Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Végre észak-keletet is elérte a jóidő, így tettem egy próbakört itt a dombunkon az újdonsült Jáwámmal, még műszaki nélkül Iggen tetszetősen megy, csak hazafele már elkezdett dugulgatni a csap a retkes tank miatt. Pedig már át lett mosva, láncozva, szűrő is van bent, dehát még egy darabig fog szivatni az biztos, felvagyok rá készülve.
    Click image for larger version

Name:	dfdfgfk 013.jpg
Views:	1
Size:	124.8 KB
ID:	147584Click image for larger version

Name:	dfdfgfk 017.jpg
Views:	1
Size:	169.7 KB
ID:	147585

    Komment


      Pedig már át lett mosva, láncozva, szűrő is van bent, dehát még egy darabig fog szivatni az biztos, felvagyok rá készülve.
      Citromsavval/ecettel ki kell savazni, vagy galvanikus rozsdaeltávolítás.
      Szép 634/05-ös!
      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 14, 15:50.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


        Citromsavat még kipróbálom, de a főbaj, hogy valaki anno kiöntötte valami ilyen szürkés festékszerűséggel, lehet ilyen spéci rozsdás tankba való bevonat, és ez málik-hámlik lefele, alatta persze rozsdás.

        Komment


          Ezek a szösszenetek most már elmaradnak sajnos épp úgy mint címben szereplő " DE JÓT MOTOROZTUNK MA " kijelentésünk egy darabig biztosan. Anno én is motoroztam Orosházáról - Szegedre decemberben 1968-69 tájékán és nem volt olyan gyenge idő mint mostanában hanem hó volt az út szélén jó térdig érő. Egyik haver felvetette igyunk egy Cólát. Az akkori hévvel a válasz- mikor indulunk?, persze haza fele az egyiket én hoztam haza míg a motorját az addigi utasom kinek még jogsija sem volt mert úgy reszketett a srác hogy cikázott az úton!. Az idei Kesziből haza utat sem úsztam meg eső nélkül, javaslat nagyméretű szemetes zsák legyen a csomagban elérhető helyen ha átázunk. Mindez az akkori Simson Stárral mellyel a Danuviámat menesztve vettem. Akkoriban azok a gépek / 2500 km-rel/ nagyon jó gépek voltak! Addig is míg újra nyeregbe szállhatunk mindenkinek jó tervezgetést és gyüjtögetést és vastag zoknit mert lassan a csizmát lehet készíteni a Mikulásnak!

          Komment


            sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            javaslat nagyméretű szemetes zsák legyen a csomagban elérhető helyen ha átázunk.
            Vagy egy megfelelő vízállóságú motoros ruha

            Komment


              sepy
              Egyik haver felvetette igyunk egy Cólát. Az akkori hévvel a válasz- mikor indulunk?, persze haza fele az egyiket én hoztam haza míg a motorját az addigi utasom kinek még jogsija sem volt mert úgy reszketett a srác hogy cikázott az úton!.
              Hideg cola után motorozni decemberben...hát csoda, ha fázott szegény?!

              Komment


                Nem csak a Cola inkább Orosháza - Szeged 60 km oda ami hozzá segítette. De akkoriban ez nem számított. Nem volt csoda motoros ruha újságpapírba göngyölt láb vastag zokni bakancs 2 farmer és most meg nem igazán tetszik a hideg?

                Komment


                  Addig is míg újra nyeregbe szállhatunk mindenkinek jó tervezgetést és gyüjtögetést és vastag zoknit mert lassan a csizmát lehet készíteni a Mikulásnak!
                  Jelenleg nálunk 12 C fok van és süt a nap, ha lenne mivel sztem simán motoroznék még. Süldő koromban mi is simán mentünk jégkorong meccset nézni, úgy hogy fenn álltam a Simson tetején, hiába mondta apám, hogy már hideg van a motorozáshoz.

                  Komment


                    hogy már hideg van a motorozáshoz.
                    Ifjú titán korunkban mit számított a szülői szó....
                    Én is csak legyintettem, még akkor sem láttam be hogy igazuk volt, amikor tizenévesen sajogtak a térdeim, vagy napokig hasogatott a vesém
                    Nem is tudom nekik volt jobb szülőnek lenni vagy nekem. Ők legalább látták hogy valamiért lelkesedik a gyerek, valami érdekli. Közben halálra aggódták magukat egész nyári szünet alatt (meg minden alkalommal, amikor elporzottam otthonról valamelyik géppel) .... Én csak azt látom, hogy ilyesmitől nem kell féltenem a gyerekemet. (legfeljebb a hüvelykujj izület megerőltetéstől...) De nem is fog megtanulni... még villanykörtét betekerni sem

                    Komment


                      Én csak azt látom, hogy ilyesmitől nem kell féltenem a gyerekemet. (legfeljebb a hüvelykujj izület megerőltetéstől...) De nem is fog megtanulni... még villanykörtét betekerni sem
                      Azt hittem, hogy csak én vagyok így vele ( mármint a gyerekeimmel)! Azért, nem nyugodtam meg .

                      Komment


                        Azt hittem, hogy csak én vagyok így vele (mármint a gyerekeimmel)! Azért, nem nyugodtam meg .
                        Nem, ide fejlődik (?) rohanó világunk. Tegnapelőtt én se tudtam a nevelt fiamat lecsalogatni a szobából legalább az udvarra, ha nem is a garázsba hozzám.

                        Komment


                          Nyomtam egy tetsziket, pedig dehogy tetszik...
                          Aggódok mint a fene hogy mi lesz így? De hát ez a szülő dolga, nem? Hogy aggódjon.
                          A testi épségéért, a jövőjéért, mindegy...
                          Aztán úgyis lesz belőlük valami, lehet százszor jobban fognak kersni mint én. Én a szívem szerint választottam szakmát, ők lehet hogy sokkal racionálisabban teszik majd ezt, és az élet majd őket igazolja.
                          Persze felnőtt korában nem is lesznek olyan emlékképei gyerekkoráról, mint nekem. Amikor a romet váltója megröccsent, és simsonnal vontattuk a világ végéről dűlőutakon hazáig.... vagy a rendőr elől menekültünk, amikor a várostól x km-re a szántóföld szélén egyszer csak ott jött velünk szembe... aztán amikor próbálgattuk hogy melyik motorral mekkorát lehet ugratni, hogy érdemes a súlypontot helyezni, és előfordult közben egy-két igen egészséges pofáraesés is.... vagy amikor otthon hallgattam, hogy a haverom több kilóméterrel odébb valahol a harmadik völgyben motorozik a 250-es csepptankos, hangtompítás nélküli Jaffával (na az félelmetes egy gépördög volt ám), stb.stb.... Fog arra emlékezni, hogy milyen karaktereket gyártott a xpowerkóvermittomén bunyós játékban? Nem hiszem.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 dec. 01, 12:56.

                          Komment


                            Tőlem is kérdezte a Fiam mit szólok hozzá ilyen - meg olyan az unokám. Mondtam neki te nevelésed én a nagypapája vagyok és nekem az a feladatom, hogy elrontsam. Azóta nagykorú és főiskolába jár. Mi szülők pedig tényleg azért vagyunk legyen ki aggódik értük. Mindegy kicsi vagy nagy a miénk! mindegy ki az anya vagy apa a gyerek nem tehet semmiről mit sok esetben a felelőtlen szülők elrontanak meg kell próbálni helyre hozni.Sokszor igen nehezen sok-sok türelemmel és szeretettel. Higgyétek el nagyobb öröm egy csillogó gyerek szempár a szükséges rossznál a pénznél!

                            Komment


                              sok esetben a felelőtlen szülők elrontanak meg kell próbálni helyre hozni.
                              Ez így van. Utólag látom én is hogy onnantól megy el meredeken a legtöbb gyerek kedve minden egyébtől, mikor megkapja a nyomkodógépet, és talán ezt nem kellett volna engedni. De hát mi is hogy örültünk annak idején mikor egy rég áhított tárgyat/játékot megkaptunk, mégsem lettünk egyvalami rabjai. De majd a kislányomnál okosabb leszek (ő meg erőszakosabb, hogy neki miért nem lehet...)

                              Komment


                                javaslat nagyméretű szemetes zsák legyen a csomagban elérhető helyen ha átázunk.
                                Most ezt hogy értsem? Nyakon megkötni nem túl szorosan? De akkor hogy vezeted a motort?

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X