Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Aha, főleg drága... De biztosan azért, mert olyan vadító pirosra van fújva a henger.
Tényleg, mekkora érdeklődés van az ilyen típusú Jawa-kra? Egy ismerősöm szabadulna kb. 5-6-7 darabtól (ami egészben van), de apró hiányaik vannak és csak szürke forgalmijuk van, vegyesen egy- és kéthengeresek (de a linkelthez hasonló külleműek, sajnos a Jawa típusszámokhoz még annyira se értek, mint a Pannoniákhoz...), és legalább 15 éve nem volt hozzájuk nyúlva, de annyira hogy a port se törölték le. (Az adásvételiket a néni valószínűleg kidobta a férje halála után, ő maga sem emlékszik tisztán)
Valami ilyesmi, de nem volt időm nagyon szemügyre venni, mert úgy be vannak zsúfolva, hogy ehhez a képhez is át kellett másznom mindenféle terepakadályon:
Majd ha kiválogattam ami nekem kell, akkor a többit megosztom...
A történet dióhéjban: 4 éve volt ott egy barátom, akkor 30 smkp-t, kb. 50 veteránkorú motort és 3 autót sikerült összeszámolni. Én nemrég voltam, 30 smkp, 27 veteránkorú motor és 3 autó a mérleg. Ami eltérés van, azt helyi fiatalok elhordták, főleg vasba, persze a néni beleegyezése nélkül. De volt olyan "gyűjtő", aki megkereste a nénit, hogyha már 3 Pannonia hozzá került, akkor odaadhatná hozzájuk a forgalmikat.. A néni meg persze nem adta - ez az egyik mód ahogy a papírok nélküli Pannoniák "teremnek". Nem szeretném se a tolvajokat, se a "gyűjtőt" minősíteni, meg persze a néni is elég szeszélyes természet, így nem könnyű tőle bármit megvenni (tilos pl. lefotózni kívülről az épületet; megígértette velem hogy nem mondom el hol van; ha elkésnék a megbeszélt időpontról, akkor nem enged be a telekre sem; ilyenek), de ez így nagyon nem jó eljárás. Se a jogos tulajjal, se a motorkerékpárokkal szemben. Innen nézve talán nem is olyan rossz, hogy vége lett az egyedi elbírálásnak...
Komment