Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250 559 váltó

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Jawa 250 559 váltó

Hello mindenki , olyan problémám lenne, hogy a 3. sebességet nem veszi be vagyis csak kerrog ehhez szeretnék segítséget kérni. A blokkot szétvettem váltót kivettem csináltam pár képet róla látni rajt kisebb kopásokat de lehet, hogy nem is kicsi kopás és ez miatt nem veszi be a 3.-ik sebességet.

Click image for larger version

Name:	41.jpg
Views:	2
Size:	181.1 KB
ID:	155266Click image for larger version

Name:	Névtelen-111.jpg
Size:	178.0 KB
ID:	155278Click image for larger version

Name:	Névtelen-1.jpg
Size:	175.0 KB
ID:	155277Click image for larger version

Name:	Névtele5n-2.jpg
Size:	179.0 KB
ID:	155276Click image for larger version

Name:	Névtele3n-1.jpg
Size:	172.9 KB
ID:	155275Click image for larger version

Name:	Névtel23en-1.jpg
Size:	187.5 KB
ID:	155274Click image for larger version

Name:	Névte2len-1.jpg
Size:	179.6 KB
ID:	155273Click image for larger version

Name:	DSCNew8783.jpg
Size:	190.3 KB
ID:	155272Click image for larger version

Name:	DSCN8672.jpg
Size:	192.8 KB
ID:	155271Click image for larger version

Name:	DSCN8ss782.jpg
Size:	180.2 KB
ID:	155270Click image for larger version

Name:	DSCN8fd784.jpg
Size:	178.6 KB
ID:	155269Click image for larger version

Name:	DSCN8da781.jpg
Size:	185.6 KB
ID:	155268Click image for larger version

Name:	83.jpg
Size:	184.9 KB
ID:	155267Click image for larger version

Name:	ss2.jpg
Size:	179.2 KB
ID:	155279

Első dolog...az a léptetővilla cserés(lehet nem is 90 fok már) . A második: Nézd meg mennyire lóg a programtárcsa a helyén. A lényeget nem fényképezted: A kapcsolókerekek hornyát.
    CZsolti, joker és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Azért a 7 dik képen lévő fogaskerekek is kukák , és azt nem értem (vagy látom jól ) hogy a f.kerekek belső hornyainak végei miért ilyen gyalázatosak .

Szerintem ez a váltó sokat kapott az élettől --de a nagyobb probléma az hogy nem közösen öregedtek meg az alkatrészek , valaki már cserélt ez-azt . Szerelgette a gépet...
      OdinHEM és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Én is a kertitraktor vonalon gondolkoztam a ledarált bordástengely miatt.
        kvaga kedvelte ezt.

Komment

Leginkább a kapcsolókörmök vannak ledarálva a fogaskerekek oldalán. A kopott léptetővilla+kukactárcsa az ok, a köröm kihegyeződése, gömbölyödése az okozat. Ez valószínűleg egy méreten volt eredetileg, meg kéne mérni, van ott másik keréken ép. A másik jellegzetes megoldás, amilyen pl. a Pancsi, vagy az összes tolókerekes rallye váltó, kb. 5 fokkal alá van köszörülve. Azokat fel lehet hegesztetni lézerrel, majd visszaköszörültetni. A rallye-ban eleve így készül, a fogaskerékanyag nem bírja. Ebben tudok segíteni, a többieknek mondom. Pannóniában ez örök köröm még kuplungolás nélkül is. Ez viszont mivel kerek, szerintem cserés, vagy a NASA köszörűse kell hozzá. Szimultánba beleugatok mindenbe.
          Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 febr. 17, 22:26.

Komment

Ebből a cuccból tényleg csak a 3. és az utolsó képen lévő fogaskerék használható...a többi erősen MÉH-telep kompatibilis...Esetleg a programtárcsa menthető még, azon nem látok kopást, de a lógását(ami biztosan van a többi alkatrész állapotából kiindulva) orvosolni kell.

Komment

Hajtókar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              vagy a NASA köszörűse kell hozzá.
              nem feltétlen én már egyszer találtam embert aki szikrával --a kerek körmöt is alávágja ! De ez itt gazdaságtalan megoldás lenne
              OdinHEM, Hajtókar és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ezek szerint ráfér egy csere a váltóra, keresek valahol bontott blokkot és abból átteszem a váltót!

Komment

Hézagolni majd ne felejtsd el! Mert hamar ugyanígy járhatsz...
                  mátéapu, OdinHEM és kedvelte ezt.

Komment

Csak két hézagoló lemez van ?

Komment

Elvileg kettő. Gyakorlatilag, amennyi kell. Az a gyári hézagolás,lehet nem is ehhez a tengelyhez van. A hézagolás mértékét neked kell kimérned-összerakod tömítés nélkül a váltót, és megméred a tengelyirányú mozgást indikátorórával mondjuk- és vagy csináltatsz hézagológyűrűket a kimért adatok alapján (jó esztergályossal és/vagy sikköszörűssel-a jó esztergályos fontos, mert nem mindenki tud ám ilyen vékony darabokat jól leszúrkálni-nem tányérrugó kell ) , vagy mindenhonnan gyűjtöd ezeket-majd megcsinálod a hézagolást, összepróbálod a váltót. 0 kottyanásra állítod, a tágulási hézagot a papírtömítés adja(ha csak pasztát használsz magában, akkor hagyj 1 tized mm-t annak elégnek kell lenni).

Komment

Az 559-es Jawanak nincs középen tömítés!! A kupplungtengely játék nélkül könnyen kell forogjon, az alsó előtéttengelynek pedig max. 0,3 mm játéknak kell lennie...

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          vagy csináltatsz hézagológyűrűket
                          ...

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          vagy mindenhonnan gyűjtöd ezeket-majd megcsinálod a hézagolást
                          A csapágykereskedőknél is kapható hézagolólemez a finomillesztésekhez. Általában 0,1; 0,3; 0,5; 1 mm méretben tartanak ilyet a boltban. (Legalábbis ott, ahol én szoktam venni.)

A vastagabb és nem járatos méretű gyűrűknél viszont valóban az marad, amit Wsievers mond. Az a legszebb, ha kopásállónak is kell lennie nemcsak párhuzamosnak.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Az 559-es Jawanak nincs középen tömítés!!
                            Tényleg a 350-esnél sincs...Mert most olyan váltót rakok össze, ahol van ilyen(legalábbis gyárilag volt)...

Komment

Üdv. kicseréltem a csapágyakat és most a váltónál a felső tengelynek nincs mozgása mivel a csapágy fogja az alsónak van, gondolom mind a 2 tengelyt ugyan arról az oldalról kell hézagolni.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X