Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Napokkal ezelőtt bukkantam erre az oldalra:

https://www.facebook.com/IndianMotor...useumAustralia

Azóta naponta kapok szebbnél szebb képeket a gyűjteményükről. Szerintem érdemes lájkolni.

Komment

Pl. hegesztő iparosnak
      Szerintem messze van a hegesztéshez.akkutöltéshez,rádiókapcsolatokhoz és táborvilágításra használták,biztos a mi biztos,két három fejlesztő párhuzamosra kötve,eléggé megbízható,igaz az orosz kütyük szeretik az anyagot!
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Üdv mir-mur!

Hasonló teljesítményű Honda nem volt alkalmas hegesztésre.Érdekes,hogy a HiltiTE-72-es ütvefúróhoz elég áramot termelt,de hegeszteni nagyon gyenge volt.Lehet,hogy ez az orosz gép jobban bírja ,de sok esélyt nem adok rá.

Komment

Szerintem is messze van. Mert ez 1 kW-os de egy hegesztő 4 kw környékén van (egy kisebb). A kis sarokcsiszolók kb 700 watt azt birná az adatok szerint, de már a nagy flexet sem mert az kb 2000 watt

Komment

egy hegesztő 4 kw környékén van (egy kisebb)
            És egy inverter ? Frónius 140 amp.

Komment

Inverterrel szerettem volna használni,de a 2,5-ös elektródával sem boldogult,nem lehetett folyamatos ívet tartani vele.Néhány próbálkozás után abbahagytam a kínlódást,nem lehetett rendes varratot csinálni.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                És egy inverter ? Frónius 140 amp.
                Attól, hogy invertert használsz még nem lesz kisebb (esetleg még nagyobb is) a felvett teljesítmény, a "trafó" súlya viszont jelentősen csökken.
                sepy kedvelte ezt.

Komment

2,5-ös elektródával sem boldogult
                  A Tescós 100 amperossal valóban nem megy. Az enyémem 3.5 ös pálcával vágni lehet.
                  Attól, hogy invertert használsz még nem lesz kisebb (esetleg még nagyobb is) a felvett teljesítmény
                  Csak abból gondoltam, hogy elmegy 10 amperos biztiről is, még a trafó leverte néha a 16-ost is.

Komment

Üdv mir-mur!

Miből vezetted le,hogy Tescos termék volt? Alaposan tévedsz!

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      ... Csak abból gondoltam, hogy elmegy 10 amperos biztiről is, még a trafó leverte néha a 16-ost is.
                      Igen ez előfordulhat mert a trafó nem korlátozza (vagy csak lényegesen rosszabbul) az áram lökéseket míg az inverter beépített áram korláttal rendelkezik.

Komment

Miből vezetted le,hogy Tescos termék volt? Alaposan tévedsz!
                        Tévedés joga fenntartva. Csak abból gondoltam, hogy egy minőségi gépet nem fog meg a 2,5-ös pálca.
                        Van még néhány kép az agregátorról. Hátha kitudtok belőle okoskodni valamit.Click image for larger version

Name:	fénykép0095.jpg
Views:	1
Size:	18.3 KB
ID:	139197Click image for larger version

Name:	fénykép0096.jpg
Size:	21.7 KB
ID:	139198Click image for larger version

Name:	fénykép0097.jpg
Size:	20.5 KB
ID:	139199Click image for larger version

Name:	fénykép0098.jpg
Size:	26.3 KB
ID:	139200Click image for larger version

Name:	fénykép0099.jpg
Size:	15.0 KB
ID:	139201Ezt pedig ma túrtam !Click image for larger version

Name:	fénykép0101.jpg
Size:	31.5 KB
ID:	139202Click image for larger version

Name:	fénykép0102.jpg
Size:	33.1 KB
ID:	139203
                        sepy, CZsolti és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Inverterrel szerettem volna használni,de a 2,5-ös elektródával sem boldogult,nem lehetett folyamatos ívet tartani vele.Néhány próbálkozás után abbahagytam a kínlódást,nem lehetett rendes varratot csinálni.
                          Egyébként, most már valóban érdekelne milyen gép volt Nem lehet, hogy a pálcában volt a hiba ?

Komment

ESAB inverter volt,az elektródára nem emlékszem.Az agregát volt gyenge,hálózati árammal nem volt vele gond.

Komment

Szia!Az elektróda túl nedves lehet vagy a polaritás fel lehet cserélve.
                              CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ezt pedig ma túrtam !
                                Cirill betűs az írógép? Nekem csak egy elektromechanikus Robotronom van.
                                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X