Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Fiatalság,bolondság...puhányság!pict0024.jpgTavaj Szilveszteri mocizás!
    Ja persze, mert tavaly a nyár épp szilveszterre esett
    Egyébként nekem pl. nagyon vacakok az izületeim, az átlagnál jobban kell védenem őket.
    Pl. annak idején 1 év ETZ után ropogtak a térdeim, lépcsőzéskor fájtak. Pedig nagy hidegben nem motoroztam akkor sem. mindez huszon... évesen volt.
    Mondjuk így, puhányak az izületeim

    Komment


      Ja persze, mert tavaly a nyár épp szilveszterre esett
      .........ha figyelmesen megnézed a képet ott a dátum a jobb alsó sarkában!Egyébként csak a tréfa kedvéért mentem egy fél kört az utcánkban!Felhívom nagybecsű figyelmedet hogy remek izületeket lehet kapni(olcsón!) a Karolina úti Ortopéd klinikán!Tapasztalatból tudom,nekem már van 2db csípő izület pótlásom!Remek darabok!Azt hiszem Angol gyártmány!

      Komment


        - - - Updated - - -

        apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Azt hiszem Angol gyártmány!
        Még jó, hogy nem amerikai. Száz lépésenként beállna és kérné a bankkártyád számát a folytatáshoz.
        Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 okt. 27, 06:44.

        Komment


          Sajnos nekem is ritka szarok az ízületeim, szóval meg kell gondolni hogy hogy öltözködök. Bár tavaly karácsonykor majd meg sültem a ruhában(hazafelé, meg már alig bírtam behúzni a kuplungot...)

          Téli öltözék fő része nálam a cordura ruhám, thermo béléssel együtt. Lábamra egy normál pamut zokni, valami kicsit magasabb szárú, aztán jéger alsó, aztán még egy, térdig érő kötött zokni. Ha nagyon hideg van akkor a térdeimre ilyen vékony gumis izé, aztán a nadrág. Valamint a bakancs amit nyáron is hordok.
          Tavaly vettem túrázáshoz való aláöltöztet, vékonyabb mint egy vékony póló, de melegebb mint egy pulóver. Erre egy hosszú ujjú póló(ha nagyon hideg van akkor egy régebbi, kicsit vastagabb de szintél elég jó túraaltöltözet a póló helyett). Aztán vesemelegítő, nyakmelegítő(polár, a vállaimra is lelóg) és úgy a kabát. Kívülre meg sál, vagy ami jobb (csak valahova elgótram) az a tépőzáras nyakmelegítő (elég jól fogja a szelet) és az egészre a kabát. Fejemre meg símaszk és a bukó.

          Így még -10°C-ban se vészes. Viszont az ujjaim már -5°C-ban is pár perc után alig érzem...
          (remélem január végén akkor jön majd a hideg ma már időpontom is van műszakira...)
          Lehet venni kéne egy ilyet

          Komment


            Ragasztgatós helyett van teljes fűtött markolat. Az eredendő probléma, hogy a fronton levő ujjakra fúj rá a jeges szél. Inkább a markolat elé kell egy védő tok. Olyat is lehet venni.

            Ez se kutya - kormányzsák.
            Click image for larger version

Name:	s-l500.jpg
Views:	1
Size:	25.3 KB
ID:	150060
            Vehetsz fűtött kesztyűt is, vagy ezt a ragasztóst tedd a kesztyűdbe. És most jutott eszembe a legjobb. Van vagy 5db autós ülésfűtésem. Begyűrök egyet a derekam köré, egyet a fenekem alá és kész. Pancsisok hátrányban. Csak nehogy pofára essek és a japó technikát is legyűri a 80 watt többlet :-)

            Ezeknél az ülésfűtéseknél derült ki, hogy a szivargyújtót miért nem nagyteljesítményű 12V csatlakozópontnak hívják.
            Click image for larger version

Name:	01758_1.jpg
Views:	1
Size:	31.4 KB
ID:	150061
            Ebből a fajtából párat elolvasztottam. Pedig csak 40-80 wattokat eresztettem át rajta. A 20 is sok neki.

            Komment


              Kell venni pár méter fűtőkábelt és beáldozni egy aláöltözetet. Szépen belevarrni, az ízületeknél és az érzékenyebb részeknél körben, máshol csak végigvezetni. Kesztyűbe az ujjakhoz is, bukóba is... Aztán teherautó aksi a csomagtartóra, bikakábellel rákötni és indulás


              Amikor megveszem a labortáphoz a kapcsolót ami elvileg 10A-t tud kapcsolni és 1A-nél már beég az egyik érintkező
              Az ilyen esetek bizonyítják hogy az E jel és a sok-sok tanúsítvány ami az adott termékhez van nem jelenti azt hogy az a termék azok alapján is készült...

              Komment


                Egyre jobb ötletek születnek.
                Én a kispolszki fűtési rendszere alapján elképzeltem hogy porszívó csövet teszek a henger mögé, ahol kilép a "felmelegített" levegő, és a másik végét a térdeimre irányítom.
                Nagyon futurisztikus, amolyan Vissza a jövőbe - Delorean feeling lenne.
                Na ezt jólmegaszondtam

                Komment


                  Anno a Welorex-nél így oldottam meg a téli üzemet. Annak burkolata van a két henger körül mivel ventillátoros hűtése van. A főtengely végén ékszíjtárcsával meghajtva. E nélkül nekem is leakart fagyni a szélvédőm, ezután bekecsben autóztam/ bocs Welorexeztem. Nem izzadtam de működött

                  Komment


                    És ha nem a térdedre irányítod a cső végét hanem kicsit feljebb akkor a túlmelegedő hengerre is van megoldás.

                    Komment


                      akkor a túlmelegedő hengerre is van megoldás.
                      Időszakos folyadékhűtés?
                      jajjjj...

                      Komment


                        Amikor az ember nagyon fázik akkor már egy picike melegnek is irtóra tud örülni!Vagy csak hogy nem vágja közvetlenül a hideg!(Nagyon praktikus a láb védő burkolat!)Főleg ha a hideg esővel van kombinálva!Ifjú koromban még télen is motoroztam ha esett vagy olvadt a hó feltettük a lábunkat a blokkra!(Sok motornál lehetett látni a cipő nyomát a blokk tetején!)Szuper jól esett a hengerről lejövő melegecske!A legkeményebb telem 1980 tele volt!Nyíregyházán laktunk 125-ös Trophy MZ-m volt.Mindenhová azzal jártam.Dolgozni is,mivel buszvezető voltam előttem nem igen járt senki!Akik ismerik a Gumigyárhoz vezető utat azok tudják milyen jó volt hajnal 3-kor hófúvásban a töretlen hóba menni!Még egy szösszenet!A nagy fiam November 7-én született!Az ifjak kedvéért az munkaszüneti nap volt!Ünnepnap!A Nagy Októberi Forradalom ünnepe!Előtte este mentem haza melóból és defektet kaptam!Kiszakadt a szelep is!Másnap kb 10cm -es hóban örömújjongások közepette mente a mocival(defektesen!)a fiamat megnézni a Jósa.....kórházba!....ja!Nem volt szabad bemenni csak az udvarról az ablakon keresztül mutatta a nejem a trónkövetelőt!...........hát!Nem hazudok.............kicsit már fáztam!
                        U.I:Csak megjegyzem!Soha életemben nem volt direkt motoros ruhám!De még csak kesztyűt sem hordtam sosem!Így szoktam meg!Zavar!.............ne kövessétek ezt az utat!
                        Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 okt. 27, 17:08. Oka: U.I:

                        Komment


                          Kihasználva a jól mosolygó napsütést sikerült egy jót kerülnöm / 65km-t/ már napok óta készülődtem de mindíg elmaradt. A halaszthatatlanok közé soroltam és igen jól esett kerülni egyet. Nem chopperos a plexim de az idommal együtt sokat véd. Protektoros bélelt nadrágban és bőr dzsekiben nem fáztam. Érdekes nem lett a motorom tele bogárral pedig nem voltam lassabb most sem. Gyuszi 80-ban még tinágerek voltunk és akkor nem volt akadály sem a melóban sem másban. Akkor még dolgoztunk rendszeresen 16 órát általában napi szinten.

                          Komment


                            Ma reggel,elszakadt a láncom a kapu előtt!(kerékpáré)
                            Természetesen a nagyhangú segített ki bár erősen dadogott a hideg miatt.Erősen mutogattak a kolegák:mindenek fájt a feje?

                            Felhivom a figyelmét minden tapasztalt és nem tapasztalt motorozónak HIDEG van és a gumi is az........viszont arra nem húzunk kabátot.CSUSZIK!!!!!!!!!!

                            - - - Updated - - -


                            Kell venni pár méter fűtőkábelt és beáldozni egy aláöltözetet. Szépen belevarrni
                            Füthető üléspárna..14 tele jó idő szélcsend 5-10-fok kabrió markoló egész nap sík terepen.Feladat vízlevezető árokásás,sima vezetékkel kihosszabítva az aksiról élveztem a kis meleget a térdemmel a forró csöveket szorongattam egyszer ordibálás és integetés,kigyulladt alattam a párna a kabát....Kellett nekem annyit fészkelődnimár egy kicsit félek az eféle izzószálaktól!
                            Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 okt. 27, 18:35.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                            Komment


                              Felhivom a figyelmét minden tapasztalt és nem tapasztalt motorozónak HIDEG van és a gumi is az...viszont arra nem húzunk kabátot.CSUSZIK!!!
                              +1 szavazat
                              már azt hittem egyedül vagyok ilyen puhap.cs a sök keményt.kű között, de majd 20 év múlva újratárgyaljuk.
                              egyébként ha elkezd fájni az izület a termálvíz csodát tesz
                              Sokáig nem értettem a sok labancot, mint Joker a falusi turizmust, aztán Kisújszálláson rájöttem.

                              Komment


                                Felhivom a figyelmét minden tapasztalt és nem tapasztalt motorozónak HIDEG van és a gumi is az...viszont arra nem húzunk kabátot.CSUSZIK!!!
                                Abszolute!Így igaz!Csúszik!Ezért nem sajnálom a pénzt a jó minőségű megbízható,márkás gumira!Tavaly Nyár elején cseréltem mind két gumimat.Bizony nem aprópénz egy világmárkás gumi ára a 2db úgy 13000ft volt!Hiába a biztonságot meg kell fizetni!Fortune(még a neve is találó ha jól sejtem a szerencsével lehet kapcsolatban!)Vietnámi gyártmány!Évek óta ezt használom!Tapad mint pók a falra,cserébe viszont iszonyúan kopik és 10 fok alatt olyan kemény és csúszós mint fa a jégen!De én(mivel Cross motorosként kezdtem még a Bronzkor táján!)imádom ha táncol a paripa ha bálba viszem!
                                U.I:A Suzukin is lecseréltem a 4db Téli gumit mert már 8 évesek voltak(a nejem jár a kocsival Pestre és szerinte nem kell külön nyári+téli csak téli!Mondván ha a rossz időben jó volt akkor a jó időben is jó lesz!) egyszóval cseréltük.Szintén nagyon ismert márkára??Ling-Long!" a neve.....ebből már sejthető a származási ország!A nejem szerint újabb 8 évet biztos kibír!)Mondjuk sokalta a 4db gumiért a 30000ft-ot szállítással együtt!Tehát vigyázni,gumizni rettentően!

                                - - - Updated - - -

                                aztán Kisújszálláson rájöttem.
                                Kedves ,,emu" ez nagyon jó!!!!Ti akik a Dunántúlon laktok ide utaztok termálkodni!Mi pedig innen a Duna mellől oda a ti tájaitokra!Mi Zalakarosra szoktunk!Ott van üdülési jogunk!Az lenne a röhely ha kiderülne hogy mindkét víz egy forrásból fakad!

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X