Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Nagyon rejtélyes vagy!

    Komment


      Sajnos nálunk , és a környékünkön semmi féle motoros találkozó sem volt , de muszáj volt kihasználni a gyönyörű időt , (16-17 °C ) és egy kis friss levegőhöz jutottunk . Most már tisztán látszik teljesen itt az ősz (itt van újra..) Click image for larger version

Name:	Kép0289.jpg
Views:	1
Size:	197.2 KB
ID:	147485Click image for larger version

Name:	Kép0288.jpg
Views:	1
Size:	196.1 KB
ID:	147486Click image for larger version

Name:	Kép0287.jpg
Views:	1
Size:	196.6 KB
ID:	147487Click image for larger version

Name:	Kép0286.jpg
Views:	1
Size:	197.6 KB
ID:	147488Click image for larger version

Name:	Kép0285.jpg
Views:	1
Size:	205.2 KB
ID:	147489Click image for larger version

Name:	Kép0284.jpg
Views:	1
Size:	204.0 KB
ID:	147490Click image for larger version

Name:	Kép0283.jpg
Views:	1
Size:	197.0 KB
ID:	147491Click image for larger version

Name:	Kép0282.jpg
Views:	1
Size:	199.4 KB
ID:	147492

      Komment


        Szervusztok!

        Nem tudom,hogy titkos klubokban,vagy sem,de itt Orosházán a Szelíd motorosok című filmet,-úgy a hetvenes évek végén vetítették,a Partizán moziban,-lehet.hogy időben tévedek,egy kicsit.A párommal együtt néztük meg,-számomra a zene volt ami megfogott,-mert a vége felé,az a végzetes puskalövés számomra nem éppen a szabadságot jelképezte,sem akkor és most sem.A szabadság érzése,csak egy illúzió,ha társadalmakban élünk,már-pedig az igényeink miatt,más választásunk általában nincs.

        A motoros ruházatot illetően,-mindenki öltözzön úgy-ahogy akar,ha frontálisan ütközünk,egy valamivel,úgy 80-as tempóban,teljesen mindegy,hogy protektoros bőr van rajtunk,vagy egy szál koton,úgyis a hűtőházban kötünk ki,a nagylábujjon cédulával,-oszt kész.Meglehet morbidnak tűnök,de néha nevetségesnek tűnnek számomra,a papagáj tarka bőrbe öltözött motorosok,akiről úgy kell lefejteni,az átfőtt overált.

        Üdvözlettel:Che

        Komment


          hetvenes évek végén vetítették,a Partizán moziban,-lehet.hogy időben tévedek,egy kicsit
          Nagyon közelit!Én 80-ra saccolom,Jaminában láttam B.csabán.Azért ne felejtsd,véd az a szilánkok és a kövek ellen főleg,hidegben és esőben,ma nem divat a csomagtartó,inkább magukon viselik a pótruhát.A vőnek ajánlottam készítek csomagtartót Ő nem csúfítja a motort.....
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            nevetségesnek tűnnek számomra,a papagáj tarka bőrbe öltözött motorosok,akiről úgy kell lefejteni,az átfőtt overált.
            Nem kell messze menni de egy papagájöltözet és bakancs megvéd a kipufogó okozta égéstől, amit mi tudtunk demonstrálni Kesziben.
            Azonkívül nem csak frontális ütközés létezik. Van az a jó eset amikor kiütik alólad, és/vagy eldobod a motort, és hemperegsz a földön 8-10m-t. Szerintem mindegyikünk tud mutatni ilyen forradásokat, akár önhibájából, akár azon kívül.

            Komment


              Szerintem mindegyikünk tud mutatni ilyen forradásokat,
              Nem tudok mutatni ilyesmit!Eddig még nem sikerült eltalálniuk.Pedig biztosan igyekeztek a srácok!Én lesz...m(elnézést!) ki hogy öltözik!Csak ne akarjanak meggyőzni hogy az a helyes és jó ahogy csinálják!Minden sz....r a maga bőrét viszi a vásárra!A motorozásban a szabadságot imádom!Ha bebugyolálva,gúzsba kötve kell főnöm rajta nem ülök többé rá!Mindenki van olyan felnőtt hogy eldöntse mit szeret!Ha meztelenül ül föl az sem zavar........sőt meg sem lepődnék rajta!Olyasmi lehet mint amikor sódert hordtam és éjjel meztelenül fürödtünk a bányatóban!Nincs olyan strand élmény ami überelné!
              Egyébként rövid leszek:A ,,Beagle"cimbi mesélte amikor az öregecske ,,Vartyogó"-ját hozta mutatni......a munka társa(Pannónia T5) aki olyan óvatos mint egy öreglány rommá törte a mociját balra kanyarodás közben oldalba verte egy Suzuki autó!Eladja(ta!?) a Pancsit mert Ő többet nem ül motorra!.............ahogy a sors könyvében írva vagyon!Ki tudja a holnapot?!

              Komment


                A mai motoros öltözetnek több a haszna mint a hátránya. Nem a végső esetre gondolok mert akkor mindegy. Csak egy egyszerű eső ami minket is vert Kesziből hazafele. Kittus száraz volt én meg a " régi " öltözetben a kacsára hasonlítottam még az sem ázik úgy el.Nincs zsírzó mirigyem talán? A kiegészítők meg ahogy múlik az idő rajtunk egyre jobban kellenek. Én is szeretem a vese védőt mert nyáron is fázik a derekam. Az egy szál hullámpapíron az autók alatt télen- nyáron feküdni nyom nélkül nem múlik el.Persze nem azért mert hűsöltem alattuk és a kezem sem volt felkötve a gardánhoz ha benéznek alá lássák milyen lázasan dolgozok! Még bicajos időmben csúsztam el a kordbársony farmeromba úgy ,hogy a kulcs csomó kihordta a nadrágom meg a bőröm is.

                Komment


                  !Én 80-ra saccolom,
                  Az lehet!Akkortájt már enyhébb szelek fújtak!A 70-es évek elejéről beszéltem!Higgyétek el voltak olyan össze jövetelek ahol értelmes fiatalok nem csak a párt programot vitatták meg!Egy-két szimpatikus gyerek megjárta az Ózdi rendőrség pincéjét sőt a börtönt is páran!.............de ez rég volt(igaz se volt!).......azért évente 1x 2x még megemlékezünk róla!1972-es ,,védőruhám"!(ez az 1db kép van abból az időből!Anyukám csak úgy adott benzin pénzt ha hagyom magam lefotózni!)
                  Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2015 okt. 27, 07:39.

                  Komment


                    Abban az időben.....emlékeim szerint, az "öltöny"kabát-nadrág vagy munkás kabát-nadrág volt a motoros ruházat....persze, akadt kivétel is, mert az mindig van Ha esett, talán egy orkán kabát vagy a menőbbeknek valamilyen bőrből készült kabát vagy dzseki....Ha tévedtem, talán azért van,mert már régen volt és az emlékek a gyerekkorból maradtak vissza
                    Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 okt. 27, 15:55.

                    Komment


                      Ez a kép '71 szeptemberében készült ,nekem ez volt a jellemző motoros öltözékem.Click image for larger version

Name:	Zoltán 1971-ben.jpg
Views:	3
Size:	183.8 KB
ID:	147497

                      Komment


                        Ez volt a menő épp úgy mint az a Jawa. Magas nyakú garbó-farmer-széles őv.Ha még egy " műbőr" dzseki is volt akkor úgy éreztük miénk a világ!

                        Komment


                          Ma is sikerült kigurulnom!

                          Okmányiroda..2014.02-ban lejárt az orvosim a dokival megtárgyaltuk a balták és egy félvödör kés élezését és máris kitöltötte az adatlapot.(rávezettek,hogy az érvényessége nem egyezik a jogsiéval)

                          Beöltözve,teljes szerelésben,nem sikerült fáznom:élveztem az utat,míg egy kanyar után sárfelhordást kellett mérlegelnemátgördültem sikeresen.Egyre kezelhetőbbnek érzem a motort,sajnálom és félek megbontani.
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                          Komment


                            De jót motoroztam (volna) ma, ha nem kezd el leköhögni 20km után, majd megállni.
                            Viszont vénül az öreg gép, ő is hibázik.
                            Negyed óra tolás után újra próbálkoztam, elindult (nem gyújtótekercs, vagy kondi). Siettem haza, veszem ki a kulcsot, erre pöfög tovább...
                            Vén marha. Ennél azért jobban meg szoktál szívatni.
                            (Még jó, hogy Nyuszifül megírta.)

                            Komment


                              Az igazság az, hogy vakolgatok a házon, és egy nagyobb darab folthoz kétkezes simítót (vagy hogyan is hívják) kellett csinálnom ezért a garázs irányába (ami nem is garázs, csak telekkönyvileg, valójában műhely-tároló) vettem az utamat.

                              Berúgtam a motort, tényleg csak, hogy halljam egy kicsit a hangját, és olyan szépen indult a hideg ellenére...Aztán gondoltam, elmotorozok a közeli benzinkúthoz, hogy fújjak egy kicsit a gumikba...szóval fölkaptam egy dzsekit, kesztyűt, aztán hajrá!!! A benzinkútnál aztán már éreztem, hogy elkapott a gépszíj nem is fáztam, ezért kifelé vettem az irányt, van egy megszokott 20 km körüli köröm...

                              Nagyon jól ment a gép, pörgettem 3-asban rendesen, mondom, most biztos jó hűtése van, nem sül be...

                              Aztán tényleg kezdett hideg lenni, meg várt a munka is, úgyhogy irány haza...Kíváncsiságból odapöktem a hengerhez (a párom szerint ez gusztustalan szokás, igazán kitalálhatnék valami kulturáltabbat), és száz fok körül lehetett csak.

                              Most hosszú szünetünk lesz, nem lehet majd motorozni...alig várom már a tavaszi motorozást!

                              Ki akarom cserélni az első teleszkóp perselyeit. Szárat is vettem már hozzá meg a perselyeket is...le kell gyártatnom majd Apae szerszámait, aztán nekieshetek. Tavasszal jön a műszaki...

                              Komment


                                kétkezes simítót
                                Nálunk kartársnő a neve.
                                Berúgtam a motort, tényleg csak, hogy halljam egy kicsit a hangját,
                                Én is így kezdtem, csak nekem gombot kellett nyomni.
                                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X