Atti69 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Bocs maradva a Címnel' Szerdán delután ellátogattam regi találkozoink helyere Keszibe. Kicsit elmelkedve Jozsi barátomra emlekezve elkoszontem a Tiszai kanyartol 18.3O kor nyeregbe szállva most is kellett a 3 öra hazáig. Ez nem sok csak 7O es átlagot sikerult megtennem. Igaz sok a telepules hol csendesebb az iram. Azert mek kell jegyeznem szep tiszta a falu azon resze hol jártam. Jo volt regi emlekeink helyenjárni ujbol..
- 7 likes
Komment
-
De jót motoroztunk ma!
Így indult valóban, aztán...
1. Még a felújítás kezdetén vettem egy Aldis worzone (lézeres?) felületi hőmérőt és gyakran használtam is (blokkhúzás, csapágyazás, stb). Bejáratás során rendszeresen mértem a henger hőjét (nem mintha tudtam volna - vagy tudnám
, hogy mi a helyes érték. Valaki azt mondta addig jó, míg meg nem ragad
) elég össze-vissza értékeket mértem, melegben akár 175 fokot is, de volt, hogy jóval kevesebbet, és volt, hogy jelentősen eltérőt a két oldalon. Most, hogy hazaértem, a hűvös időre is tekintettel mértem egyet. Évek után a nagy felfedezés: ha az eszközt függőleges helyzetben tartva céloztam az első függőleges hasítékba a bordák közé: 165 fok, ha 90 fokot elforgatva vízszintesen: 130 fok.
Azt egyébként lehet tudni, hogy adott ponton mérve mennyi a henger ideális üzemi hőmérséklete?
2. Nagyobb baj: félúton egy körforgalom-szerűségből kijövet 2-esben lenéztem a km órára és 70-et mutatott
. Megálltam, 40-et mutatott. Megkocogtattam az üveget, leugrált nullára. Elindultam, mire 3.-at kapcsoltam volna, már megint 70-nél járt. Így aztán hazáig abban az illúzióban utaztam, hogy 90-100-al tépek, miközben a gép kényelmesen duruzsolt alattam.
Azt gondoltam eddig, ha az óra megdöglik, akkor mondjuk ugrál, akadozik, vagy nem mutat semmit. Mitől siet vagy negyvenet?
Hozzányúlni persze nem merek. Nézelődtem a neten egy óráért valamivel kérnek csak többet, mint annó a motorért
. Találtam egy Haudek nevűt Bp.XIII.ker-ben, talán ott próbálkozom.
Hát ennyi, bocs, ha hosszú voltam.
Komment
-
Erre nincs jótanács !
A gyári órák bármikor beállhatnak sajnos a legtöbbnél az aluötvözet elporlad.Három van bontva : mindnél ugyanaz a baj.Egy használható van a motoromban kopp ,kopp,nem tudni meddig
.
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
A késésre és akadásra több tippem is van...de a sietésre csak egy: rugógyengeség. Egyébként ne félj a szétszereléstől, kárt már nem okozol...esetleg okosabb leszel,s feltárod...kijavítod a hibát.Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése. Mitől siet vagy negyvenet?
- 2 likes
Komment
-
Azért köszönöm, agyalok még, addig sem csinálok kárt.mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseErre nincs jótanács !
Kösz a tippet. Mondanám, hogy nem a szétszereléstől, hanem az összeszereléstől félekAtti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésene félj a szétszereléstől
, de nem lenne igaz, mert ebben az esetben a szétszereléstől is...
. Ha mondjuk a keret menetes lenne...
.
Komment
-
Az ritkaság... szépen a peremet fel kell hajtogatni...majd vissza. Oszt ennyi..nem olyan bonyolult az. Igazából veszteni valód nincs...hajrá!Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa mondjuk a keret menetes lenne...

- 3 likes
Komment
-
Nem ismersz Te engem!!!Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekárt már nem okozol.
Komment
-
Haudek úr régi jól ismert járműves körökben. Korrekt rendes szimpatikus úr, de ne gondold hogy olcsón dolgozik!Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHaudek nevűt Bp.XIII.ker-ben,
Ha egy km óra álló helyzetben akadozva, ütögetésre megy 0-ra akkor a mutató csapágyazásának annyi és a hajszálrugó nem tudja visszahúzni. Ha meg a harang bever a forgó mágnesbe, felugorhat 200-ra is
Annyit még, hogy a Váci úton/Reno udvar , a fia viszi a bowden/spirál készitó üzemetUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2021 okt. 12, 11:02.
- 2 likes
Komment
-
Jól írtad... + a mágnes és a harang közé került"piszok" is okozhatja a hibát.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa meg a harang bever a forgó mágnesbe, felugorhat 200-ra is
- 1 like
Komment
-
Uraim, nagyon köszönöm az infókat. Még nem tudom mi lesz a megoldás, de - ahogy kinézek az ablakon - az idő most nem sürget.
Köszönöm Atti bátorítását, ám a blokkal, vázzal ha néha nehezen is, még csak elboldogultam, ám órás végképp nem vagyok. Elnézve egy óra árát lehet, hogy a szakembert választom. Volt már gondom abból, hogy a szakértelmet bátorsággal pótoltam
.
- 3 likes
Komment
-
Kitört rajtam a kapuzárási pánik!
Amint kisüt a nap megyek egy-egy 70-80-as kört, hátha holnap már nem lehet.
Gond azért mindig akad:
1. Menet közben - ritkán - egy pillanatra megtorpan a gép, aztán megy tovább gond nélkül. Talán csak 1 vagy 2 ütem marad ki. Egy meglazult vezeték lehet vajon?
2. Hidegen mindig, de ha langyosra hűl a henger nem hajlandó indulni. Beteszek egy régebbi hideg (tapintásra hideg, nem hőértékre) gyertyát és első rugásra indul. Denso 22-es, 24-es gyertyákat cserélgettem és mindegyikkel ugyanez a helyzet. Tegnap egy NGK 6-ost raktam be és egyre indult. Menni már nem mentem vele, mert "kicsit" fáztam.
Jön a tél, már nyugodjak bele?
- 3 likes
Komment
-
Én úgy vagyok a "hidegben motorozással"elég volt fiatalon..Most inkább kivárom a jó időt,hogy ne betegen kelljen a többieket néznem..(mint ősztől...Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJön a tél, már nyugodjak bele?
)
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Igazad van!mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése.Most inkább kivárom a jó időt,hogy ne betegen kelljen a többieket néznem..(mint ősztől...
)
Meglásd lesz még szép tavasz(unk)!
- 3 likes
Komment
Komment