Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  zömítésre keményedik
  Ja.. s ily apróságokat egyre kevesebben tudnak. Az agyaghadsereg(kína ie) fegyverei (bronz) nikkellel bevontak és borotva élesek. Az elektrolízis a 30-as évektől ismert, Ők viszont kissé korábban megoldották valahogy. (remélem jól emlékszem). Régebben mindent úgy próbáltak tervezni,hogy sose menjen tönkre.. ma ez már nem üzlet sajn. Rendben... a műanyag nem rozsdál, de szétesik a napon..

  Komment


  • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Ja.. s ily apróságokat egyre kevesebben tudnak. A
   Igen nekünk kell emlékezni ezekre a dolgokra ..hátha megmarad..ne végy több ezerért hűtőtömitő adalékot,inkább tudd miből van:ROZSKORPA(rozsszem ledarált,szitált hulladéka :hély...)szemét...

   KÉRETIK menteni az utókornak......
   "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

   Komment


   • Mit ne mondjak,-meg van az ára,ennek dacára a boltos nem volt túl nagy szakértő.Nekem vannak vörösréz darabjaim,sajnos nem túl nagy mennyiségben és,ha szükségem van tömítésre,esztergálok olyat amilyet megkíván a helyzet.Túl a fentieken,ha bontok szét valamit és találok jó állapotú tömítést elteszem a dobozkámba.Nagyon nem szeretek boltba járni,mert akkor öltözködni kell,túl sok az ember körülöttem és általában mindenki feszült és ideges,-nem jó köztük lenni.

    Tudnának ma is olyan dolgokat gyártani,amely majdnem örök életű,de nem cél,mert akkor leáll a verseny,nem pörög a bolt és nem lesz meg a várt haszon,leáll a verseny és akkor lőttek a kapitálnak,vagy kapitánynak,nem ragozom tovább úgyis tudjátok miről van szó.

    Most nálam porszívójavítások vannak,mert ma reggelre is esett 13 mm. eső,hát beszorulok a műhelybe,ami nem baj,mert ott a legjobb és,ha ezek a porszívók olyan egyszerűek lennének mint a legendás rakéta és lehetne hozzájuk a porzsákon kívül,már ha egyáltalán porzsákos,alkatrészt kapni,tulajdonképp nem is lenne rossz csinálni,de az égadta világon a környéken nincs hozzá semmi.Azok a vékony műanyag házak a hőtől vagy nem tudom mitől deformálódva,nem győzőm a hősugárzóval melegíteni és gőrbítgetni,hogy összepasszoljonak az összeillő felek,szóval genyázás az egész.Azért akármennyit is kínlódok velük a végén életre kelnek,hogy meddig bírják nem tudom.Nem nagyon csodálkozom,hogy nincsenek olyan volt GELKA szerű szervizek ezekre a vackokra,mert nyereségesen nem igen lehet javítani őket.

    Üdvözlettel:Che

    Komment


    • Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Nekem vannak vörösréz darabjaim,sajnos nem túl nagy mennyiségben
     Nekem elfogytak és én sem kerestem csak dicsőséget vele... próbáltál venni mostanában tömitésesztergálás céljából anyagot???? Elsírnád magad kilója közel tizezer........
     "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

     Komment


     • Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      nyereségesen nem igen lehet javítani őket.
      Viszont virtusból... s csak azért is ..lehet. Nézzük a jó oldalát mert az tart minket össze. Szeretjük a míves,anyagból készült dolgokat...amiket azért gyártottak,készítettek,alkottak ... hogy a felhasználók hosszú évekig örömüket leljék benne,majd akár örökül is hagyhassák.

      Komment


      • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Szeretjük a míves,anyagból készült dolgokat...amiket azért gyártottak,készítettek,alkottak ... hogy a felhasználók hosszú évekig örömüket leljék benne,
       Ja és megveszik az akotóktól bagóért és jótevőként nagy haszonnal tovább adják,mi meg dögöljünk meg.......
       "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

       Komment


       • A dicsőség keresésben magam sem voltam rossz,de már leszoktam róla,-nem érdemlik meg.Dolgozzon másnak a Gobbi Hilda,van nekem elég csinálni valóm,ha meg elfogyna keresek magamnak.

        Sokszor írtam már,hogy mindent el szoktam rakni,ezért nekem ritkán kell a boltba menni alapanyagért,sokan mondják miért nem viszem az ócskavasba ezt a sok szart,utána egy fél év múlva jön,hogy nem e volna ez,vagy az,-hát nincs,illetve nagyon kell kedvelnem nekem valakit ahhoz,hogy kapjon tőlem,azt meg ajándékként adom.Kivételek mindig vannak és azért néha bemegyek az erdőbe.

        Komment


        • Evvel én is szembesülök minek az a sok sz@r? Anno kórházba kerültem a család meglepiként rendet rakott a műhelybe / meszeltek / nem győztem vissza hordani értékeimet! Persze mikor igaz nem gumikesztyűbe csinálok valamit belőlük akkor de jóóó!

         Komment


         • Megfőtt a csülköspacal.. Közben gondolkodtam.. miért nem jön ki a matek a Horex vezérlésével . A rajzokon a külső bütyök vezérli a kipuffot, itt viszont úgy jön ki az idő,ha arról vezérlem a szívást. Pedig a gyengébbek kedvéért van rajta egy A betű is (auspuff). + ez a bütyök nagyobbat s tovább nyit. (kár hogy nem fényképeztem) Túrtam egy másik vezértengelyt ami lánccal hajtott a bennlévő fogaskerekessel szemben, ennek egyformák a bütykei.. Persze a forgásirány fordított. Egyenlőre így hagyom.. mérés alapján jónak kell lennie. Esetleg megnyugvás és összehasonlítás miatt megbontom a sajátot. Na.. majd kiderül... mint négy napja.. felhős volt az ég,s most sütött a nap.

          Komment


          • Jó étvágyat Atti vagy,ha már túl vagy a pörköltön akkor,egészségedre!

           Komment


           • Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            ha már túl vagy a pörköltön
            Jut belőle még pár napig.. Hat óra alatt megfőtt rendesen,a Papának light verzió került kiszerelésre... de a miénk turbó fűszerezéssel készült. Mai napi precízkedés után.. nosztalgiából is + a vendégek hatására, kis ambíció kerített hatalmába,minek következtében betoltam a sufniba a simsont. Pár dolog: gyujtómágnes, váltó ollórugó, karbirendberakás után most indításra kész... de nincs itthon benzin. Majd holnap lesz.. bár a 13.-a miatt lehet csak pénteken. A km órát teljesen kitöltötte a spiáter oxid.... a többi alkatrész sem jobb állapotú.

            Komment


            • Estére szúnyogcsapkodás közben kis unaloműző. Precíz,egyszerű szerkezet de el lehet hibákat követni mert nem biztos hogy a sok évnyi szerelgetés miatt minden értéken van. + újraköszörűlt főtengely stb. Ezért érdemes mindent méregetni,hogy ne érjen meglepi. Üresen az agyat főtengelyre tenni, s mérni a hézagolásokat. A blokkokat már korábban összeállítottam (MZ 250)

             Komment


             • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              most indításra kész.
              Reggeli indítás kezdeti nehézségekkel sikeres volt, most már könnyen indul. Mivel én is hibázok... az alkatrész (gyujtómágnes) átvételekor nem voltam figyelmes,s hiányzik róla az előgyujt szabályozó. Ezért csak alapjárathoz közeli fordulaton jár "szépen" .

              Komment


              • Amíg nem olajoztam össze magam,addig csiszolgattam,kittelgettem. A következő festeni valók között van 2 Morgan sárvédő. Ez egy háromkerekű izé, aminek elöl jól láthatóan van egy jó nagy V motorja... egyébként érdekes és szép darab. Érdemes utánanézni, jóleső látvány s műszaki csemege.

               Komment


               • Ezért kell méregetni.. A második blokknál a kuplungkosár széle és a fogaskerék oldala között nem volt elég hézag (a kuplung bentebb ül) így kemelt állapotban a csapos kosár beleér a kerékbe ami kerregő hangot ad. A fogaskerékből minuszoltam, szépen kifényesítve a felületet.

                Komment

                Working...
                X