Ma nálunk 17 fok volt...Kihagyhatatlan...Nem is hagytam ki, menetem egy jó kört a Pannóniával...Tök jó volt a hűtése és egy bogár se ment a szemembe.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Sziasztok! Meglehet, hogy nem ehhez a témához kellene tennem a kérdésem. Ezért elnézéseteket kérem.
Pannónia T5H-m van. Mikor papíroztam a motort sehol nem kérdeztem meg( mert elfelejtettem) azt, hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál? Mikor műszakira vittem volt az oldalkocsiban elsősegélycsomag. Viszont azon elmélkedtem, hogy ha a szükséges szerszámokat berakom a motoron lévő dobozba akkor az elsősegélycsomag nem fér már be.
Komment
-
Mikor papíroztam a motort sehol nem kérdeztem meg (mert elfelejtettem) azt, hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál?
Egyébként így van, egy csomó régi motornál gyárilag nincs annyi hely, hogy a sok kötelezően magunkkal hurcolandó cuccot elhelyezzük. Meg kell oldani valahogy.Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy csomó régi motornál gyárilag nincs annyi hely, hogy a sok kötelezően magunkkal hurcolandó cuccot elhelyezzük.
Komment
-
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az ülés alá még sose néztetek be?
Igaz nem nyitható és nincs bedobozolva, de azért fér oda ez-az.
Nekem simán el van ott rejtve a töltésvezérlő dobozka, és egy pumpa(gyors kötözővel a vázhoz fogatva,) és még rengeteg hely van. Egy elsősegély csomagot simán be lehet oda gyömöszölni.
Komment
-
hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál?
ha a szükséges szerszámokat berakom a motoron lévő dobozba akkor az elsősegélycsomag nem fér már be."Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 3 likes
Komment
-
Korábban kötelező tartozék volt, ma már se személyautónál, se motorkerékpárnál nem kötelező tartozék. A szavidejét se nézik.
Balesetnél meg... Ha nincs ütőeres vérzés, szív/légzésleállás, nincs tűzveszély, vagy nem folyóban áll fejjel lefelé, úgy se nagyon nyúlunk hozzá laikusként. Majdnem mindig többet lehet segíteni a gyors segítségkéréssel, és a helyszín biztosításával, figyelemfelhívással. (háromszög, elakadásjelző, mentős útjának eltakarítása, stb)
- 3 likes
Komment
-
Én az eü csomagot a Simsonnál áttettem a légszűrő oldalára, úgy hogy ne tudja odaszívni. Így már sok hely volt bal oldalon.
Máskülönben ma 53 km-t mentünk a környéken a Simókkal. Én egy 51-es electronic-kal a párom, Noémi pedig az ő kis 51-N-esével. Megnéztük a hangonyi tavat, Sajónémetiben felmentünk az egykori várhoz, majd volt egy kis gáton motorozás is. Igaz hogy csak Sajó gáton de akkor is kafa volt!
- 8 likes
Komment
-
Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMikor papíroztam a motort sehol nem kérdeztem meg( mert elfelejtettem) azt, hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál?
6/1990 köhém rendelet
106. § * (1) A járműveken elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani, amelynek tartalma a következő:
a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár, motoros tricikli és négykerekű segédmotoros kerékpár (mopedautó) esetében...
Ez lényegében az "A" jelű csomag, amit elég kicsire össze szoktak zsugorítani.
Egy időben a lejárattal szórakoztak (bűntetés), azonban 2012 környékén ezt megoldották (enyhítették), nincs időm kikeresni hogyan, értelmezni kell a jogszabályt.
- - - Updated - - -
gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseúgy se nagyon nyúlunk hozzá laikusként.
- - - Updated - - -
Kiegészítésként levetkőzni a nemtörődömséget és nem elsétálni a földön fekvő mellett, vagy kerítésen ülő mellett. Odamenni, megkérdezni, mentőt hívni. Nem fognak letolni, hogy miért hívtad őket, inkább megköszönik.
Nem az ember dolga, hogy megítélje a helyzetet, mert nem ért hozzá. Lehet, hogy szilánkos törés, vagy belső vérzés, vagy mérgezés, vagy életveszélyesen magas vércukorszint. Majd ők kiengedik, ha nem komoly.
- 7 likes
Komment
-
Kihasználva a szép időt kicsit megjárattam ma is a gépet, egy kicsit rázósabb terepenis.
Az ide vezető út pedig ez:
https://www.youtube.com/watch?v=3__yeez5pDg
- 3 likes
Komment
Komment