Bőven veterán korú motorszerető és szerelő vagyok 1972-ben vettem első motoromat egy Pannonia T-5 h-t azóta van jogsim is,de volt 125-ös Trophi M Z-m is. Most egy Izsem van szintén veterán 40-éves Azülés kivételével teljesen felújjitva levizsgáztatva csak nincs forgalomba helyezve mert nincs aki megülje, én sajnos a jelenlegi állapotomban nemigen tudok menni vele(izületi problémák)van még egy Honda Gyro Canopy-m is ez egy három kerekü robogó ezzel ugy ahogy tudok motorozni de hát ez nem az igazi! További motorjaim(Simson,Berva)-félujjitás alatt......hát bemutatkozásul ennyit. Szeretettel köszöntök minden motor rajongót, külön tiszteletem a veteránosoknak hogy fantasztikus munkájukkal életben tartják-e remek masinákat!!!!!!!!:
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Izs, apacsavo
Collapse
X
-
Kedves Izs,apacsavo! Mindenekelőtt gyors és teljes gyógyulást kívánok,hogy forgalomba tudd helyezni a motorod,-pontosabban "meg tudd ülni".!Külön tiszteletem az olyan embereknek akik még az ily fájdalmas betegségükben is a veterán motorozáson törik a fejüket.Ha nagyon akarod biztos meg fogsz gyógyulni,mert a dolgok a fejben dőlnek el.
Üdvözlettel:Che
Komment
-
Szia Stalker!
Igen ismerem az IZS.hu-t,ott is jelen vagyok szintén apacsavo néven.Nem vagyok nagyon megelégedve ezzel az oldallal szerintem ezek az öreg harcedzett járgányok többet érdemelnének!......de ez van és ennek is örülni kel.
A berugótengely: nekem sajnos nincs pedig szivesen odaadnám még ingyen is csak minnél több szép öreg motor éledjen ujjá!!!!....szerintem fordulj bizalommal Dél Józsihoz nekem is sokat segitett bármit beszerez akár mi kell a telefonszáma:06305350776
Komment
-
Szia Che !
köszi a jó kivánságaidat és tiszteletedet engedd meg hogy viszonozzam! Igazat adok neked abban hogy a dolgok fejben dőlnek el(no meg a műtőasztalon) fogok én még motorozni ha jövő nyáron meg műtenek addig is készülök rá(néha beszedek egy marék fájdalom csilit és igy itt az utcában megyek egy-két kört,de igy is gyötrelmes)
Üdv:apacsavo
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzia Stalker!
Igen ismerem az IZS.hu-t,ott is jelen vagyok szintén apacsavo néven.Nem vagyok nagyon megelégedve ezzel az oldallal szerintem ezek az öreg harcedzett járgányok többet érdemelnének!......de ez van és ennek is örülni kel.
Komment
-
....hát nem akarok senkit megbántani de egy kicsit mintha nem lenne elég aktuális,néha mintha futna az események után. Bocsi lehet hogy rosszul látom csak ez az érzésem (pl:ha nekem most kel egy alkatrész,hiába
értesülök mondjuk egy közeli börzéről majd januárban) lehet hogy én nem vagyok elég naprakész?!
Komment
-
SZevasz Apacsavo!
Megnéztem a You Tube-os nevetnivalóidat,és tényleg lehetett rajta nevetni,-köszönöm.Most meg az derült ki,hogy még szaktársak is vagyunk,ugyanis engem is az esztergályos szakma elsajátításának érdekében pofoztak fel többszörösen.Akkoriban még nem számított bűnnek, a mesterek részéről indított lengő tenyeres,-természetesen a szakma jobb elsajátítása érdekében az inas pofája irányába.Az első menetek ekképpen a nyakam körül képződtek,természetesen az orrom váladékától,hogy metrikus,vagy withworth volt e és milyen volt az emelkedése,arra már az idő távlatában nem emlékszem.
Üdvözöllek:Che
Komment
-
Kedves Apacsavó!
Régóta hallgatsz,-talán nem vagy beteg,ill.megerősödtek a fájdalmaid a rossz idő beálltával?Így feltételezem és ha így van jobbulást kívánok!Jelentkezz mihamarabb mert hiányzol,meg kell a sajátos stílusod,-no meg szaktárs is vagy!
Jó egészséget üdvözlettel:Cheapacsavo kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Szia Szaktárs!
A fájdalmakkal kapcsolatban sajnos igazad van,no de spongyát rá,kicsire nem adunk a nagy meg nem számit!
Most nagyon sok a meló(azt hiszem emlitettem hogy mivel esztergályosnak már nem vagyok jó ezért buszt vezetek,mert ide minden hü.....,nyomo......Jó!! Még én is!)hajnali 2ó15p-indulok lecsoszogok Törökszt.Miklósra, meg még egy két helyre,ugy 7-körül végzek napközben pihegek egy kicsit,subickolom a motorjaimat aztán este 18-ó-tól ujra ugyanaz mint reggel ugy22-23-ó között végzek,és gondold el mindezt négy órában.(papiron).....hát kissé elfoglalt vagyok,most az lenne a terv hogy kéne egy esztergagépet vennem,valami olcsót,de olyan hihetetlen árakon beszélnek,brrrrrr! Azon töröm a buksimat hogy ideiglenesen átalakitom az Izs-t,olyan csopper félére mert nyujtott lábbal még ugy ahogy tudok vele menni és ha jön a tavasz meg fogok őrülni ha nem mehetek vele!!!(mert az IZS-re viszont nem jó minden hü.....!!!) Nem tudsz egy olcsó gépet?-Na jó csak vicceltem! Viszont az nagyon érdekel hogy veled mi van mik a terveid,hol és hogyan élsz,mikor futunk majd össze és hol mert én nagyon barátságos fickó vagyok ám!....ha nem publikus irj e-mailt - apacsavo@citromail.hu-ra! Jó lenne már motorozni, de addig ezek a bádogdobozok is megteszik,igaz rosszul vagyok tőlük!
Elméletileg ide tettem neked egy videót hogy lásd milyen rozoga vagyok!
Szia,légy jó és szobatiszta!Utoljára szerkesztve a következő által: soveny; 2010 nov. 28, 13:34. Oka: kijavítottam a youtube videó url-jét, mivel nem a hivatalos oldalra vittChe kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Szevasz Szaktárs!
Ahogy elnézem a videódat,-hát a menésed az igen fájdalmas lehet.Azért tudom átérezni ezt a nem kis problémát,mert nekem is van porckorong sérvem a 4-es,5-ös csigolya között,ami ugyan más mint a te betegséged,de elég sokat bajlódtam vele.Magam sem értettem,miért a feleségemnek kellett a zoknit a lábamra húzni és miért négykézláb közlekedtem a lakásban,miért nem működött,amire az öregek azt szokták mondani,-"jó lesz az a erő még sz..... is".Azután jó orvosok kezébe kerültem és szépen rendbe hoztak,műtét nélkül,-amit ezúton is nagyon köszönök.Természetesen a porckorongsérv az ott van,nem múlt el,-csak megtanultam vele élni és karbantartani.Teszem a dolgom,ha kell emelek,futok-csak most már ésszel.
Remélem a te problémád is rendeződni fog és ha nem is teljes mértékben,de visszaáll az egészség.
A munkádat illetően le a kalappal nem lehet jó,ilyen össze-vissza műszakokban dolgozni,napi "négy" órában tízet,-ráadásul úgy,hogy felelős vagy a mögötted ülőkért és gondolom a rád bízott "igen jó állapotú" technikáért.Az élet,már csak ilyen,akit ki lehet használni,-ki is használják,de azért nem kell ebbe okvetlen belenyugodni.
Írod,hogy szeretnél esztergapadot vásárolni,ami természetes törekvés,ha öreg járgányokkal szeretsz foglalkozni,mert gép nélkül megáll a tudomány.A géppel szemben támasztott követelményeidből,azonban csak annyit engedtél sejtetni,hogy ne legyen drága.Nekem tudnom kellene milyen méretűre gondolsz,-csúcstávolság,csúcsmagasság és akkor lehet hogy tudok segíteni?Nekem egy EAN 1000-es van,ami nem egy korszerű darab és jócskán elhányta már a "csikófogait",de azért a kivehető hídjával,szinte mindent meg tudok rajta oldani.Azt viszont nagyon unom már,hogy állandóan cserekereket kell váltani,mert vagy 1,-1,25,-1,75.-ös emelkedésű, esetleg withworth-ban kell menetet vágni és ez a félnortonos szekrény ezt tudja.A meglévő gépeim közül azonban ez a legjobb és ezt kell szeretni és becsülni.A kisebb gépek azért nem felelnek meg,legalábbis nekem,mert azokban nem forog el egy féktárcsa,vagy fékdob azt már pedig gyakran kell csinálni. Ezeknek a gépeknek az árfekvése 100-250 E.Ft.-ami a Praktikeres vagy Obis,satupadra szerelhető "ceruzahegyezők"-höz viszonyítva elfogadható.
Mivel foglalkozom jelenleg? -Mindenekelőtt a tél túlélésével,éppen ma kezdtem el felfűteni a "műhelyt".mert kezdett olyan hideg lenni,mint a farkasordító.A műhelyben van egy szétszedett Strigon MF 1000-es marógép,melyet szeretnék teljesen felújítva befejezni,hogy végre síkokat is tudjak megmunkálni.Szinte mozdulni sem tudok az alkatrészeitől,teljesen szétkaptam,mert az összes csapágy nullán van,vagy közel jár hozzá.A veteránozás terén,most egy Moszkva K55 a leggyengébb pontom,amihez gyűjtögetem az alkatrészeket,-nagyjából már össze is jött-már csak a részletek hiányoznak.Azonban mint köztudott az ördög a részletekben lakozik.
Üdvözletem küldöm Orosházáról:Che /Ami a szobatisztaságot illeti,-iparkodom/
Komment
-
Kedves apacsavo!
Boldog születésnapot és mindenekelőtt jó egészséget kívánok, ezen a nevezetes napon!apacsavo kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment