Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egy kis-Csepel felújításának története

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A kuplungot hogyan tudjuk célszerszám nélkül szétszedni?
    Józan paraszt ésszel

Nem kell oda drága olaj sima mol többfokozatú olaj is jó hozzá
    korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Mert van rajta egy nyíl, az most folyásirányt mutat, vagy a tetejét mutatja??
      elméletileg folyásirányt mutat
      soveny és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

A kuplungot hogyan tudjuk célszerszám nélkül szétszedni?
        Húzórúgós? Akkor bicikliküllőből készült célszerszámmal. Beakasztod a rugó alá és kézzel kihúzod és kiakasztod egyenként. Ha mind kijött, lejön a fedél és ki tudod venni a lamellákat. Valószínű a surlódástól gyantásodó váltóolaj miatt tapadt össze. A váltóba gazdaságos fajta 15W40 es olajat önts...olcsó és tökéletesen megfelel( ha biztos akarsz lenni benne, akkor keresd rajta az ásványi olaj feliratot-szintetikusat, félszintetikusat ne használj lehetőleg,a benne levő adalékanyagok nem használnak a parafának.)
        Valószínű a kuplunglemezeket meg kell csiszolni, a parafásat pedig újra kell parafázni, vagy venni utángyártott kuplunglamellát, mert kapható hozzá.
        Csinálok neked mórickarajzot a rugókiakasztó "célszerszámról":
        Click image for larger version

Name:	névtelen.JPG
Views:	1
Size:	21.1 KB
ID:	131881
        Használata:

Name:	8516_1_big.jpg
Size:	76.1 KB
ID:	131882
        1, szerszámot a rugó alá akaszt, rugót felhúz,
        2, végét kiakaszt
        3, visszaengedni a rúgó végét a nagyobbik lyukba

Kuplung verzió 2(nyomórugós):

Name:	2.jpg
Size:	8.8 KB
ID:	131883
        Ez a mókás darab...én egy asztalosszorítóval nyomom össze a kuplungot, és kiveszem a biztosító hullámos rugót(körbe a szélén a kis bevágyásokban látszik. majd a szorítóval szép lassan kiengedem.
        Ugyanennek a kuplungnak a gyerekkoromból megmaradt extrém sportnak megfelelő szétszedése:
        A motor másik oldaláról! Körben kipattintjuk a hullámos rugót egy csavarhúzóval, és Vigyázunk, hogy az elrepülő zárófedél ne találjon el semmit. De ezt nem ajánlom!
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 aug. 26, 20:46.
        Intrepid, zsíráf és 4 további látogató kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Igaza van norinco-nak a nyíl a folyásirányt mutatja.Ahogy látom a te motorodon a benzinszűrő megérett a cserére .Én a motoromra is kocsiba való ,papírbetétes szűrőt tettem .Esztétikailag nem szép ,de egy pár karburátortakarítást meg lehet vele előzni. Kb 500 ft.
          Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2012 aug. 26, 20:53.

Komment

Köszönöm a tanácsot,holnap megpróbálkozom vele.

Na most akkor az én benzinszűröm,ahogy a képen van, ezek szerint fordítva van bekötve????Mert így,ahogy a képen van, a nyíl felfelé mutat, de a benzin felülről lefelé folyik.

Jah, és keverékkel vagy benzinnel megy??

Komment

Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Én a motoromra is kocsiba való ,papírbetétes szűrőt tettem .Esztétikailag nem szép ,de egy pár karburátortakarítást meg lehet vele előzni. Kb 500 ft.
              Szerintem a célnak a motorosboltokban kapható, direkt motorkerékpárra való szűrő is megfelel, ettől sem fog eldugulni a karbi, jóval kisebb, így esztétikusabb, és csak 200 Ft.

Name:	96652.jpg
Views:	2
Size:	11.1 KB
ID:	131884

Komment

anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                jah, és keverékkel vagy benzinnel megy??
                keveréééékkeeeeeeel!!
                zsíráf és kedvelte ezt.

Komment

Tudom ,hogy van ilyen is ,de azért én biztosra mentem .
                  zsíráf kedvelte ezt.

Komment

soveny,

Ok, veszek új szűrőt, de a kérdés még fenn áll.

Komment

Igen, fordítva van bekötve !
                      soveny kedvelte ezt.

Komment

Tamás78, Köszönöm...tudod,a szőke nők csak így értik meg
                        korompaiistvan, wsievers és zsíráf kedvelte ezt.

Komment

Jah, és keverékkel vagy benzinnel megy??
                          A bronzperselyes hajtókar miatt 1:20 -as keverékkel üzemel Arol 2T ből(2l benzinhez 1 dl olaj)...normális olajjal(pl: Husqvarna 2T XP) felmehetsz 1:33-ig
                          korompaiistvan, és soveny kedvelte ezt.
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Kicsit eltűntem, de most elmesélem mi is történt azóta..sajnos nem bírom magamban tartani:

Sajnos hiába vártam a szerelő ismerőst,nem jött az előre megbeszélt időpontokban.
                            Sajnálom,hogy így alakult, nem akarok összeveszni vele, de nem várhatok tovább. És a felújításról is teljesen más elképzelései vannak,mint nekünk.
                            Úgyhogy, mivel mindenképpen szeretnénk készen lenni, így a férjem segítségével nekiállunk a szerelésnek.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 szept. 30, 08:21.

Komment

Nem irigyellek...de azért mégiscsak nyilvánvaló, mi a fontosabb. Én csinálnám nélküle és az apám örömét tartanám szem előtt csak.
                              korompaiistvan és kedvelte ezt.

Komment

Angyalka!
                                Szép az ilyen hosszú barátság, de ha nekem bárki így állna ahhoz, amit szeretnék, ráadásul "ajándékba", elküldeném oda, ahonnan jött! Egy ilyen motort nem illik összetaknyolni, és "túl okos szerelő" lehet, bár nem mai gyerek, az tény, de ennyire kell csak, hogy érdekelje! Kíváncsi lennék a munkájára, úgy általánosságban, ha egy olyan embernek ennyit ad, aki 30 éve a barátja!
                                Che, és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X