Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ma nálunk 17 fok volt...Kihagyhatatlan...Nem is hagytam ki, menetem egy jó kört a Pannóniával...Tök jó volt a hűtése és egy bogár se ment a szemembe.

Komment

Sziasztok! Meglehet, hogy nem ehhez a témához kellene tennem a kérdésem. Ezért elnézéseteket kérem.
      Pannónia T5H-m van. Mikor papíroztam a motort sehol nem kérdeztem meg( mert elfelejtettem) azt, hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál? Mikor műszakira vittem volt az oldalkocsiban elsősegélycsomag. Viszont azon elmélkedtem, hogy ha a szükséges szerszámokat berakom a motoron lévő dobozba akkor az elsősegélycsomag nem fér már be.

Komment

Mikor papíroztam a motort sehol nem kérdeztem meg (mert elfelejtettem) azt, hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál?
        Az elsősegélycsomag nem rendszámfüggő. Az OT rendszám nem helyettesíti a sebkötözőt. Túl merev, le kell szerelni használat előtt, meg hülyén is néz ki az ember valamelyik sérült testrészére ráhajtogatva.

Egyébként így van, egy csomó régi motornál gyárilag nincs annyi hely, hogy a sok kötelezően magunkkal hurcolandó cuccot elhelyezzük. Meg kell oldani valahogy.
        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          egy csomó régi motornál gyárilag nincs annyi hely, hogy a sok kötelezően magunkkal hurcolandó cuccot elhelyezzük.
          Az újabbaknál mégannyi sem.

Komment

Az újabbaknál mégannyi sem.
            Olyanom még sose' volt!
            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Köszi! Azért sejtettem ,hogy nem rendszámfüggő a dolog Viszont a rendszám elég merev egy nyomókötésre Esetleg rendszám helyett az elsősegélycsomagot kell felkókányolni.

Komment

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az ülés alá még sose néztetek be?
                Igaz nem nyitható és nincs bedobozolva, de azért fér oda ez-az.
                Nekem simán el van ott rejtve a töltésvezérlő dobozka, és egy pumpa(gyors kötözővel a vázhoz fogatva,) és még rengeteg hely van. Egy elsősegély csomagot simán be lehet oda gyömöszölni.

Komment

hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál?
                  Nem kötelező már az új motoroknál sem, nem kérik műszakin és közúti gépjármű ellenőrzéskor,de ha Te érkezel egy balesethez elsőként, tudnál segíteni csak épp nincs Nálad akkor jól megbüntetnek szóval ajánlott magunknál hordani.

ha a szükséges szerszámokat berakom a motoron lévő dobozba akkor az elsősegélycsomag nem fér már be.
                  Érdemes az eredeti tasakból kivenni a kötözőket és a többi apróságot és átteni egy kisebb helyigényű zacskóba. Így lehet valamennyi helyet nyerni. Nálam a D-Csepelban a bal oldali dobozban van a szerszámkészlet, jobb oldalt az elsősegélycsomag, tartalék izzók és gyertyák.

Komment

A simsonom ( S51-N ) szerszámos dobozából kifaragtam a középső elválasztó falat. Akkora lett a hely, hogy csuda !

Komment

A csomagnak van egy szav. ideje a motornál és a személy kocsinál is mely rajta a zacskón. Így nem érdemes felbontani mert akkor már nem bontatlan és annak kell lennie és bármi furcsa kérhetik az én tudomásom szerint kötelező tartozék!

Komment

Korábban kötelező tartozék volt, ma már se személyautónál, se motorkerékpárnál nem kötelező tartozék. A szavidejét se nézik.

Balesetnél meg... Ha nincs ütőeres vérzés, szív/légzésleállás, nincs tűzveszély, vagy nem folyóban áll fejjel lefelé, úgy se nagyon nyúlunk hozzá laikusként. Majdnem mindig többet lehet segíteni a gyors segítségkéréssel, és a helyszín biztosításával, figyelemfelhívással. (háromszög, elakadásjelző, mentős útjának eltakarítása, stb)

Komment

az elsősegélycsomagot
                          Olyanom még sose vót!
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Én az eü csomagot a Simsonnál áttettem a légszűrő oldalára, úgy hogy ne tudja odaszívni. Így már sok hely volt bal oldalon.
                            Máskülönben ma 53 km-t mentünk a környéken a Simókkal. Én egy 51-es electronic-kal a párom, Noémi pedig az ő kis 51-N-esével. Megnéztük a hangonyi tavat, Sajónémetiben felmentünk az egykori várhoz, majd volt egy kis gáton motorozás is. Igaz hogy csak Sajó gáton de akkor is kafa volt!

Komment

Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Mikor papíroztam a motort sehol nem kérdeztem meg( mert elfelejtettem) azt, hogy kötelező-e az elsősegélycsomag egy OT rendszámú motornál?
                              Olvasva a válaszokat a lényeg kimaradt.
                              6/1990 köhém rendelet
                              106. § * (1) A járműveken elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani, amelynek tartalma a következő:
                              a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár, motoros tricikli és négykerekű segédmotoros kerékpár (mopedautó) esetében...

Ez lényegében az "A" jelű csomag, amit elég kicsire össze szoktak zsugorítani.
                              Egy időben a lejárattal szórakoztak (bűntetés), azonban 2012 környékén ezt megoldották (enyhítették), nincs időm kikeresni hogyan, értelmezni kell a jogszabályt.

- - - Updated - - -

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              úgy se nagyon nyúlunk hozzá laikusként.
                              Ezt úgy kellene fogalmazni, hogy mindenki a maga módján és legjobb tudása szerint próbálja az életveszélyt elhárítani és segítséget kérni. Senki se várja el, hogy a mentők kiérkezéséig az ember szép vertikális matracvarrattal lássa el a vágott sebeket.

- - - Updated - - -

Kiegészítésként levetkőzni a nemtörődömséget és nem elsétálni a földön fekvő mellett, vagy kerítésen ülő mellett. Odamenni, megkérdezni, mentőt hívni. Nem fognak letolni, hogy miért hívtad őket, inkább megköszönik.
                              Nem az ember dolga, hogy megítélje a helyzetet, mert nem ért hozzá. Lehet, hogy szilánkos törés, vagy belső vérzés, vagy mérgezés, vagy életveszélyesen magas vércukorszint. Majd ők kiengedik, ha nem komoly.

Komment

Kihasználva a szép időt kicsit megjárattam ma is a gépet, egy kicsit rázósabb terepenis.
                                Click image for larger version

Name:	IMG_20160327_165900.jpg
Views:	1
Size:	186.3 KB
ID:	148503Click image for larger version

Name:	IMG_20160327_165611.jpg
Views:	1
Size:	197.7 KB
ID:	148504

Az ide vezető út pedig ez:
                                https://www.youtube.com/watch?v=3__yeez5pDg

Komment