Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OT rendszám megszerzésének módja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szép napot!
    A fentebbieket olvasva a T1váz+T5 blokk esete eléggé hasonló az enyémhez( nálam a típus azonosság simán lehetséges).
    Röviden vázolom az esetet:
    2009-ben összejött annyim, hogy megvegyem az első motorkerékpáromat: egy romos T5H-t.
    Mostanra lettem kész vele(kb.) és OT-ra szerettem volna vinni.
    A gond az, hogy a vásárláskor az eladó , már egy másik blokkal akarta eladni a motort, nem az erdetivel (állítólag rommá zúzta a blokkot, ami a vázon lévő, olajos alu darabkákat nézve hihető volt) Az a másik blokk egy jakkerszökevény volt. Írtunk külön adásvételit a blokkról. Ez így még rendben volna, DE:
    a váz száma: T573022814
    mostani motorszám: 70062360
    A kérdésem az volna, hogy most akkor ezen formában felejtsem el az OT-t?
    Vagy menjek be a szegedi autóklubhoz és kérdezzem meg ott inkább.?
    Mi a véleményetek?
    Köszönettel: Majdánka

Komment

Oké hogy csere-szavatosak egymással az egyfejű blokkok, de ha OT-t szeretnél akkor szerintem esélyesebb ha szerzel hozzá egy T5 blokkot, de ez csak az én véleményem.
      majdánka kedvelte ezt.

Komment

Gyanús nekem is hogy így van, de azért jobb ha beszélsz az Autóklubbos emberkével. Az ő szava azért elég sokat vet a latba.
        OdinHEM és majdánka kedvelte ezt.

Komment

Először is köszi a válaszért.
          Lehet, hogy fentebb pontatlanul fogalmaztam. A blokk egy 1970-es, festett, elől már hűtőbordás (ezért is írtam, hogy típus azonos lehet, mert elvileg T5 vagy P10 vagy ezek H verziója készült 1970-ben.). A gond még így is az, hogy nem évjárat azonos, de nem tudom, hogy ez mennyire kizáró ok.
          Dobok fel képet:

Click image for larger version

Name:	DSCF3529.jpg
Views:	1
Size:	200.3 KB
ID:	148707
          zahi és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ha típus azonos akkor szerintem az évjárat miatt nem lehetne hogy gond legyen.
            mátéapu, majdánka és zahi kedvelte ezt.

Komment

Sajnos személyes tapasztalat alapján nagyon konkrét választ adhatok ebben a kérdéskörben:-a minősítési szabályzat szerint az kaphat múzeális minősítést amelynél a fődarabok (pl.motor blokk) eredeti számmal rendelkeznek.
              Kétség nem fér hozzá,hogy ez így van leírva, én alaposan megnéztem.

Egy gyönyörű 350-es Jawa Perakot (1950-es type 12 )vittem OT-ra,első,eredeti szürke forgalmival amelybe be volt jegyezve egy motor csere.A blokk AF-es (autó felügyelet)számot kapott,ami azt jelenti,hogy gyári új,szám nélküli motor került a vázba.Akkor még rendelhető volt a gyártól az új blokk,ami pontosan olyan mint amivel 1950-ben kibocsátották.
              Ennek ellenére nem kaphatta meg a múzeális minősítést,a szabályzat egyszerűen nem ad rá lehetőséget.Most normál rendszámmal rendelkezik a motor.Nagyon remélem hogy egyszer felülvizsgálják ezt a buta szabályt és csak azt zárják ki amelyiknél nem az eredetivel azonos a blokk.
              sepy, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A blokk AF-es (autó felügyelet) számot kapott,ami azt jelenti,hogy gyári új,szám nélküli motor került a vázba.
                Öööö... akkor az AF-es szám az eredeti, nem?
                OdinHEM és joker kedvelte ezt.
                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

hármaska,

......Téged , ott , konkrétan , át....tak .

Csak egy nagyon vad , de életszerü példa : ha pl. egy trbiba varnyu motort építettek 4 tárcsafékkel ---31 évvel ezelött --erről akkor mindenpapir megvolt ( most már nem is kell hogíy adokumentáció meglegyen ) amik alapján a KPM levizsgáztatta akkor az a többi ( esztétikai , stb ) feltételnek ha megfelel simán mehet OT ra , és meg is kell ,hogy kapja .

Az ha megvannak az akkori dokumentumok , fényképek , ami alapján kiadták az eng . --okkor pedig nyíl egyenes a kockakő
                  Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 jún. 02, 12:02.
                  sepy, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kedves UK és joker!-akár igazatok is lehet,nekem is voltak hasonló gondolataim...Kb.egy éve történt velem (illetve a motorral) ez a szégyenletes dolog.Akkor beszéltem a MAVAMSZ-al és le is írtam,hogy mi történt.Kértem , hogy alkalom-szerűen gondolják át a kérdést és ha Ők is úgy látják akkor módosítsák a szabályzatot.Persze erre azóta sem történt reagálás.
                    A központi okmányirodában,amikor a normál rendszámot és forgalmit intéztem,panaszkodtam és az előadó azt mondta,hogy bizony ez így van.Említett olyan esetet,hogy a kiadott muzeális minősítést igazoló határozatot visszavonták,amikor utólag vették észre az AF jelölést a motorszámnál.
                    Nagyon bánt a dolog,de nem akarok kockafejű bürokratákkal hadakozni.Azon is kiakadtam,hogy nem tarthattam meg,illetve írásos kérelmemre sem kaptam vissza az első és egyetlen forgalmi engedélyt ami a motorhoz tartozott 66 éven keresztül.Azt tudtam elérni,hogy némi illetékért hitelesített másolatot kaptam a forgalmiról.(Ők meg majd bedarálják az eredetit.)Befejezem mert félek,hogy gutaütést kapok....

Komment

Na , ez lehet az első megválaszolandó kérdés a kedves tiszakeszi diszvendégtől . Tessék szépen összegyűjteni az ilyen olyan kérdéseket . Mondjuk egy új témaban , aztán legyen egy határidő amig minenki beírhatja a témához kapcsolódó hasfájásait . Egy kérdéskörben a konkrét dolgokat -----------aztán egy másikban az "azt hallottam .... mi az igazság ? "
                      Aztán , még időben eljuttatnánk a kérdéseket az illetékeshez , hogy felkészülhessen és érdemben válaszolhasson .

Ezeket a témákat szigoruan egymás után , és a sok pálinka elött kellene kitárgyalni .

Csak hogy mondjak valami komolyat is , mert lassan , különböző ,mértékadó körökből kiindulva , hamis kép kezd terjedni , személyiségemet illetően .

"
                      sinter, emu és 9 további látogató kedvelte ezt.

Komment

(Ők meg majd bedarálják az eredetit.)
                        Az ügyfélkapus hölgy szerint ,15 évig kell őrizniük !

.Azt tudtam elérni,hogy némi illetékért hitelesített másolatot kaptam a forgalmiról.
                        Nem utána, hanem előtte kell meglépni !

Komment

PL.levette az asztalról és eljátszotta az unoka.

Komment

Nekem is úgy maradt meg hogy véletlenül elveszítettem. De tényleg véletlen volt.....

Komment

Hát, nem velem is ez történt?!...Ki gondolta volna, hogy ilyen trehányak ezek a veteránosok...

Komment

Trehányság miatt érték megörzők!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X