Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Tegnap mentek az idő által megszépült sztorik - húúúz, mint a barom, ezzel lehet ám 110 et is menni, harapja a kanyart...
    Első spontán egykerekezésem egy kölcsön "szék"-hez fűződik (TS125)pedig utassal úgy téptem a gázt ahogy a350-es CZ-n szoktam. Egyébként az Alföldön (Kecskemét környéke nagyon szépen vitte a 110-et. Igaz ez elmúlt 30éve, tehát lehet csak megszépült

    Komment


      nagyon szépen vitte a 110-et. Igaz ez elmúlt 30éve, tehát lehet csak megszépült
      Miért:elgyengült a teleszkóp,vagy lefogytál?





      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ez mondjuk nem így van. Jogosítvány, bukósisak, mert robogónak számít. Akkor kerékpár, ha a max 250W-os motor rásegít a pedálozásra és 25km/h felett lekapcsol.
        Elvileg.
        Mint ahogy pedál is kellene rá, csak akkor lehetne villanybringa.
        Ennek ellenére láttam már robogó formájút amit 400W-osként hirdettek. Persze a pedáloknak van kialakítva hely, valami olyan helyen ahol max egy strucc érné el őket, és persze felszerelve se láttam még olyan izén sose pedált. De a hely meg van neki, azzal meg senki se foglalkozik hogy 250 vagy 400W. Felül rá a mami és jó esetben csak 35-el, (rosszban egy kis lejtőn akár 40-el is!) száguld vele. Persze a szemüveg otthon van, mer hát a piacra menet minek az, hallani se hall semmit, a többi jármű sebességét meg távolságát se tudja felbecsülni(ha egyáltalán észreveszi) és persze a reakcióideje is siralmas és persze a KRESZ-t hírből sem ismeri. Abban a tudatban él hogy ő az idősebb, őt majd leengedik(persze, amikor 30-al kicsapat a bokor mögül a főútra a mellékútról...)

        Nagymamás is mondta anno hogy neki villanybringa kell mert már tekerni nem bír az meg milyen jó lenne. Ja, amikor még bírt tekerni havonta vihettük orvoshoz mert a magas vérnyomásnak hála elesett... Persze nem lett belőle villanybringa. Menjen csak busszal, ott lakik a buszmegállótól 30m-re.


        Annó amikor kezdtek errefelé elterjedni a villanybringák igencsak meglepődtem amikor a tüdőm kilehelve a 30°C-ban tekertem 35-el, a mami meg elhúzott mellettem...

        Komment


          Tegnap voltam keringeni a csepeli gyártelepen.
          Tudja valaki, a sok csarnok közül melyik volt a motor összeszerelő?

          Komment


            Tudja valaki, a sok csarnok közül melyik volt a motor összeszerelő?
            Én csak azt tudom melyik volt a motor tekercselő, és nem Csepelen, hanem a kohászatban. Az nem jó ?

            Komment


              Írhatnám én ise jót motoroztam ma!(Vagy is tegnap!)........DE!(?)......rövid leszek!(Mondta a giliszta gyerek is mikor meglátta az ásó kertészt!)Mivel az áramosok bejelentették hogy majd egész napos áramszünet lessz,ezért a ,,Sárkányom"rokkant mivoltát figyelmen kívül hagyva,gondoltam egy Észak-Magyar túra éppen belefér zsúfolt semmit tevésem programjába!Berúgtam és tűz!(A mocit rúgtam be!Nem én rúgtam be!Vagyis én rúgtam be!De a mocit!.........hosszú!)Az idő szép a ,,Sárkány nyög,fullad,alapjárat nincs,ordít mint a sakál,pedig ,,Sárkány!"....csak nem megy!120-a vége fél órás gyorsulás után!De jól esett még ez is!21-es út...Salgótarján felé!Érdeklődve nézem az útépítőket!Mily szépen haladnak!Ezt a röpke 35km-es szakaszt már félig meg is csinálták pedig alig 5-6 éve kezdték!Nagybátonynál le a 23-as útra!Ózd felé!Mátraterenyénél rövidke pihenő OdinHem cimbinél!Lábadozik az operációja után!(Jobbulást neki és az apukájának is!)Tovább Pétervására!......és ez után jött a baszki!Nem vagyok prűd!Leírhatnám hogy micsoda hasgörcsöt kaptam..........de nem írom!Uzsgyi az erdőbe!Aztán trapp haza!Ami ugye alig 120km-re van!Szerencsére a ..Sárkány"nem akart menni!Ezért elmérgelődtem vele ami elvonta a figyelmemet más bajaimtól!Szóval rettentő állapotba kerültem haza!..........de kibírom és jó volt!!!!Kár hogy Ózdig nem jutottam el!Na majd legközelebb!(Ma már kész a 300-as henger!Teszem fel rögvest mert ez nem veteránoshoz méltó állapot!..........röviden ennyi hogyan vészeljünk át egy 8 órás áramszünetet!

              Komment


                Remélem nem a víztől... 300 hengert erre felé is lehet tesztelni

                Komment


                  Nem a víztől!Talán nem volt jó ötlet a 4-ik napos lecsós virslit meg csócsálni reggelire!Kicseréltem tegnap a henger-dugó párost!A szomszédok nagy örömére kicsit beindítottam.Csak úgy natúr minden féle felesleges vacakokat nélkülözve(úgymint kipufogó PL)Hogy meglegyen a kellő akusztika a garázs ajtajában műveltem ezt!Ami remek öblös hangot kölcsönzött neki!
                  Furcsaság volt hogy 2db hengerfej tömülést kellett betenni különben hozzá ért a hengerfejhez a dugó(???????!!!!)Most vagy nem az övé vagy csak én vagyok válogatós?


                  300 hengert erre felé is lehet tesztelni
                  Igaz!De addig csak itt a környéken néptelen utakon pöfékelek míg vagy ezret bele nem teszek!Más!Q-a hideg van felétek!

                  Komment


                    Huh!Micsoda öröm egy idősödő veteránosnak mikor újra erőt érez a lába között!!!Csak semmi félre gondolat!Hiszen öregecske ,,Sárkányom"-ba raktam új erőművet!El is vittem egy rövidke körre (65km)Lehet érezni a tomboló erőt mely kitörni készül szűkre szabott börtönéből!....és ettől már oly közel a Boldog-ság!....csak pár lépés!Szóval jó volt!Közben még be is csajoztunk!........vagy is csak a ,,Sárkány" mert momentán nincs elrabolt király leánya!

                    Komment


                      Na ez már igen Amúgy meg tessék felöltözni, erre mindig hűvösebb van, de a Bükkben meg még inkább

                      Komment


                        Amúgy meg tessék felöltözni, erre mindig hűvösebb van, de a Bükkben meg még inkább
                        Oszt én honnan tudjam hogy arra felé mik vannak?!
                        Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 aug. 18, 15:44.

                        Komment


                          Ez csak kifogás amúgy meg kérdezz ide és mondok egy hőfokot

                          Komment


                            Kicsit szarul voltam lelkileg, na meg szorított itthon a magány is, úgyhogy be kellett iktatnom egy laza gyógymotorozást.
                            Utólag, kitűnő ötlet volt
                            Csak mentem céltalanul, szép helyek felé vitt az út...
                            Először gondoltam benézek Sinter kollégáékhoz, hátha foglalatoskodik a műhellyel és feltarthatom kicsit. De nem sikerült. Úgyhogy elindultam egy nagyobb körre. Nagyon jól viselkedett a vasló... vagy mi, acéldisznó! Ez egy nagy vastartalmú lélekgyógyszer! Visszafelé megláttam egy mélygarázst, hát uccu neki, dörmögtessük benne a gépezetet... A biztonsági őr kirontott a kuckójából. Neki nem tetszett annyira az alapjárati dörmögés. Hát megcsavartam neki egy kicsit a hangerőkart jobb kézzel Hátha a magasabb hangfekvést jobban kedveli. De az se jött be. Ezek a mai biztonsági őrök... semmi nem jó nekik

                            Komment


                              Utólag, kitűnő ötlet volt
                              Csak mentem céltalanul, szép helyek felé vitt az út..
                              Ott a pont! Kicsit régebb óta csinálom mint te de megunhatatlan!Testnek és léleknek felüdítő sport(?)szórakozás.Nincs a földön olyan nyavaja amire nem gyógy ír e nemes szenvedély!Leki bajaim még sosem voltak akkorák hogy a miatt motorozzak DE az biztos hogy egy lélekgyógyász vagy ideg orvos előtt sem állnak motorok a parkolóba!A motor tiszta szívű lelkü egyenes embert kíván(követel!)!Itt nem lehet hadoválni!A motor nem tűri a részeges, hazudozó, félnótás,szájkaratésokat!Ez rögtön büntet DE rögtön jutalmaz is!6-7 éve már olyan rozoga állapotban voltak a lábaim hogy csak úgy tudtam leszálni ha hagytam hogy eldőljön.Akkor sem hagytam abba!Csak elkezdtem 3 kerekűekkel foglalkozni!Kis 50cc segéd mocik!De azt is imádtam!70-80 km-es köröket mentem!Kedves ,,dongos78"!A motorod semmiképpen ne nevezd disznónak!Inkább paripa Ő!Nemes vonalú gyönyörű érző jószág mely óva véd minden testi és lelki bajtól!Megérzi ha szereted és sosem fog bántani!

                              Komment


                                heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A részegen bringázást mikor is engedélyezték? Tavaly? És hivatalosan csak addig amíg uralni tudod a járművet. Ja, és főúton is!

                                Szerintem azt soha, de azért az jó dolog, hogy az ember nyáron biciklizés közben megihat egy hosszúlépést, vagy egy sört... És ha romlik a reakcióidőd (persze, hogy romlik...), akkor akár 2 m-rel is megnőhet a féktávod ami nem tűnik túl nagy kockázatnak az azóta eltelt időszak baleseti statisztikái alapján...Végre egy életízű intézkedés!!!

                                - - - Updated - - -

                                Ma olyan meleg nap volt, hogy nem lehetett kihagyni!!!...Talán az utolsó ilyen idén...

                                Mentem egy kört az Izzsel, és utána átszereltem az egyetlen akksit és visszapillantó tükör párt a a Pannóniára, és azzal. Már egy hónapja csak állt árván, féltem, kicsit megsértődött, de nem első rúgásra indult.

                                Hát, nem volt egyszerű! Sikerült kicsit elszoknom a Pannóniától. Ott indult, hogy tapostam neki az egyest , de nem vette be...Aztán leesett, hogy nem lefelé, hanem felfelé kellene...Más a súlypontja, máshogy kanyarodik, más a kuplungja, fékje, minden...Most ott tartok, hogy már mindegyiket bizonytalanul vezetem... Innen szép fejlődni...
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 szept. 25, 19:23.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X