akkoris lőttek.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Skodi; 2013 márc. 12, 00:30.
                      OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Skodi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Lehet azóta kitanulták a módját...de az én 30-amnak már akkoris lőttek.
                        Lehet hogy te fizetted a tanulópénzüket.

Komment

ezév januárban irattam a nevemre egy szürkeforgalmis Skodát, és visszakaptam a forgalmit
                          El sem hiszem, hogy egy városban lakunk.
                          állítólag most iratott át ugyanígy egy rendszerben nem létező Csepelt vizsga nélkül, neki beírták a nevét a szürke forgalmiba.
                          Duma !!
                          OdinHEM és sinter kedvelte ezt.

Komment

Én tavaly ősszel írattam a nevemre a Wareszt. Szürke forgalmija volt annak is. Kérdeztem hogy elveszik e és mondták hogy elveszik ugyan de a KEKKH-nak ha írok levelet akkor ők visszaadják. Úgyhogy elveszett mert nem engedem a sarkát levágni.

Komment

A KEKKH-től már próbálták visszakérni veterános kollégák, jóféle kamudumás jogi halandzsás elutasító levelet kaptak.
                              Szóval aminek EL KELL VESZNI az el is veszik!
                              sinter kedvelte ezt.

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Szóval aminek EL KELL VESZNI az el is veszik!
                                Sajnos én bíztam a jó szándékban......

.....ma már elveszne az enyém is. Sőt,vélhetően már meg is semmisítették.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X