Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egy kis-Csepel felújításának története

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    De mi esetünkben csak 1,05mm-kell ragasztani, ráadásul, két oldalt, tehát a felét számolhatjuk.
    Bocs. A gányolásra való buzdítás miatti hirtelen felindulásból írtam. Most akkor 39mm a nagyobb átmérő és X a kisebb? Ehelyett kellene 39+1mm a kerékagyban és X+1mm a tengelyen? (Vegyél egy 40-es csapágyat és mosd ki 90 fokon, hátha összemegy.)
    40-es külső átmérőjű csapágy biztos van a boltban és 1mm-t átmérőben szerintem gond nélkül ki tud szedni egy esztergályos az agyból valami mínusz mínuszos mérettel, hogy ne lötyögjön a csapágy beszereléskor.

A tengelynél lévő részt most nem látom át.
    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Na!

A régi fél csapágy, amiben ugye külön voltak a golyók, és csak az afele van meg,ami szépen passzol a kerékagyba, annak a méretei (vagyis ilyen csapágy kellene helyette):
        Átmérő: 31,05mm Furat: 11,05mm Magasság: 9mm

A csapágy, ami nekem most van (6200Z): 30mm x 10mm x 9mm

A tengelyem: 9,5mm

Jól nézem,hogy az eredeti fél csapágy furata is nagyobb volt mint a tengelyem???

Komment

Perselyeztetsd meg szerintem acél persellyel.

Komment

És ki fogja ezt holnap megcsinálni nekem??? Talán te?

Komment

Hát ha lenne egy esztergám megcsinálnám

Komment

Sajnos nem tudok esztergályost ajánlani a városban, de ha holnap van még időd, érdemes lenne kiírni néhány telefonszámot pl. az Arany Oldalakból, vagy hasonló jegyzékből és reggel körbetelefonálni. A két (/négy?) perselyt legyártani nem hiszem, hogy több lenne egy óránál - csak belefér valahol S.O.S. munkaként. Sok sikert!

Komment

Tudom

Na jó, akkor egyelőre egy 0,5mm lemezből vágunk bele szalagot, és ha lesz idő,akkor majd megpróbálok esztergáltatni.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 szept. 30, 08:28.

Komment

Ragasztani műkörmöt, hajat, meg szempillát szoktak, csapágyat nem

Komment

Ez mind van nekem
                      Úgyhogy a csapágy ragasztás már nem lehet gond

Most jut eszembe, nekem van esztergályos ismerősöm, aki a lábtartó rúdjából is leszedett, pár tizedet.
                      Ő mindig ráér, főleg főleg ha apukámról van szó
                      Holnap elviszem hozzá a cuccokat, és meg is várom.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 szept. 30, 08:00.
                      barna, TZ és soveny kedvelte ezt.

Komment

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Most jut eszembe, nekem van esztergályos ismerősöm, aki a lábtartó rúdjából is leszedett
                        Jobb későn, mint soha.
                        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Látod-látod Csak van szaki a közelben

Komment

Majdnem elfelejtettem ezt is
                            Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 szept. 30, 07:59.

Komment

Utánanéztem a 11,05 - 31,05 - 9 mm méretek alapján, hasonlót alig találtam... Van ugye 6201-es csapágy 12-32-10 méretekkel (belső átmérő-külső átm-szélesség), meg 6300 számú 10-35-11 méretekkel. Aztán hosszú szünet.

Van LR200 számmal egy talán önbeálló (? , azért kérdőjel mert angol katalógusban találtam és nem tudom a track roller pontos fordítását meg kép sincs, de önbeállóra tippelek) csapágy, ami kívül 32, belül 10 és 9 mm vastag, de azt nem hinném hogy könnyen és sikeresen lehetne itt alkalmazni...

Szerintem bízd az esztergályosra, biztosan megoldja.
                              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Köszönöm a fáradozásodat, tényleg marad az esztergályos.

2 db kell,mert hátra tökéletes volt amit vettem, olyan passzentosan szorul benne, és szorul rá a tengelyre is.
                                Valószínű, ez a tengely sem gyári...mert vékonyabb mint a hátsó másik. Mindenféle távtartók, fakötésű alátétek, rézcső darabok voltak ráhúzva...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X