Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tecc, szép az a motor! Nincs szebb egy klasszikus vonalvezetésű boxer BMW-nél

Komment

Bocs maradva a Címnel' Szerdán delután ellátogattam regi találkozoink helyere Keszibe. Kicsit elmelkedve Jozsi barátomra emlekezve elkoszontem a Tiszai kanyartol 18.3O kor nyeregbe szállva most is kellett a 3 öra hazáig. Ez nem sok csak 7O es átlagot sikerult megtennem. Igaz sok a telepules hol csendesebb az iram. Azert mek kell jegyeznem szep tiszta a falu azon resze hol jártam. Jo volt regi emlekeink helyenjárni ujbol..

Komment

De jót motoroztunk ma!
        Így indult valóban, aztán...
        1. Még a felújítás kezdetén vettem egy Aldis worzone (lézeres?) felületi hőmérőt és gyakran használtam is (blokkhúzás, csapágyazás, stb). Bejáratás során rendszeresen mértem a henger hőjét (nem mintha tudtam volna - vagy tudnám, hogy mi a helyes érték. Valaki azt mondta addig jó, míg meg nem ragad) elég össze-vissza értékeket mértem, melegben akár 175 fokot is, de volt, hogy jóval kevesebbet, és volt, hogy jelentősen eltérőt a két oldalon. Most, hogy hazaértem, a hűvös időre is tekintettel mértem egyet. Évek után a nagy felfedezés: ha az eszközt függőleges helyzetben tartva céloztam az első függőleges hasítékba a bordák közé: 165 fok, ha 90 fokot elforgatva vízszintesen: 130 fok.
        Azt egyébként lehet tudni, hogy adott ponton mérve mennyi a henger ideális üzemi hőmérséklete?
        2. Nagyobb baj: félúton egy körforgalom-szerűségből kijövet 2-esben lenéztem a km órára és 70-et mutatott. Megálltam, 40-et mutatott. Megkocogtattam az üveget, leugrált nullára. Elindultam, mire 3.-at kapcsoltam volna, már megint 70-nél járt. Így aztán hazáig abban az illúzióban utaztam, hogy 90-100-al tépek, miközben a gép kényelmesen duruzsolt alattam.
        Azt gondoltam eddig, ha az óra megdöglik, akkor mondjuk ugrál, akadozik, vagy nem mutat semmit. Mitől siet vagy negyvenet?
        Hozzányúlni persze nem merek. Nézelődtem a neten egy óráért valamivel kérnek csak többet, mint annó a motorért. Találtam egy Haudek nevűt Bp.XIII.ker-ben, talán ott próbálkozom.
        Hát ennyi, bocs, ha hosszú voltam.

Komment

Erre nincs jótanács !

A gyári órák bármikor beállhatnak sajnos a legtöbbnél az aluötvözet elporlad.Három van bontva : mindnél ugyanaz a baj.Egy használható van a motoromban kopp ,kopp,nem tudni meddig.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            . Mitől siet vagy negyvenet?
            A késésre és akadásra több tippem is van...de a sietésre csak egy: rugógyengeség. Egyébként ne félj a szétszereléstől, kárt már nem okozol...esetleg okosabb leszel,s feltárod...kijavítod a hibát.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Erre nincs jótanács !
              Azért köszönöm, agyalok még, addig sem csinálok kárt.
              ne félj a szétszereléstől
              Kösz a tippet. Mondanám, hogy nem a szétszereléstől, hanem az összeszereléstől félek, de nem lenne igaz, mert ebben az esetben a szétszereléstől is.... Ha mondjuk a keret menetes lenne....

Komment

Ha mondjuk a keret menetes lenne...
                Az ritkaság... szépen a peremet fel kell hajtogatni...majd vissza. Oszt ennyi..nem olyan bonyolult az. Igazából veszteni valód nincs...hajrá!

Komment

kárt már nem okozol.
                  Nem ismersz Te engem!!!

Komment

Jánosom egy rövid beszámoló a nyereményeddel tapasztaltakról? Csere lesz?

Komment

Haudek nevűt Bp.XIII.ker-ben,
                      Haudek úr régi jól ismert járműves körökben. Korrekt rendes szimpatikus úr, de ne gondold hogy olcsón dolgozik!
                      Ha egy km óra álló helyzetben akadozva, ütögetésre megy 0-ra akkor a mutató csapágyazásának annyi és a hajszálrugó nem tudja visszahúzni. Ha meg a harang bever a forgó mágnesbe, felugorhat 200-ra is

Annyit még, hogy a Váci úton/Reno udvar , a fia viszi a bowden/spirál készitó üzemet
                      Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2021 okt. 12, 11:02.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ha meg a harang bever a forgó mágnesbe, felugorhat 200-ra is
                        Jól írtad... + a mágnes és a harang közé került"piszok" is okozhatja a hibát.

Komment

Uraim, nagyon köszönöm az infókat. Még nem tudom mi lesz a megoldás, de - ahogy kinézek az ablakon - az idő most nem sürget.
                          Köszönöm Atti bátorítását, ám a blokkal, vázzal ha néha nehezen is, még csak elboldogultam, ám órás végképp nem vagyok. Elnézve egy óra árát lehet, hogy a szakembert választom. Volt már gondom abból, hogy a szakértelmet bátorsággal pótoltam.

Komment

Kitört rajtam a kapuzárási pánik!
                            Amint kisüt a nap megyek egy-egy 70-80-as kört, hátha holnap már nem lehet.
                            Gond azért mindig akad:
                            1. Menet közben - ritkán - egy pillanatra megtorpan a gép, aztán megy tovább gond nélkül. Talán csak 1 vagy 2 ütem marad ki. Egy meglazult vezeték lehet vajon?
                            2. Hidegen mindig, de ha langyosra hűl a henger nem hajlandó indulni. Beteszek egy régebbi hideg (tapintásra hideg, nem hőértékre) gyertyát és első rugásra indul. Denso 22-es, 24-es gyertyákat cserélgettem és mindegyikkel ugyanez a helyzet. Tegnap egy NGK 6-ost raktam be és egyre indult. Menni már nem mentem vele, mert "kicsit" fáztam. Jön a tél, már nyugodjak bele?

Komment

Jön a tél, már nyugodjak bele?
                              Én úgy vagyok a "hidegben motorozással"elég volt fiatalon..Most inkább kivárom a jó időt,hogy ne betegen kelljen a többieket néznem..(mint ősztől...
                              )
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                .Most inkább kivárom a jó időt,hogy ne betegen kelljen a többieket néznem..(mint ősztől...
                                )
                                Igazad van!
                                Meglásd lesz még szép tavasz(unk)!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X