Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Újonc vagyok - milyen motort javasoltok?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Elismerés? (ismét) köszönöm!
    Ha Ez egyenlő a "tetszikeléssel", bocsánat, későn vettem észre, hogy itt ilyen van, de gondolom, nem mondok újat, ha azt mondom: itt nekem minden hozzászólás tetszik!
    A gratuláció pedig különben sem engem illet, hanem azokat, akik megtöltötték azt a 8 oldalt az én laikus hülyeségeimre reagálva, segítséget adva.
    Őszintén mondom, nagyon meglepődtem, mikor azt vettem észre, hogy itt tényleg egy összetartó, és az -újoncoknak is- minden segítséget megadó baráti társaság van 'fórum' név alatt.
    Szóval (egyszer megszámolom, hányadszorra) köszönöm!

Ruházatot is nézegettem, olvastam egy téma alatt (valami olyasmi, hogy biztonság, vagy stílus), és én is úgy gondolom, hogy egy szkafanderben, Star Wars klónként műanyag ruhában üljek egy gyönyörű veterán motoron.. Hát..
    Viszont "autentikus" és nekem tetsző protektoros kabátot még nem találtam.
    Ma akartam az oktatót felhívni, de hogy, hogy nem egyszer csak este lett. Többek között azt is meg akartam kérdezni, hogy ilyeneket ugye adnak ott..?

Komment

Ha már kicsit elmentünk ilyen irányba amibe most , akkor két kérdés:
      -egy A jogsi kb. mennyibe van? Ahogy nézegettem 85-120.ezerig vannak az árak.
      -tehát ha én A jogsit megakarom szerezni, akkor előtte egy teljes motoros ruházatot kell vennem?
      Bukósisakom van, de más nincs. Továbbá egy veterán motorhoz milyen ma kapható , biztonságos motoros ruházat való?

Komment

Csak nem... De én is ezekre voltam kíváncsi.
        Itt Pécsen ilyen árak vannak: Jogosítvány árak

Komment

Én 71 ezer km-el nem vennék kis MZ-t. Még akkor sem, ha azt mondanák róla, hogy valamikor a közelmúltban felújították...

Olyat keresnék, aminek nem húzták még szét a blokkját, és nincs több benne, mint 25-30 ezer km.
          (Az általános külső állapota is árulkodó egy motornak)

Még akkor is ilyet vennék, ha a másik olcsóbbnak tűnik...egyáltalán nem biztos, hogy amit olcsóbban veszel meg, az kevesebbe is kerül mondjuk egy év távlatában, sőt!

Komment

Hát az előző hozzászólásod vége is dettó ugyan az amire gondoltam Vannak protektoros ruhák, de a mai sport motorokhoz passzol. Véleményem szerint régen nem volt ennyire felszerelt a motorosunk, de csak találni valahol olyan ruhát amiben ülni akár egy Pannóniához méltó

Komment

Szervusztok . A kategóriák áráról volt szó . Kerestem egy oldalt , ahol ezek az árak is szerepelnek és összeadtam : hétjegyű szám lett belőle ( GKI-l ) együtt - az ADR , esetleg emelőgépes képzés díja stb. külön összeg . Néhány éven belül "nagygépes" vezető hiány lesz , nem véletlenül , ha csak az anyagi oldalát nézzük . Üdvözlettel.

Komment

Lehet, paranoiás vagyok?
                Nem. Te cetkás vagy.

Komment

dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Néhány éven belül „nagygépes” vezető hiány lesz , nem véletlenül , ha csak az anyagi oldalát nézzük . Üdvözlettel

....tök jó ! Akkor esetleg megint megnő az értékünk (nekünk öregeknek ) a csajok szemében , mert csak mi motorozunk nagyvasakkal

Komment

Mondjuk lehet külön is mindenféle protektort venni, és akkor egy rendes dzseki alá, de kinek van arra ideje?!
                    Veterán védőruhát a népnek!

Komment

Szergej67 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ruházatot is nézegettem, olvastam egy téma alatt (valami olyasmi, hogy biztonság, vagy stílus), és én is úgy gondolom, hogy egy szkafanderben, Star Wars klónként műanyag ruhában üljek egy gyönyörű veterán motoron.. Hát..
                      Viszont "autentikus" és nekem tetsző protektoros kabátot még nem találtam.
                      Ma akartam az oktatót felhívni, de hogy, hogy nem egyszer csak este lett. Többek között azt is meg akartam kérdezni, hogy ilyeneket ugye adnak ott..?
                      Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      -tehát ha én A jogsit megakarom szerezni, akkor előtte egy teljes motoros ruházatot kell vennem?
                      Bukósisakom van, de más nincs. Továbbá egy veterán motorhoz milyen ma kapható , biztonságos motoros ruházat való?
                      Sisak, kesztyű és lábbeli kivételével többnyire mindent lehet adnak ha nincs. (bár nálunk ez úgy működött hogy volt egy méret, aztán ha kelletett akkor valahogy vegye fel a delikvens. Ha nem folyik tőle vér a lábába akkor is)

Ha pedig a korhűség fontos:
                      Lehet kapni protektoros farmernadrágot. Külsőre úgy néz ki mint egy normál farmer, csak van benne pár protektor. Esetleg vízzáró réteg és thermobélés(thermobélés persze kivehető)
                      Hozzá valami bőrkabát (abból is van olyan ami kívül "autentikus" belül viszont modern)
                      Lábbeli valami hosszú szárú bakancs(véleményem szerint munkavédelmi az ideális. Annak a szára igencsak jól véd. Én meg se éreztem amikor ráborult a motor és úgy csúsztam pár centit)
                      Ami már kicsit talán problémásabb az a kesztyű. De azért abból is akadnak olyan darabok amik elég jól védenek a megfelelő kinézet mellett.
                      Ami viszont nagyon problémás az a sisak. Tény, hogy zárt sisak nemigazán illik egy öreg motorra. De az is tény hogy egy nyitott sisak meg nem védi az arcot. Egy fogsort meg egy kis borulással is el lehet veszteni, az meg elég drága. (van olyan ismerős aki bicajjal esett. Méghozzá lassan. Az első fogai bánták). Szóval véleményem szerint az összkép nem ér annyit.
                      Öreg motor, autentikus ruházat és zárt sisak azért nem olyan randa.

Na de pont én beszélek, kipingált motorral, cordura ruhával. Semmi se autentikus

Komment

majd nézegetjük az árakat.
                        Na, veterán motor, veterán bácsi: Index - Videó - A Sztálin-szobor mögött voltak a legtöbb karambolok
                        Lehet, hogy ismeritek, de én jót mosolyogtam rajta!

Komment

Üdv , Szergej67 !

Esetleg ha többet szánsz rá , (mármint pénzt) esetleg érdemes lenne őt is megvizuálni :

Eladó használt SUZUKI GT 125 x4

Szerintem elég strapabíró , belefér az elvárásokba és veterán .
                          Nem utolsó sorban 2T , két henger , szerintem egy megbízható vas , ami élménynek sem utolsó. Az alkatrészek viszont kicsivel nehezebben szerezhetőek be

Komment

Igaz, tényleg csábító a két henger, viszont küllemre nem nagyon tetszik a dolog... Nekem valahogy túl szögletes, meg nekem úgy veterán, mint egy Skoda Favorit. Ha érted. De azért köszi
                            Az ára aztán tényleg nem sokkal több, de ugye, ahogy írtad is, az alkatrészek már egy másik kérdésbe tartoznak.
                            Ha van még ilyen ötleted, örülök neki, mert nem gyökereztem még meg teljesen az Mz mellett!

Komment

"Az első Puchomnak olyan hangja volt, hogy ment a kurva anyjába mindenki"
                              A végefelé mikor a csajozásról mesél az se semmi Benzincsap zár-nyit
                              Jó kis videó.

Komment

Egyébként ez is ütős kis jószág , csak bőven van vele mit csinálni :

Eladó használt BENELLI 125c

Továbbá az alkatrészek ... Bár te inkább motorozni szeretnél , nem felújítani .

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X