Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Vissza a régihez...

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Vissza a régihez...

Üdvözlök mindenkit!
    A címben benne van minden. Van egy CZ 350-esem (1981-es évjárat),ebben az évben tölti a 30. évét. Kezét csókolommal szoktam neki köszönni a garázsban -igaz, még kosárban van.
    Nagyon szeretném felújítani és -gondolom-itt kapok megfelelő támogatást az esetleges "hiányosságaim" miatt.

Szia, épp most bontottam el egy vázat. Sok minden nem volt rajt, de hátha épp az hiányzik, ami nekem van, szívesen segítek.
    apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Szia! Nekem is Czetkám van szintúgy 350-es 1980-ból, szivesen segítek ha kell
      apacsavo kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Szia és szép estét!

Elnézést a késői válaszért, de mindig akad valami,ami fontosabb a szórakozásnál. Igen, érdekelne egy-két dolog a motorral kapcsolatban. Neked, milyen állapotban van a vas? Működik vagy...?! Azt hiszem nincs különbség a két motor között sem alkatrészben, sem egyéb területen. Sajna, az enyém még kosárban leledzik, de -remélem-már az idén lesz valami motorra emlékeztető formája... Nézelődtem sok oldalt, de nem találtam magyar útmutatót, szerelési kézikönyvet, egyebet. Egyáltalán létezik olyan?

Komment

Nekem is angol és cseh nyelvű könyveim vannak hozzá. + Robbantott ábrák Nem láttam még magyar gépkönyvet.Nekem a motor működik, napi használatban van jelenleg, gyári festéssel és krómmal, a képtáramban van 2 kép róla. A tankod neked is a krómlemezes vagy a későbbi Cezet feliratos festett?*

Egy cseh nyelvű gépkönyv van itt, igaz nem a 04 es változathoz, hanem a 05-höz( a tank más és az első villa a 634-é):
          http://veteran.forum.hu/letoltesek/c...esi-konyv-100/
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2011 jún. 21, 08:05.

Komment

Szia!
            Nézzél körül itt az Old Motorsnál. Láttam a listában cz350 1981 évjáratút magyar nyelven. A pontos típust nem tudom.
            Szakirodalom

Komment

Üdv!

A szocimotoros.hu doksi szekciója is segíthet akár...

SzocimotoroSOKK - szakirodalom

Üdv
              Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Szia!
                Az enyém már a "Cezet" feliratos és bordó. Megnéztem a cseh vagy miféle szerelési és javítási oldalt. Sajna, ez nem igazán felel meg nekem. Van -elméletileg- magyar is ( össz.: 30 oldal) azt még megkérem, hátha...?!
                Mindenkitől várom és megköszönném a segítségét!

Komment

Szia motorkami! (nem tudom, jól írtam?)
                  Csak vázat bontottál vagy volt is rajta valami? Ilyenekre gondolok, hogy: -telók, kerekek, blokk, középső támasz, oldal támasz...stb.?

Komment

Nagyon sajnálom, hogy ennyiben maradtunk a "bemutatkozás" című topic-ban. Ha valaki megmondaná, hogy hol lehet még érdeklődni CZ ügyben, azt Nagyon megköszönném!
                    Addig is veterános üdvözlettel minden Fórmozónak!
                    Che kedvelte ezt.

Komment

Kedves Fergusson!

Nagy valószínűséggel átugrottam a bemutatkozásodon,ami már a címében is tetszik,-esetleg a többiek is így lehettek,-nézd el nekünk!Sajnos nekem,nincs birtokomban a 350-es Cz-ről semmilyen dokumentum,-nem tudok segíteni,de azért ne illess szemrehányással!Nekem az első komolyabb motorom egy 175-ös "kiskerekű,békalámpafejes",CZ volt,-melyet romjaiban a mai napig őrzök és felújítani kívánok.Nagyon szép emlékek kötnek hozzá és amíg élek,soha semmiért sem válnék meg tőle.Sajnos annyira leamortizáltam,hogy egy donor vásárlása szükséges,a rekonstruálásához,melyet anyagi okokból mindíg halogatok,de előbb-utóbb,megteszem.

Ne vegye el a kedved a fórum látogatásától,hogy idáig,nem kaptál segítséget,a kért dokumentációt illetően,de lehet senkinek nincs a birtokában ilyen,vagy nincs módja annak közkincsé tételében.Tartsd életben a témát,írj a felújítás részleteiről,hol tartasz és meglátod a segítség megékezik!

Üdvözlettel:Che

Komment

Köszönöm, Kedves Che, hogy válaszoltál!
                        Nem,nem vette el a kedvem az "érdektelenség" Sajnos nem mindig vagyok gép előtt sem. Több helyen is próbálkoztam, hogy össze szedjem az infót/kat, de sajnos nem igazán akaródzik hozzá értelmes és kimerítő dokumentációt találni. Nem adom fel, mert nekem is nagyon sok kellemes emlékem fűződik a motoromhoz. Próbálkozom tovább és nem adom fel. A felújításba lassan belekezdek és ha úgy adódik, képeket is szeretnék (majd) felrakni.
                        Veterános Üdvözlettel mindenkinek!

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Kedves Fergusson!

Nagy valószínűséggel átugrottam a bemutatkozásodon,ami már a címében is tetszik,-esetleg a többiek is így lehettek,-nézd el nekünk!Sajnos nekem,nincs birtokomban a 350-es Cz-ről semmilyen dokumentum,-nem tudok segíteni,de azért ne illess szemrehányással!Nekem az első komolyabb motorom egy 175-ös "kiskerekű,békalámpafejes",CZ volt,-melyet romjaiban a mai napig őrzök és felújítani kívánok.Nagyon szép emlékek kötnek hozzá és amíg élek,soha semmiért sem válnék meg tőle.Sajnos annyira leamortizáltam,hogy egy donor vásárlása szükséges,a rekonstruálásához,melyet anyagi okokból mindíg halogatok,de előbb-utóbb,megteszem.

Ne vegye el a kedved a fórum látogatásától,hogy idáig,nem kaptál segítséget,a kért dokumentációt illetően,de lehet senkinek nincs a birtokában ilyen,vagy nincs módja annak közkincsé tételében.Tartsd életben a témát,írj a felújítás részleteiről,hol tartasz és meglátod a segítség megékezik!

Che kedvelte ezt.

Komment

Kedves Fergusson!

Nem érdektelenség ez,csak egyszerűen,nagyon sok a felvetett probléma és nincs minden esetben a tagok birtokában a megfelelő dokumentum,vagy nem annyira "profik"-hogy fel tudják azt tenni a számítógépre.Azt látnod és tapasztalnod kell,hogy a formálódó közösségünkben,rengeteg jószándékú ember vesz részt és teljesen önzetlenül próbálnak segíteni másokon.Számomra,-ebben a mai elanyagiasodott világban,-szinte a fórum jelenti azt,amit egy társadalomban az egymás iránti elkötelezettség és szolidaritás "fennsége" jelenthet.Felemelő és egyben szomorú dolog ez,-de így érzem,-a társadalomnak összeségében így kellene működnie!

Nem vigasztalásul írtam neked,hogy minden bizonnyal,segítséget fogsz kapni,-csak a témát életben kell tartani!

apacsavo és dino125ad kedvelte ezt.

Komment

Magyar könyvem nekem sincs, írásban viszont bármiben tudok segíteni, én is a csehszlovák Cz könyvet használom + a 638-as javítási könyvét+ az én Czetkámon le tudok fényképezni részleteket ha kell. Kérdezz nyugodtan.
                            Che kedvelte ezt.

Komment

Első és valószínű egyetlen új motorom pont egy 350-es CZ volt/van annak idején '81-ben leárazva vettem a Corvinban.
                              Egy pár lapos füzetkét adtak hozzá, nagyjából annyi van benne hogy hova dugjad a gyújtáskulcsot.
                              Megpróbálom előfötörni.
                              Hozzátenném, hogy a vadiúj motorral eltéptem Kecskemétre ahol műszakin leszedették velem az indexeket, mert azok elhelyezése nem felelt meg a magyar szabványnak, majd a sikeres műszaki után visszaszereltem de örökre kontakthibás lett, csak úgy mint mosás után az összes visszajelző

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X