Szürke forgalmi Cz 175 450
Sziasztok segitséget szeretnék kérni . Van egy 450-es Cz 175 meg van a régi rendszáma és a szürke forgalmija is de a nagyapám neve szerepel a forgalmiban de már sajnos meghalt .
Kaphat még a motor új rendszámot ? Ha igen akkor milyen papirok kellenek hozzá?
A motorról annyit hogy elég rossz állapotban van de még bontatlan a blokk 14e km el ezért tervezem egy másik Cz vásárlását alkatrésznek teljesen gyárira akarom vissza állitani .
Előre is köszönöm a segitséget.
Üdv. Gábor
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Póthagyatéki eljárás
Collapse
X
-
Szervusztok Urak! Átmenetileg eltűntem, mert vizsgaidőszak van - viszont ma érkezett a végzés, miszerint megörököltem 500 (ötszáz) forint értékben egy 1962 októberi Pannonia T1-es vázát. Póthagyatéki eljárás volt ez is, a tapasztalataimat majd összefoglalom amint végeztem a vizsgákkal - bár látom készül a petíció is a dolgok leegyszerűsítésére, amit még szintén nem volt időm átolvasni.
- 7 likes
Leave a comment:
-
Huhh, akkor tényleg összeteszem a két kezem, hogy nagyon jutányos áron hozzájutottam egy forgalomban lévő, rendszámos, forgalmis, törzskönyves 125 D csepelhez, aminek a képe fenn van a profilomban. Az eredetvizsga OK, a műszaki ma OK, holnap megyek az Okmányirodába remélem ott is minden OK, és befejeződik az átírás! Ja és a motor is nagyon OK, nincs szétfaragva, totál eredeti alkatrészek, sőt nekem még a házi festés is tetszik, mert az is veterán már!dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMucsom!
Igazából van olyan motor aminél lehet jobb papírosat venni.
Csak példaként említem hogy amilyen motorokat én szereztem (Pannónia, Csepel) ezekből is egyre
kevesebb a papíros, főleg Csepelből! Igen, lehet 400 000-ért venni, de valahogy ez nem az én pénztárcám.
Szóval maradt a kisebb, rizikósabb, olcsóbb költségvetésű történet, ahol benne van a hivatali ügyintézéstől kezdve a nagy bukásig. Személy szerint én ezért kutatgattam, leveleztem stb az
állítólagos tulajokat, hátha sikerül alapon.
Ps: Az élet most lett kegyes hozzám, intézés alatt van egy szürke forgalmis Csepel, így teljes lesz az örömöm!
- 1 like
Leave a comment:
-
És ez akkor is így van, ha csak pár napig volt tulajdonos? Közben beugrott, hogy korábban egy "vatera VS Nemzeti Adó és Vámhivatal" cikkben olvastam ilyesmit, de a kérdés, hogy mit vesznek használt ingóságnak...mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEddig az ingóságok után évi 200.000 ft ig adómentes volt. De már azóta emelték is tán 300.000 ft-ra
Leave a comment:
-
Nem fordulhat elő !soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseviszont előfordulhat, hogy a motor eladása miatt esetleg megkeresi a NAV
Eddig az ingóságok után évi 200.000 ft ig adómentes volt. De már azóta emelték is tán 300.000 ft-ra
- 2 likes
Leave a comment:
-
Mucsom!
Igazából van olyan motor aminél lehet jobb papírosat venni.
Csak példaként említem hogy amilyen motorokat én szereztem (Pannónia, Csepel) ezekből is egyre
kevesebb a papíros, főleg Csepelből! Igen, lehet 400 000-ért venni, de valahogy ez nem az én pénztárcám.
Szóval maradt a kisebb, rizikósabb, olcsóbb költségvetésű történet, ahol benne van a hivatali ügyintézéstől kezdve a nagy bukásig. Személy szerint én ezért kutatgattam, leveleztem stb az
állítólagos tulajokat, hátha sikerül alapon.
Ps: Az élet most lett kegyes hozzám, intézés alatt van egy szürke forgalmis Csepel, így teljes lesz az örömöm!
- 1 like
Leave a comment:
-
Köszi a választ - akkor felkészítem a nénit, mást úgysem tudok tenni. Kifizetni pedig ki kell, úgysincs kerülő.soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyenes ági öröklés esetén nincs rajta adó, az viszont előfordulhat, hogy a motor eladása miatt esetleg megkeresi a NAV.
Hát... egy komplett papíros Pannonia legyen mondjuk 75-80e forint, mert nem stimmel a váz és blokkszám.mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa összeszámolod mennyivel jössz ki jobban mintha papírost veszel?
Tényleg érdekelne!
Én 1500 (ezerötszáz) forintért vettem a vázat két oldaldobozzal, mert más nem volt hozzá. 2500 forint volt a KEKKH-s mutatvány (illetékkel, postaköltséggel, telefonálással). Kb. 1000 (egyezer) forintot eltelefonáltam az örökössel, illetve volt egy itthon-Sopron-itthon utam, ami gázolajban kb. 3000, valamint lesz még max. 15000 forintnyi eljárási díj. Eddig az összeg 23000 forint. Ha hozzávesszük hogy vettem egy másik, de teljesen papírok nélküli (beütött rendszáma sincs) Pannoniát 25000-ért, akkor eddig 48 ezer forint az összeg. Ezzel a géppel nem a restaurálás a cél, hanem a napi használhatóság - biztosan fogok róla képet feltenni még idén.
Az MZ másik téma, az elég ritka darab, ott mindenképpen megérte, igaz ott rohangáltam is nem keveset, főleg a nénihez. Hozzá hetekig tartott csak a fészerbe bekönyörögni magamat, képzelheted milyen kínszenvedés volt mire minden részletet megbeszéltünk, kifizettem és elhoztam.
Leave a comment:
-
Tudjátok! Nagyon becsüllek Titeket! Ennyi munka, utánajárás, vesződés, győzködés, hivataljárás, telefonálgatás, postára járás, ügyvédekkel, közjegyzővel tárgyalás...
idő, idő, idő, pénz, pénz , pénz!!!
Ha összeszámolod mennyivel jössz ki jobban mintha papírost veszel?
Tényleg érdekelne!
De minden esetre gratula a mutatványhoz!!!
Leave a comment:
-
Gratulálok!kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzervusztok Uraim! Ma kaptam egy telefont, miszerint a második póthagyatéki eljárás is célba ért amit én kezdeményeztem, illetve az én kérésemre kezdeményezték az érintettek.
Egyenes ági öröklés esetén nincs rajta adó, az viszont előfordulhat, hogy a motor eladása miatt esetleg megkeresi a NAV. Ebben az esetben legfeljebb annyit lehet tenni, hogy "kárpótlod" a nénit, kifizeted helyette a adót. Erre, hogy érdemes-e előre felkészíteni, nem tudom, de legalább a szerződés aláírása után.dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA másik hogy egyenes ági öröklés alapján nincs adó rajta... jól tudom?
- 1 like
Leave a comment:
-
Mivel a számítógépes rendszerbe nincs benne (nagy valószínűséggel) a okmányiroda lekéri az adatokat.
Leave a comment:
-
Kollarg!
Az gépjármű adóval stb-vel szerintem nálatok az okmányirodát érdemes felhívni.
A Csepel motorral kapcsolatban én is ezt tettem, kapcsolták a "szürke forgalmis ügyeket jól tudó" ügyintézőt, mert akivel én beszéltem ő nem annyira értett hozzá.
A másik hogy egyenes ági öröklés alapján nincs adó rajta.... jól tudom?
Leave a comment:
-
Szervusztok Uraim!
Ma kaptam egy telefont, miszerint a második póthagyatéki eljárás is célba ért amit én kezdeményeztem, illetve az én kérésemre kezdeményezték az érintettek.
Az egyik egy Pannonia T1 rom állapotban, ezt október végén póthagyatékiztattuk, nagyon körültekintően: én, mint hagyatéki hitelező, lemondónyilatkozatok az özvegytől és a örökös gyermektől is, 1 tárgyalás, minden oké - a határozat kb. 15-én fog ideérni hozzám és már csak azon kell gondolkodnom hogyan állítom össze a romot annyira, hogy egyáltalán motornak nézzen ki egy eredetiségvizsgálatra...
A másik az MZ-m ügye: szeptemberben kezdődött, húzódott, mint a rétestészta... Aztán ma hívott a nénike, hogy levelet kapott, tárgyalás nélkül direkte Neki átadták a motort. Mindössze 6690 forintért, mert 120000 forintra "értékelődött" a masinácska. Szóval a néninek van hagyatékátadó végzése egy MZ mkp-ról, amit most eladna papíron nekem.
Persze nem így a legegyszerűbb, ez világos - amit kérdezni szeretnék: ha pár napon belül a nénike szabályos adásvételivel eladja nekem a gépet, akkor várhatóan mi következik? Jön az adóhivatal és adót fog követelni a 120e HUF után a nénitől? Én majd előbb-utóbb átíratom a nevemre, ez nem is kérdés (igaz atomjaira van szétszedve az is), de vajon a nénikét fogja bármilyen hatóság zaklatni, mondjuk önkormányzat a súly- vagy teljesítményadó miatt? Csak mert szeretnék jóviszonyban maradni vele, így az ilyenekre jó lenne felkészülni és őt is felkészíteni lelkileg...
- 2 likes
Leave a comment:
-
Akkor fénymásolj...dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefénymásoljak nekik szürke forgalmit
Ááá Magyarország...azt hiszik, szükséged lenne rájuk, ha meglenne a forgalmi? Az ilyesmit hamarabb sikerül megoldani egy telefonkönyvvel...Bár a mobilos korszak ellenünk játszik már.
Én szoktam hívogatni a forgalmi szerinti önkormányzatot is
( Tudom, a Jóskának vót ilyen a faluvégin...
)
- 2 likes
Leave a comment:
-
Minta, de amúgy ki volt töltve az "anyja neve" rovat!mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe ezen sincs kitöltve ! Vagy ez csak minta ?
Leave a comment:
Leave a comment: