Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

1 pár kormányvégsúly
    És az mire való?.........................
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A mai nap mérlege: 1 index 6000 (a másikat már az elején letörtem, úgyhogy 2), 1 kuplungkar 2000, 1 pár kormányvégsúly (a másikat már az elején elhagytam) - ez se olcsó. Egész jó.
      Ha felteszel egy jó kézvédőt a fék és kuplungkar nem bánja az ilyen mutatványt.
      a kormányvégsúly kormányban lévő része benn maradt a helyén a végén lévő bumszlit ha nem kapsz külön lehet esztergálni rézből ami azért jó mert a réz fajsúlya nagyöbb.

- - - Updated - - -

És az mire való?...
      Elvileg e kormányvégen egy tehetetlen plusz súly van amitől a kormánylengés Sportmotoroknál és kormányrezgés enduróknál csökken illetve később jelentkezik,

Komment

a kormánylengés Sportmotoroknál és kormányrezgés enduróknál csökken illetve később jelentkezik,
        Köszönöm!
        A hit számít?Lehet kiszedem,hátha észreveszek valamit,egyenlőre zavarónak érzem a 4-cm-es kilógó haszontalannak látszó csonkot.............
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

És még egy haszna lehet az ér le hamarabb és nem a markolat végét radírozod a betonon. Kedves Bokor ne haragudj de erre a mutatványra nem nyomtam TETSZIK -ET! Inkább most mint szezonban nagy forgalomban. Az a fránya gravitáció kísért bennünket.

Komment

Szedd ki csak az egyik oldalit, majd engedd el a kormányt menet közben. Vagy próbáld ki nélküle elengedni.
            Bukásnál pont jó az a 4cm, mert párszor ez fogta fel a fékkar törését.
            A rezes ötletre hajlok. Vagy kiöntöm ólomból, az van a horgász időkből :-)
            Az meg ütéstől kilapul.

Komment

Kedves Skodi! Azt elhiszem, hogy avval a géppel fincsi volt. Nekem is ez a tipus volt én toltam ki a Jármű boltból klassz gép. Úgy látom alakul a Jawa- Cz részleg!

Komment

Ne gondold, hogy nem tudok különbet mondani!

Az első nagymotorom egy TS 150-es MZ volt, az álmom persze a 250-es, de arra nem volt pénz...Valamiért akkoriban az volt a mániám, olyan motort akartam, ami pusztán a gázadásra egy kerékre áll...Próbálgattam rendesen, és amikor sikerült úgy behintáztatnom, hogy a szerencsétlen is megcsinálta a maga kis 12,5 LE-jével, akkor roppant kíváncsi lettem az eredményre, és megpróbáltam megnézni, mennyire emeli meg a kereket? Kihajoltam oldalra, és gondolom félrehúzhattam a kormányt, a lényeg, hogy nemsokára a földön voltam...

Index, lámpatartó, kormányhatároló letörve, tank behorpadva a kormánytól, km-ra, meg kicsit a lámpa tök...

Komment

Én később kezdtem a motorozást, valahogy eszembe se jut, hogy bármelyik kerékre állítsam, vagy füstöltessem a kereket.
                  (Örülök neki, hogy van még rajta pár tized mm, talán kihúz egy szezont csere előtt :-)
                  Néha üresben megrángatom a gázt, ha gyerekek néznek az út szélén, de azt is csak max 6ezerig, nehogy kikönyököljön a hajtókar. Utoljára a kemping bringával vadultam 8 évesen, mert azért nem volt kár.

- - - Updated - - -

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Kihajoltam oldalra, és gondolom félrehúzhattam a kormányt, a lényeg, hogy nemsokára a földön voltam...
                  Lemezjáték, a videón látható kolléga nem tőled tanulta?
                  https://www.youtube.com/watch?v=DJB05L-BHbc

Nevetve emlékszek vissza, hogy a motorosiskolában eleinte attól rettegtem, hogy a nagymotor (szegény jól lefojtott CBF 600asok) kiugrik alólam.

Komment

A gumi nem játék. Erre én is a tavalyi szezon végén döbbentem rá igazán mikor letámasztottam a gépet. Úgy elkopott az elő gumim, hogy néhol a Slikk-re hasonlított pedig még esőben is húztam neki nagy pakkal. Ha lassabb a gép nem baj ha haza visz de ha a gumi kopott és főleg tudsz is róla nem lehet nyugodt az ember menet közben.

Komment

A gumikopás és a csúszás kapcsolatát sose fogom megérteni. A régi Swift mindig levetett papucsokat kapott és kopójelig vittem őket. Sose csúszott meg. A motoron középen kopójelig lement, a szélén vastag. Gyakorlott motorosok megnézték, szerintük még bőven jó, puhasága megvan, nem is csúszik. Kombi Astrán a hátsó gumi még kopójel felett van fél-egy millivel. Úgy mászott a feneke, hogy megijedtem. A Suzukin ilyen gumival még két szezont kihúztam.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        A gumikopás és a csúszás kapcsolatát sose fogom megérteni
                        Alapvetően motorokra más igénybevételű gumit tesznek. A jó gumi főleg sportmotorokon jó ha kibí r 5-6000km-t cserébe 1 garntúra annyi mint egy jobb minőségű középkategóriás autóra a 4db ami elmegy akár 80000km-t is.
                        az a gumi ami kibír 1 motoron 10000 km-t az egy olcsó fos. azon újkorában is csak csúszkálni fog a nép, főleg az eső kezdetén még éppen csak nedves utakon, neaggyisten jó kis köves ill makadám úton.
                        És itt következik be az a tévedés, hogy a gumibontókban vett olcsógumi jó lesz. annak már kora van, és lássuk be a németek és svájciak stb. sem a mérhetetlen pazarlásukról híresek, tehát nem azért dobják el mert van másik hanem azért mert az már megkeményedett a koránál fogva és éppen ezért az összes tulajdonsága közül épp a tapadóképességét veszítette el.

Komment

Ahogy nézem ez sportra igaz. Túrásoknál (aszfalt) itt azért jóval többről szoktak beszélni.

Komment

Ennekem a mindennapi hasznalatos munkasmotor egy 2007-es evi Yamaha TDM 900 ami max 5000 km-et megy egy gumival ugyhogy nem csinalom a MAD-MAX koroket foloslegesen .Attol fuggetlenul nagyon szeretem mert a rovid kanyarokban nagyon jol lahet vele csusztatni (drift,derapal,) majdnem mint egy egyhengeres szupermotarddal, csak ezzzel egy kicsit komplikaltapbb de ez a stilus odavag a guminak.Egyebkent ami eddig a legtovabb birta ezen a motoron az a Michelin Pilot road 3. Az elso gumi amivel kijott METZELLER 3000 KM utan lecsereltem mert instabil volt csuszkalt probaltam a Pirellit az sem volt jobb ,majd jott a Dunlop ketszer egymas utan most pedig a Michelin mar masodszor de ez eddig a leg stabilabb es erdekes modon tovabb is birja.Ez elott a motor elott hasaznaltam egy HONDA vfr 800 v-tech
                            azon tovabb tartottak a gumik, egy kicsivel.Egyebkent a motor ami talan a leg gazdasagosabb minden szempontbol amit en eddig hasznaltam(volt egy jo par) az a BMW F 650 GS 2002-es evi kevesebbet fogyasztott mint egy scooter pontosan egy Honda sh 125 ami nagyon jo jarmu. Ami a gumit illeti szerintem majdnem ketszer addig birtak mint a TDM-en

Komment

annak már kora van
                              A gumi nem tejföl, hogy megromoljon! A gixxeren nekem tizenplusz éves gumik vannak, és nem kemények. Igaz, a hátsón már nincs csak 1mm profil, így az cserés lessz, ha az is lekopik róla. Az első pedig egy 2003-as, új Bridgestone.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 márc. 09, 12:16.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

70 éves gumival már motoroztam,az sem csúszott. Igaz 40km/h volt a csúcs...

- - - Updated - - -

Viszont öreg Ural gumi belső nélkül sem lapult,flexel kellett szerelnem.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information