Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Első körben , ha lekapod a hengerfejet , és nem látszik semmi - főleg a két kipuf. nyílás közötti gáton - esetleg a kipuf . könyököt levéve, a nyílásokon megvizuálva a dugattyút , és semmi komolyabb jelét nem igazán látnád a ragadásnak , akkor egyenlőre maradhat szerintem , de innen már nincs túl messze a henger ,dugattyúról való lehúzása sem , és akkor teljesen tisztába lehetsz a végeredménnyel ( már én is jártam hasonlóan , nekem is járt utána rendesen , de nem volt módom szétszedni , ezért simán hazamotoroztam vele vagy 250 km -t , és még utána is ment vagy két hónapot szinte minden nap , mikorra szét kaptam , de akkor sem találtam túl vészesnek így maradt , és hibátlanul üzemelt ... többet nem ragadt meg ! )
    Nyugi , lehet hogy semmi gond sincs ...

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ha ugyanúgy megy mint előtte, akkor én bizony nem piszkálnám.
      Nem megy nekünk ez a motorral munkába menős dolog .
      Tegnap én autóval küzdöttem a széllel. Mentem autópályán, és fülig ért a szám, mert azt hittem újjá született a 19 éves swiftem, többször kaptam észbe, hogy már 160 fölött a mutató, és még ment volna , úgy tornásztam vissza 130-ra . Na de aztán visszafelé... rájöttem, hogy mire fel volt ez a fickós viselkedése... ennyit jelentett a hátszél, mert visszafelé szembeszélben ki kellett tolni a pedált a motortérbe, hogy a 120-130-at elérjem előzések közben
      Nagyon erős szél volt...
      Hát fránya dolog az a szél, főleg 2 keréken

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      És te mit gondolsz?Nyugodtan alszol ,vagy inkább megnézed?!
      Háát, igen Ha meg mégsem akkor iszok előtte valamit

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mitől vagy olyan biztos, hogy megszorult? A motor nem csak akkor tud leállni, ha megragad.
      De azért 75-ös tempónál nem hiszem hogy más okozhat olyat hogy hirtelen úgy lassul a motor mintha rátapostam volna a fékre, aztán kuplungot behúzva a lassulás normális szintre vált. Bár a kuplungot kiengedve(még 4-esben volt) pár méter után már tartotta a sebességet. Akkor megint kuplung be, vissza egybe, még pár méter, ismét kuplung és álltam vagy fél percet mire lett egy kis rés a forgalomban ahova szépen be tudtam slisszanni.

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Első körben , ha lekapod a hengerfejet , és nem látszik semmi - főleg a két kipuf. nyílás közötti gáton - esetleg a kipuf . könyököt levéve, a nyílásokon megvizuálva a dugattyút , és semmi komolyabb jelét nem igazán látnád a ragadásnak , akkor egyenlőre maradhat szerintem , de innen már nincs túl messze a henger ,dugattyúról való lehúzása sem , és akkor teljesen tisztába lehetsz a végeredménnyel ( már én is jártam hasonlóan , nekem is járt utána rendesen , de nem volt módom szétszedni , ezért simán hazamotoroztam vele vagy 250 km -t , és még utána is ment vagy két hónapot szinte minden nap , mikorra szét kaptam , de akkor sem találtam túl vészesnek így maradt , és hibátlanul üzemelt ... többet nem ragadt meg ! )
      Nyugi , lehet hogy semmi gond sincs ...
      A hengerfejet mindenképp leveszem. Úgyis meg akarom nézni a gyertyaképet, ahhoz meg a tankot le kell szedni, onnan meg már csak 10 perc levenni és visszarakni a hengerfejet.
      Aztán ha olyan minden mint volt akkor lehet hogy nem piszkálom.

Bár még nem jöttem rá hogy néha miért kopog a motor. Nem csak hidegen csinálja, bár akkor szinte mindig. Néha melegen is előjön, aztán eltűnik... De továbbra is csak alacsony fordulaton.
      A hang a hengerfej felől jön, vagy csak az erősíti fel, azt nem tudom.

Komment

Kuplung+gáz, ahogy az elő van írva. De a gázra semmi reakció. Aztán pár méter gurulás után finoman kiengedtem a kuplungot, erre a motor szépen lassan újra életre is kelt.
        Nekem még csak le sem állt, illetve kuplung gázra már életre kelt és mentem tovább, mégis (a képet az elkenődésről beraktam) jelentős felületen szorult.

Komment

Ma UK is és én is átmentünk a Szentendrei-szigetre, hogy amint megbeszéltük, "félúton találkozzunk" a póló átadás ürügyén. Egy kör is belefért a szigeten, amihez nagyon szép idő volt. UK is élvezte remélem, bár a kétütemű ment elől és füstölt hátra...

A képek Kisorosziban a Szigetcsúcson készültek.

Click image for larger version

Name:	20150712_085020.jpg
Views:	1
Size:	194.0 KB
ID:	144913Click image for larger version

Name:	20150712_085036.jpg
Size:	193.8 KB
ID:	144914Click image for larger version

Name:	20150712_090616.jpg
Size:	192.8 KB
ID:	144915Click image for larger version

Name:	20150712_093749.jpg
Size:	203.2 KB
ID:	144916

Komment

A heten en is megjartam a szellel penteken mentem volna egy kis vakaciora Pag szigetre de Novi Vinodolski utan Povile-tol nem jutottam tovabb ketszer probalkoztam mire sikerult elesni .Mondjuk kettenvoltunk meg 3 doboz plussz matrac uszony es ket szigonypuska felkotve volt legellenallas.Szerencsere nem lett semmi baj ,ugyhogy visszafordultam es mentunk Istriara ott kissebb a szelClick image for larger version

Name:	DSC_0056.jpg
Size:	198.6 KB
ID:	144919Click image for larger version

Name:	DSC_0055.jpg
Size:	200.7 KB
ID:	144920 ezt a fotot maskor csinaltam de igy nez ki ha utazom tobbnyire

Komment

A képek Kisorosziban a Szigetcsúcson készültek.
              Nagyon frankó partszakasz, majd ha Szadán lakunk biztos felkeresem.

Komment

majd ha Szadán lakunk
                Ez már tuti ?..............

Komment

Tuti.... évek kérdése az egész....

Komment

Ma egy Bmw r45 -tel mentem egy km-t. ami igazán tetszett,az a nem egész 200-as alapjárati fordulatszám.

Komment

Eljött tegnap az egyik haver, és kerekítettünk egy 35-40 km es kört, néptelen másodrendű utakon, és pár közeli falun keresztül...
                      Click image for larger version

Name:	IMG_20150805_143407.jpg
Size:	193.2 KB
ID:	146123
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ma délelőtt én is mentem egy kört!........na jó!!!Kicsit belenyúlt a délutánba is!3/42-re értem haza!Építik a 21-est!Nehéz haladni!Megreptettem a ,,Sárkányt"!(Talán van aki tudja hol-merre jártam?)Annyit könnyítésül hogy az utolsó 5 kép NEM a ma 70 éve ledobott atombomba helyszínén készült!Ez bizony Magyarországon!

Komment

Én meg holnap megyek villanymotorral.

Komment

Én ugyan nem motoroztam ma sem, de Ricsi és édesapja Söjtörről ma meglátogattak minket. Egy T5 és egy P12 nyergében érkeztek. Nagyon jó volt őket megismerni. Részletesebben nem írok, azt meghagyom Ricsinek.

Köszi, hogy meglátogattatok!

Komment

Én meg holnap megyek villanymotorral.
                              Én meg felkészítettem a dongómat a holnapi menetre. Úgy néz ki, most nem lesz vihar, rohanni sem kell sehova. Csak a hátizsákba gyömöszölt MZ főtengelyt viszem munka után a motorszerelőhöz...

Komment

(Talán van aki tudja hol-merre jártam?)
                                Én igen!!! De mondjuk nekem könnyű.

- - - Updated - - -

És azt tudtad hogy a 4. és az 5. képen, a durvából megmaradt csarnokból színpadot csináltak? Egy Romszínpadot.
                                Ennek azért örülök mert így ez már megmarad, megőrzik.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X