Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kellemes ünnepeket minden kedves Fórumtársnak!
    Indul a szezon.
    A tavaly őszi időjárás okán több mint 10 liter keverék a nyakamon maradt. Tervezem, hogy kisebb adagokban "hozzácsalom" a friss keverékhez. Az arányt még nem döntöttem el: nagyfröccs, kisfröccs, hosszúlépés???
    Apám szerint anno: ha a rossz bort úgy akarod feljavítani, hogy jó borral kevered, soha nem a rossz fog megjavulni, hanem a jó leromlani.
    Meglátjuk, ám ha van ellenjavallat, azt feltétlen írjátok meg!

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Meglátjuk, ám ha van ellenjavallat, azt feltétlen írjátok meg!
      A benzin nem romlik meg ! A régi időkben sokan ülepítették hónapokig az üzemanyagokat és a felső részt használták . Mint a borokat : lefejtették, így a koszos kutak lomja lennmaradt az edény alján.

Az adalék és a keverékolaj a probléma ,leülepedik . Tehát ha nem dugította el a karbidat annyit javasolok engedd le és jól rázd fel ,hogy a keverőolaj ismét oszoljon el ,ezután simán használhatod tovább !
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        em romlik meg !
        A benzin nem romlik meg !
        Muzsika füleimnek!
        A felrázás nem probléma, még a kannában van. Köszi!

Komment

Az arányt még nem döntöttem el: nagyfröccs, kisfröccs, hosszúlépés???
          Azért a csökkenő üzemanyagárak miatt én azt javaslom, hogy inkább hosszúlépésben adagold. Legalább ennyi haszna lenne a helyzetnek. Nekem is meg kéne tankolnom legalább két gépet most, hogy 600 Ft alatt van
          Így tudok menni is egy kicsit. Ma nem tudtam kihasználni a jó időt, mert egyéb más mellett krumpli vetés volt, talán majd holnap.

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            inkább hosszúlépésben adagold
            Gondoltam lássuk, mi az igazság, nem kevertem bele friss benzint, kizárólag a tavaly őszivel öntöttem fel Mátéapu útmutatása szerint, rázogatás után.
            A gép pöccre indult és végig jól teljesített (hiába no: az érett benzin nem hazudik).
            Tanulság: télen keverék lehetőleg tankban se, karburátorban meg semmiképpen csak kannában.

Komment

Ahogy előhoztam a két kiválasztott gépet láttam, hogy nekem sem fog kelleni tankolnom. A P10-est még március elején teletankoltam, az MZ-t nem tudom mikor, de abba sem fért volna sok. A Pannóniával mentem egy 75 km-es kört, a MZ-vel csak egy tiszteletkört. Amúgy az rendetlenkedett is az elején, mert a benzincsap karja alatt szivárgott a keverék, majd a porlasztó is túlfolyt, de szerencsére némi csavarhúzós ütögetés után ez meg is szűnt. Ez mondjuk a benne hagyott keverék miatt lehetett. Mindenfelé motorosokkal találkoztam, remélem az idő kegyes volt mindenkihez, aki ma motorozni szeretett volna.
              A Bakony széle P10-el. Click image for larger version

Name:	IMG_20250420_152703[1].jpg
Views:	36
Size:	1.06 MB
ID:	234951

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A Bakony széle P10-e
                Szép az idő, a táj és a motor (bocs a sorrendért)

Komment

Köszönöm szépen! Nem szoktam megállni egy fénykép kedvéért, viszont ez amúgy is tervezett megálló volt félúton, a látvány pedig adta magát, hogy megörökítsem.
                  bocs a sorrendért
                  Nincs semmi baj a sorrenddel.

Komment

De! A jófajta bioetanol megdögleszti. Ugyanezt teszi a szintetikus olaj is. ha 100-ast használsz abban kevesebb van, Egyes városi legendák szerint a Schell és az ÖMV 100-asában nincs is de rá van írva a kútra, hogy van.
                    Az biztos, hogy én csak 100-ast használok csak piros Stihl olajjal az fél év múlva is jó. (kaszában és fűrészben)
                    A robogómba októberben töltöttem valami direkt robogó olajat és 100as benzint és teljes átmosás lett belőle, mert abba nem mertem Stihl olajat tenni

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      csak piros Stihl olajjal az fél év múlva is jó. (kaszában és fűrészben)
                      Én a Pannoniában is Stihl-t használok 33-40-%-körüli keverékben igaz zöld színben (nem kapok Husvarnát)
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        De! A jófajta bioetanol megdögleszti.
                        Nincs itt olyan nagy ellentmondás, tulajdonképpen mindkettőtöknek igaza van. Mátéapu szerint is az adalék és az olaj minden bajnak forrása, ami leülepszik. Emu is bioetenolt hibáztatja.
                        Minden benzines kannámon van egy cetli, rajta a beszerzés ideje (év, hó) meg hogy "Tiszta", "Keverék", "1:50". Van köztük egy amin az van, hogy "Keverék, 2024.08." , már csak mosásra szántam. Az ősszel leszívott jól vizsgázott. Ha kifogy, a maradékot leengedem és a tank baloldalát feltöltöm a tavaly augusztusival, aztán tartalék csapon nyomás. Legfeljebb mosás lesz a vége, de ha nem, akkor egy csomó parától megszabadulok. Máté után szabadon: rázni kell és kész. Az eredményt majd megírom.

Komment

Minden benzines kannámon van egy cetli, rajta a beszerzés ideje (év, hó) meg hogy "Tiszta", "Keverék", "1:50".
                          Sziasztok! Én is így járok el. Fel kell címkézni és ránézésre tudni lehet mire számíts!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...