Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 350 634

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Bence! MIért ne tetszene. Egyszerű és a mai világban elfogadható érveid vannak és nem Te vagy az egyetlen ki kénytelen fel adni vágyait, elképzeléseit. Az iskolába járást mindenek elé tedd! és persze a tanulást mert tudd az iskola nem melegedő! No ezt félig viccnek szántam és az a jó ha tanulsz az amoci pedig most az idén már nem használható nagyon. Messze még a nyár addig még meglesz, teljesülhet a vágyad.Szorgalmat és kitartást ez a vágyaink záloga főleg a mai időkben. Bocs nem szeretnék én kioktatni senkit sem csak az évek száma mik leperegtek életemből ezt igazolja.
    dongos78, CZsolti és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ha a szándékod, álmod megmarad, akkor előbb-utóbb úgyis eljön az alkalom, amikor tudsz venni egy motort!
      Én 20 éves koromig motoroztam, majd váltanom kellett autóra (klasszikus okok miatt: nagyobb távokat kellett megtenni télen is, majd család, gyerek, stb.,) és mindig másra ment el a pénz. De az álmom megmaradt, és 15 év után az alkalom is eljött! Remélem neked előbb eljön... Ha még családalapítás elé sikerül beiktatnod, akkor könnyebb lesz. Asszony sem fogja a véredet szívni, hogy miért ruházol be ilyesmire, holott a családodra kellene költened minden fillért blabla.... Ha már megvan a gép, könnyebben szemet hunynak...
      joker, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ha már megvan a gép, könnyebben szemet hunynak...
        Bizony bizony. Bölcs tapasztalat. Csak megerősíteni tudom. Persze jól jöhet egy klubtagság is. A hasonszőrű klubtagok segíteek fenntartani a lelkesedésedet. A közösen szervezett rendezvények (találkozó, családi hétvége, kirándulások) pedig segítenek eggyé kovácsolni a közösséget. A rendezvényekre feltétlen vidd el a családot is. A gyermeki rajongás áthat az anyára is.
        Ricsi95D, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A gyermeki rajongás áthat az anyára is.
          Bizony, ahogy Zsolti is mondja, ebben a helyzetben már taktikázni kell erősen!
          És valóban, a hasonló lelkesedésű emberek (akár "csak" on-line) társasága is sokat segít.
          Egyébként nekem is voltak gyengébb pillanataim, amikor a közvetlen környezetemben túl sokan fordultak szembe velem, pontosabban a hobbim ellen. Ha nincs itt ez a társaság, már lehet hogy nagy keserűséggel, de feltettem volna a gépet eladásra. Csak hogy örüljön és megnyugodjon mindenki hogy nem foglalkozok hülyeségekkel, helyette leszek egy szürke szamár! De egy pár hozzászólás olvasás, írás után mindig meggondoltam magam.
          B.....ák meg, más kocsmázni jár, szórakozni, vagy drága ruhákra nyomja el a pénzét, stb.stb. Én egyiket sem teszem, ráadásul igencsak megdolgozom érte, még ez sem jár nekem? DEHOGYNEM! Ráadásul ez a szerzemény aztán tényleg egy minimál költségű vas...
          Szóval Bence, bármi is jöjjön közbe, tartsd fenn a lelkesedést...
          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 okt. 02, 11:43.
          Ricsi95D, ptm004 és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nagyon szépen köszönöm a szép szavakat! dongos78 és igen, én is így vagyok vele, mikor elmondom hogy reggel 3.45 kor kelek, saját kocsival megyek mert nincs busz ilyenkor, természetesen, van mikor 6- fél hétre érek haza, motorjogsira járok, és ahogy van szabadidőm megyek is dolgozni, mindezt 18 évesen, azt meg hallom hogy minek ez, drága stb.. bocsi, belelovaltam magam... nem panaszkodom, nem ide tartozik. a családalapítás meg nem szerintem nem kerül szóba !! a lelkesedés pedig még mindig tart !! nem tudom elfelejteni.., múltkor is megyek szentendrén erre látok egy szép trophy-t, kék-sárga, nagyon szép volt hát persze hogy megbámultam ! szegény nem tudta mi bajom van ! úgy nézett majdnem elesett
            klubtagok segíteek fenntartani a lelkesedésedet
            a segítséget pedig köszönöm , nagyon sokat segítetek, sosem gondoltam volna hogy van egy ilyen közösség, ráadásul fórumon ami ennyi sok ilyen normális embert tartalmaz, szóval csak megszeretném köszönni! A téma alapítójától pedig elnézést hogy petoppantam és felborítottam mindent!
            Ricsi95D, Beagle és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ha még családalapítás elé sikerül beiktatnod, akkor könnyebb lesz.

Meg egy jó motorra buknak a csajok , így a válogatás is könnyebb lesz....
              Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 okt. 03, 18:58.
              Beagle, dongos78 és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                egy jó motorra buknak a csajok
                A Jawán van rezonancia...azt szeretik
                sepy, Ricsi95D és 3 további látogató kedvelte ezt.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

B.Bence eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  sosem gondoltam volna hogy van egy ilyen közösség, ráadásul fórumon ami ennyi sok ilyen normális embert tartalmaz,
                  Ezt mi sem gondoltuk saját magunkról. Már nem volt hiábavaló a betoppanásod !

lelkesedés pedig még mindig tart !! nem tudom elfelejteni.., múltkor is megyek szentendrén erre látok egy szép trophy-t, kék-sárga, nagyon szép volt hát persze hogy megbámultam ! szegény nem tudta mi bajom van !
                  Ez valóban egy szép moci. Én most a BMW R7-től estem hasra.

A téma alapítójától pedig elnézést hogy petoppantam és felborítottam mindent!
                  Szerintem mindenki örül, hogy egy lelkes fiatalemberrel bővült a társaság. Komolyan mondom olyan jó érzés látni és beszélni olyan srácokkal, mint te. Részint érdeklik a régi motoros sztorik, másrészt így fennmaradnak a régi szerelési ismereteink is. Valahol ez már hagyományápolás.
                  sepy, drpal és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszi, nem fog kárba veszi, ígérem
                    így fennmaradnak a régi szerelési ismereteink
                    .

Komment

Hello márkatársak! 350/634 esem van,12 voltosra szeretném átalakítani.A későbbi 12 voltos forgórész és állórész,638 Jawa
                      stimmel erre a típusra?Vagy esetleg volt e valakinek már tapasztalata ebben a dologban?Pl.Mz Etz 250 gyújtás is,vagy Trabant,utóbbit láttam és hallottam működni,nagyon precízen indult és működött.Köszi a válaszokat Üdv!

Komment

drpal eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        A későbbi 12 voltos forgórész és állórész,638 Jawa
                        stimmel erre a típusra?
                        A helyét kissé át kell faragni, nem fér fel alapesetben. Viszont a gyár megcsinálta annó a vashengerest 12V-os elektronikával. Ennek a motorkódja 632. Lehet olcsóbban tudsz ilyen blokkot szerezni egyben, mint magában gyújtást.

Komment

az átfaragásról van valamerre egy hasznos kis leírás rajzokkal?

Komment

Click image for larger version

Name:	plan0000.jpg
Views:	1
Size:	22.4 KB
ID:	139017
                            Igaz ez Izs Jupiter generátorra való átalakításról szól, de kb ugyanezt kell tenned a 638 generátorával is, az itt levő rajz elég jól használható kiindulásképp:http://www.jawaold.su/main.php?sec=_...ectro-generizh
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 05, 18:10.

Komment

Itt is találhatsz pár jó tippet:http://forum.jawaold.su/viewtopic.php?p=380681 Azt kell megjegyezni, hogy a csoda mindíg keletről jön
                              Csepptankosnál:

Name:	d5558d3e3008.jpg
Size:	80.9 KB
ID:	139015
                              634-nél:

Name:	____________122_211.jpg
Size:	53.0 KB
ID:	139016
                              A forgórész simán felmegy...
                              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 05, 18:09.

Komment

szerk ( nem láttam wsievers kommentjét) ezekkel ki tudok indulni, csak ki kell majd szerkesztgetni a dolgot aztán kiesztergányolni valami aludarabból:-) csak sikerüljön valami számomra érthető nyelvűre fordítani
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Gergőke; 2014 jan. 05, 18:58.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X