Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs, apacsavo

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Izs, apacsavo

    Bőven veterán korú motorszerető és szerelő vagyok 1972-ben vettem első motoromat egy Pannonia T-5 h-t azóta van jogsim is,de volt 125-ös Trophi M Z-m is. Most egy Izsem van szintén veterán 40-éves Azülés kivételével teljesen felújjitva levizsgáztatva csak nincs forgalomba helyezve mert nincs aki megülje, én sajnos a jelenlegi állapotomban nemigen tudok menni vele(izületi problémák)van még egy Honda Gyro Canopy-m is ez egy három kerekü robogó ezzel ugy ahogy tudok motorozni de hát ez nem az igazi! További motorjaim(Simson,Berva)-félujjitás alatt......hát bemutatkozásul ennyit. Szeretettel köszöntök minden motor rajongót, külön tiszteletem a veteránosoknak hogy fantasztikus munkájukkal életben tartják-e remek masinákat!!!!!!!!:

    #2
    Szia!

    Én is köszöntelek, itt a Veterán fórumon, érezd jól magad köztünk!
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

    Komment


      #3
      Szia!

      IZS.hu

      Gondolom ismered az oldalt, ha nem azért ideírtam...

      Engem érdekelne izs berúgótengely, hibátlan, esetleg neked nincs?
      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

      Komment


        #4
        Kedves Izs,apacsavo! Mindenekelőtt gyors és teljes gyógyulást kívánok,hogy forgalomba tudd helyezni a motorod,-pontosabban "meg tudd ülni".!Külön tiszteletem az olyan embereknek akik még az ily fájdalmas betegségükben is a veterán motorozáson törik a fejüket.Ha nagyon akarod biztos meg fogsz gyógyulni,mert a dolgok a fejben dőlnek el.
        Üdvözlettel:Che

        Komment


          #5
          Szia Stalker!
          Igen ismerem az IZS.hu-t,ott is jelen vagyok szintén apacsavo néven.Nem vagyok nagyon megelégedve ezzel az oldallal szerintem ezek az öreg harcedzett járgányok többet érdemelnének!......de ez van és ennek is örülni kel.
          A berugótengely: nekem sajnos nincs pedig szivesen odaadnám még ingyen is csak minnél több szép öreg motor éledjen ujjá!!!!....szerintem fordulj bizalommal Dél Józsihoz nekem is sokat segitett bármit beszerez akár mi kell a telefonszáma:06305350776

          Komment


            #6
            Szia Che !
            köszi a jó kivánságaidat és tiszteletedet engedd meg hogy viszonozzam! Igazat adok neked abban hogy a dolgok fejben dőlnek el(no meg a műtőasztalon) fogok én még motorozni ha jövő nyáron meg műtenek addig is készülök rá(néha beszedek egy marék fájdalom csilit és igy itt az utcában megyek egy-két kört,de igy is gyötrelmes)
            Üdv:apacsavo

            Komment


              #7
              apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szia Stalker!
              Igen ismerem az IZS.hu-t,ott is jelen vagyok szintén apacsavo néven.Nem vagyok nagyon megelégedve ezzel az oldallal szerintem ezek az öreg harcedzett járgányok többet érdemelnének!......de ez van és ennek is örülni kel.
              Mire gondolsz pontosan, merre kellene fejlődnie?

              Komment


                #8
                ....hát nem akarok senkit megbántani de egy kicsit mintha nem lenne elég aktuális,néha mintha futna az események után. Bocsi lehet hogy rosszul látom csak ez az érzésem (pl:ha nekem most kel egy alkatrész,hiába

                értesülök mondjuk egy közeli börzéről majd januárban) lehet hogy én nem vagyok elég naprakész?!

                Komment


                  #9
                  Szia!

                  Köszi a tippet, csak az a bja, h ilyene Deél Józsinak sincsen... na még keresgélek akkor.

                  Üdv
                  Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

                  Komment


                    #10
                    SZevasz Apacsavo!

                    Megnéztem a You Tube-os nevetnivalóidat,és tényleg lehetett rajta nevetni,-köszönöm.Most meg az derült ki,hogy még szaktársak is vagyunk,ugyanis engem is az esztergályos szakma elsajátításának érdekében pofoztak fel többszörösen.Akkoriban még nem számított bűnnek, a mesterek részéről indított lengő tenyeres,-természetesen a szakma jobb elsajátítása érdekében az inas pofája irányába.Az első menetek ekképpen a nyakam körül képződtek,természetesen az orrom váladékától,hogy metrikus,vagy withworth volt e és milyen volt az emelkedése,arra már az idő távlatában nem emlékszem.
                    Üdvözöllek:Che

                    Komment


                      #11
                      Kedves Apacsavó!

                      Régóta hallgatsz,-talán nem vagy beteg,ill.megerősödtek a fájdalmaid a rossz idő beálltával?Így feltételezem és ha így van jobbulást kívánok!Jelentkezz mihamarabb mert hiányzol,meg kell a sajátos stílusod,-no meg szaktárs is vagy!
                      Jó egészséget üdvözlettel:Che
                      apacsavo kedvelte ezt.

                      Komment


                        #12
                        Szia Szaktárs!
                        A fájdalmakkal kapcsolatban sajnos igazad van,no de spongyát rá,kicsire nem adunk a nagy meg nem számit!
                        Most nagyon sok a meló(azt hiszem emlitettem hogy mivel esztergályosnak már nem vagyok jó ezért buszt vezetek,mert ide minden hü.....,nyomo......Jó!! Még én is!)hajnali 2ó15p-indulok lecsoszogok Törökszt.Miklósra, meg még egy két helyre,ugy 7-körül végzek napközben pihegek egy kicsit,subickolom a motorjaimat aztán este 18-ó-tól ujra ugyanaz mint reggel ugy22-23-ó között végzek,és gondold el mindezt négy órában.(papiron).....hát kissé elfoglalt vagyok,most az lenne a terv hogy kéne egy esztergagépet vennem,valami olcsót,de olyan hihetetlen árakon beszélnek,brrrrrr! Azon töröm a buksimat hogy ideiglenesen átalakitom az Izs-t,olyan csopper félére mert nyujtott lábbal még ugy ahogy tudok vele menni és ha jön a tavasz meg fogok őrülni ha nem mehetek vele!!!(mert az IZS-re viszont nem jó minden hü.....!!!) Nem tudsz egy olcsó gépet?-Na jó csak vicceltem! Viszont az nagyon érdekel hogy veled mi van mik a terveid,hol és hogyan élsz,mikor futunk majd össze és hol mert én nagyon barátságos fickó vagyok ám!....ha nem publikus irj e-mailt - apacsavo@citromail.hu-ra! Jó lenne már motorozni, de addig ezek a bádogdobozok is megteszik,igaz rosszul vagyok tőlük!


                        Elméletileg ide tettem neked egy videót hogy lásd milyen rozoga vagyok!
                        Szia,légy jó és szobatiszta!
                        Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2010 nov. 28, 12:34. Oka: kijavítottam a youtube videó url-jét, mivel nem a hivatalos oldalra vitt
                        Che kedvelte ezt.

                        Komment


                          #13
                          Szevasz Szaktárs!

                          Ahogy elnézem a videódat,-hát a menésed az igen fájdalmas lehet.Azért tudom átérezni ezt a nem kis problémát,mert nekem is van porckorong sérvem a 4-es,5-ös csigolya között,ami ugyan más mint a te betegséged,de elég sokat bajlódtam vele.Magam sem értettem,miért a feleségemnek kellett a zoknit a lábamra húzni és miért négykézláb közlekedtem a lakásban,miért nem működött,amire az öregek azt szokták mondani,-"jó lesz az a erő még sz..... is".Azután jó orvosok kezébe kerültem és szépen rendbe hoztak,műtét nélkül,-amit ezúton is nagyon köszönök.Természetesen a porckorongsérv az ott van,nem múlt el,-csak megtanultam vele élni és karbantartani.Teszem a dolgom,ha kell emelek,futok-csak most már ésszel.
                          Remélem a te problémád is rendeződni fog és ha nem is teljes mértékben,de visszaáll az egészség.
                          A munkádat illetően le a kalappal nem lehet jó,ilyen össze-vissza műszakokban dolgozni,napi "négy" órában tízet,-ráadásul úgy,hogy felelős vagy a mögötted ülőkért és gondolom a rád bízott "igen jó állapotú" technikáért.Az élet,már csak ilyen,akit ki lehet használni,-ki is használják,de azért nem kell ebbe okvetlen belenyugodni.
                          Írod,hogy szeretnél esztergapadot vásárolni,ami természetes törekvés,ha öreg járgányokkal szeretsz foglalkozni,mert gép nélkül megáll a tudomány.A géppel szemben támasztott követelményeidből,azonban csak annyit engedtél sejtetni,hogy ne legyen drága.Nekem tudnom kellene milyen méretűre gondolsz,-csúcstávolság,csúcsmagasság és akkor lehet hogy tudok segíteni?Nekem egy EAN 1000-es van,ami nem egy korszerű darab és jócskán elhányta már a "csikófogait",de azért a kivehető hídjával,szinte mindent meg tudok rajta oldani.Azt viszont nagyon unom már,hogy állandóan cserekereket kell váltani,mert vagy 1,-1,25,-1,75.-ös emelkedésű, esetleg withworth-ban kell menetet vágni és ez a félnortonos szekrény ezt tudja.A meglévő gépeim közül azonban ez a legjobb és ezt kell szeretni és becsülni.A kisebb gépek azért nem felelnek meg,legalábbis nekem,mert azokban nem forog el egy féktárcsa,vagy fékdob azt már pedig gyakran kell csinálni. Ezeknek a gépeknek az árfekvése 100-250 E.Ft.-ami a Praktikeres vagy Obis,satupadra szerelhető "ceruzahegyezők"-höz viszonyítva elfogadható.
                          Mivel foglalkozom jelenleg? -Mindenekelőtt a tél túlélésével,éppen ma kezdtem el felfűteni a "műhelyt".mert kezdett olyan hideg lenni,mint a farkasordító.A műhelyben van egy szétszedett Strigon MF 1000-es marógép,melyet szeretnék teljesen felújítva befejezni,hogy végre síkokat is tudjak megmunkálni.Szinte mozdulni sem tudok az alkatrészeitől,teljesen szétkaptam,mert az összes csapágy nullán van,vagy közel jár hozzá.A veteránozás terén,most egy Moszkva K55 a leggyengébb pontom,amihez gyűjtögetem az alkatrészeket,-nagyjából már össze is jött-már csak a részletek hiányoznak.Azonban mint köztudott az ördög a részletekben lakozik.
                          Üdvözletem küldöm Orosházáról:Che /Ami a szobatisztaságot illeti,-iparkodom/

                          Komment


                            #14
                            Kedves apacsavo!

                            Boldog születésnapot és mindenekelőtt jó egészséget kívánok, ezen a nevezetes napon!
                            apacsavo kedvelte ezt.
                            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                            Komment


                              #15
                              Kedves Gyuszi!

                              Csatlakozván TZ-hez sok boldog születésnapot kívánok!Kívánom továbbá,hogy az idén,sikeresen cseréljék ki az"alsó támcsapodat" és motorozz nagyon sokat!Legyen jó egészséged és hozzá elegendő pénzed.

                              Üdvözlettel:Che
                              apacsavo kedvelte ezt.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X