Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Nekünk marad az Mz, Jawa, Pannónia, Izs...másra nem sok esély van :S
már 11 éve sem lehetett gyűjtögetni, meg felújítani egyszerre.
Az internet korában már nagy szerencse kell, hogy találj valamit...Mert általában megnézik az árakat, és a tyúkólból előkerült papír nélküli mindene szar motorok ára egyezik egy szép állapotú rendbentartott gépével. Ez ugye exponenciálisan növeli a felújított gépek árát, amelyek a csillagos eget verdesik. És ugye 100-120eft ból bármikor összeáll egy kommersz szoci motor ha nem hiányos...
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 14, 09:00.
"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
"Mert általában megnézik az árakat,..."
Tényleg csak úgy lehet normális áron hozzájutni ezekhez, ha egy-egy idős bácsinál előkerül a padlásról, pajtából, és rövid úton meg is egyeztek. Ha már megkérdezi az asszonyt, vagy a fiát, stb., ott már nagy eséllyel bukik a bolt.
...
Ehhez kapcsolódik, a napokban rádöbbentem, hogy ilyen szempontból egyik legjobb szakma a tetőfedő-bádogos. Egyik kolléganőm férje ezt csinálja. Mesélte, hogy a régi házak tetőcseréi során nem egy Pannónia, Jawa, régi bringák, stb. előkerült már. És így nyilván ő az első, aki ajánlatot tehet a tulajnak, és sokszor szinte fillérekért hozzájuthat ezekhez...
Valóban, az is jó szakma.
Ráadásul nem is keresnek rosszul! Nem is igazán értem. Itt, ebben a kis városban rengeteg kábelbarát van, nem múlik el úgy nap, hogy ne látnám az autóikat az utakon. Évente-kétévente újítják az autóflottát, mindig a legújabb kivitelű Fiat doblóikat látni. Nem tudom elképzelni, hogy egy ekkora városban (és a környékén) annyi új helyet kell bekötni, hogy ennyi autót, munkást (nem is rossz fizetéssel) fenn tudjanak tartani. Persze nem is biztos, hogy ezt nekem értenem kell...
"Mert általában megnézik az árakat,..."
Tényleg csak úgy lehet normális áron hozzájutni ezekhez, ha egy-egy idős bácsinál előkerül a padlásról, pajtából, és rövid úton meg is egyeztek. Ha már megkérdezi az asszonyt, vagy a fiát, stb., ott már nagy eséllyel bukik a bolt.
És az sem éppen hátrány, ha a bácsi fia és az unokái nem szeretnek motorozni. Egyszer majdnem lett egy papíros D-Csepelem 5 házra innét.
Remélem azért szépen megcsinálják, vagy megunják és szólnak nekem.
Nagyon jó állapotban lévő kis motor amely fel lett újítva. Több mint 10 évig garázsban tartott és működőképes állapotban van.Legkisebb ajánlható ár:
65 000 Ft
Anyám! "fel lett újítva"--Értsd: lehányta zöld festékkel, de a teleszkópbiztos nem lett rendbe téve, mert látszik a mocsok a száron, gumiharmonika nincs. Ja! 65 000! NORMÁLIS?
Max 20 ezer, de talán még az is sok.
Komár romed-et még nem láttam, lehet mégis gyári ez a szín?
Megjegyzem egyik ismerősöm pár éve valami Romár-ról beszélt, hogy az van az öregapjának.
Ezek a lengyelek mennyire szerették variálni a kismotorok elnevezéseit....
Én értetlenül szoktam állni a jelenség előtt, amikor adnak egy kikiáltási árat, meg egy jóval-jóval magasabb minimál árat. Pláne, amikor ráadásul el is rejtik azt. Aztán csak licitálok, licitálok, de folyton visszadobja az üzenetet, hogy nem értem el a megszabott minimum árat.
Ha megvan a kicsi fejében a minimum összeg, amit szeretne érte kapni, akkor miért nem azzal indítja?
Ez a bringa sajnos most nem potenciális célpont . Pedig tényleg szép! Még az a (egyébként jó állapotú) Romet sem, ami 5ezerért van fent. Először le kell gyűrnöm a sok-sok felújításra váró gépet, nem szabad beleesni abba a hibába, hogy felhalmozom a rengeteg munkát, ami aztán csak ott áll és vár... Romet segédmotorkerékpár - Vatera.hu
Komment