Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    A rövidebbik zárt végén középütt vágsz egy nyílást fejnek, két sarkán kéznek, és kész is a divatos mellényke. Nem tudom sepy így gondolta-e, de én egyszer eképpen cselekedtem, mikor kertészkedés közben rámszakadt az ég. (mert ugye ez egy ilyen szakma, az én műhelyem beázik )

    Komment


      Én is így gondoltam nem bele ülve és a nyakon a madzagját össze húzva. Én gyorsan csak a mellkasom borítottam be vele a vizes dzseki alatt de tökéletes volt nem hűtött le és megmaradt a testem melege alatta. NEM LETTEM MELEG! csak nem fáztam meg. A kertészé a pont!, ha feketét veszel fel a Vakond gyerek azt hiszi dagi lett a papa!

      Komment


        Gyerek témára visszatérve én is csak a vállamat vonogatom. Nem szeretném, ha zombiként nyomkodó majom lenne. Aztán ránézek az apjára aki a napja nagy részét nyomkodással tölti. Mit lásson szerencsétlen?
        Tízen-huszon éves koromban az ócska AMD k6-2 meg p4 szörnyeken küzdöttem a diablo 2-t. Sőt, most, hogy befordult, hamar elkezdődő esték vannak, hetek óta bolyongok a Fallout 4-ben.

        Ha már fogékonyabb lesz, több apa-gyerek projektet kell futtatni, aztán valamikor, talán már utánam elismeri, hogy milyen jó lenne, milyen jó lett volna. Én tavaly indultam be újra egy elmarad apa-gyerek projekt miatt (TLF), amiből személyi okokból már csak gyerek projekt maradt. Bár, amilyen tempóban halad (nulla) el fogom még ezt sütni újra a kiskölyöknél.

        Azért kíváncsi vagyok. Ha a szülő nem vesz neki játékgépet, laptopot, játékot, tabletet, okostelefont, mivel nyomkod?


        És visszatérve a témához, de jót motoroztam ma, kicsit kikormoltam a pancsit egy laza oda-vissza nagy kör erejéig. A széllökésektől azért tartottam, vissza is vettem a gázt, mert ezen a virsligumin jól meg tud dobni oldalra. Nagy vitorlával közlekedek, belém kap a szél.

        Komment


          Nos igen , a mostani generáció már csak ilyen .... De ha belegondolok , nekem pedig folyton azt mondták , hogy "persze mindíg csak azon a k..va motoron jár az eszed , az lesz majd a veszted , csk figyeld meg " ... mert hát akkoriban ez volt , és számítógép , igaz létezett (bár 14 voltam mikor először láttam egy commodore VIC - 20 -ast ...) és talán érdekelt is volna , de a különböző szakkörök , tanfolyamok , ... légköre a BASIC nyelv bonyolult , és nehézkes elsajátítása nem hozta meg - legalább is nálam - a felvilágosodást . Igaz az egész felhasználhatóságát (abban a formában ) megkérdőjeleztem , mert a hagyományos úgymond manuális adattárolás , adatforgalom még mindíg gyorsabbnak és megbízhatóbbnak volt mondható ....
          Mivel nekünk a gyermekáldás nem adatott meg , az egész tízenéves korosztály ezirányú viselkedését , csak a keresztlányom , illetve szűkebb környezetemben lévő csemeték tevékenykedéséből tudom leszűrni ... Azt hiszem , az hogy egy jármű működik , jön-megy , nem robban le ,nekik teljesen természetes , csakúgy mint az is , hogy nincs áramszünet , és mindennap van TV-adás , sajnos ez a korosztály rádiót már nem igazán hallgat , vagy ha igen csak a kereskedelmi csatornák "egykaptafára szóló" műsorát. (Kossuth ... az meg minek ) Amikor mesélem , hogy volt a rádióban olyan is : "szünetjel" , csak kiröhögnek , hogy " azé az má milyen gáz , hogy nincs mit leadni ! " ... Főleg jut eszembe ez most azért is mert ma 90 éve indult el a rádió adás magyarországon...
          Én nem is szivesen dolgozok úgy , ha nem szól közben a műhelyben a veterán korú TERTA... (sajátságos régi műhely hangulatot árasztva magából.) Bár leginkább nem oda figyelek , de azért sok minden megragad .
          A mostani "Tenageer" korosztály , már ezt is az interneten keresztül csinálja , sőt az okostelefon segítségével. (nekem az sincs , egyszerűen azért , mert nem érzem szükségét , sőt úgy is összetörne a zsebemben , ha a műhelyben éppen valamivel vacakolok .
          Szerintem a jelenleg felnövő korosztály sikerélmény igénye is , - mondhatni - sekélyes . Beérik azzal , ha sikerül valami alkalmazást telepíteni , és működik , aztán meg lájkolják... Sokszor arra gondolok , hogy mennyire kis százalékukat érdekli , sőt le is köti a kézzelfogható valódi dolgok világa , nem csak a virtuális .
          Unokaöcsém , másfél éves , próbálom elrontani ! Minden alkalmat megragadok , hogy kivigyem a műhelybe , had járja át egy picit ,az az enyhén benzines , enyhén poros , kicsit olajos , dohos műhelyszag . Legutóbb Apámat kaptam rajta , hogy az unokáját , - bár karonülő - a kombinált fogó csattogtatásával szórakoztatja .. kint a műhelyben ! Hátha elindul valami , egy korosztály akit igazán értékeli az idősebb korosztály mániája és az ez irányú fejlődés , fejlesztés utáni vágy , hogy ne azon járjon az esze ,hogy hogyan lehet olyan programot kreálni egy motorvezérlő egységbe , ami észleli a diagnosztikai vizsgálódást , így átállít minden paramétert , becsapva mindent , és mindenkit .
          Na , megint csak fecsegtem ... Bocsánat !
          Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 dec. 01, 22:30.

          Komment


            Kedves Zahi!

            Nagyon értékes hozzászólást írtál.Mindig érdekeltek,az emberek mély gondolatai,mert azok megismerése és átgondolása,illetve a gondolatokkal történő azonosulás,viheti előbbre a világot.Úgy gondolom,hogy a fiatalság nagy érték,-akármilyen is róluk a véleményünk,-ők viszik tovább a vállukon a világ dolgait.Amiért olyanok,amilyenek a társadalom a felelős,az-az mi,mert mi alkotjuk a társadalmat.

            Üdvözlettel:Che

            Komment


              Barátaim az úrban! Ez egy örök dilemma az értékrend kiosztás! Nálunk is az egyik fiú / cukrász/ akkor kente össze magát a műhelyben mikor bele ült a lerakott kerékbe . A másik kis korától számítógép guru volt a gimibe be sem járt informatika órára helyette az infó. boltba a mérnök srácokkal csevegett és mikor kérdeztem " ezt hol tanítják" az egyetemen volt a válasz! Az egyetemen programozó matematikusnak tanult jelenleg pedig kapu és biztonság technikával vagyon védelemmel foglalkozik. Őt rá bírtam beszélni a Trabant küszöb cserére megtanult hegeszteni, fúrót köszörülni / fúrni, faragni / ma hasznát látja igaz az én gépem teljesítményén vigyorog mikor mondom a 15 ló ,hogy " dübörgött a " Mátrában. Az pedig, hogy a jelenlegi generáció ilyen én nem csodálkozom hisz ebbe nőnek fel. Ki nem ezt teszi lemarad. Ők nem a memóriában tárolják mint mi a tudást/ ha van mit/ ők már azt tanulják meg hol találják meg. Valljuk meg nálunk is elkellet telni egy pár évnek mire ide értünk a rozsdaporos olajos tenyerű társaságba. Ez sokat csépelt dolog volt és lesz is. Nekem úgy mondták az Öregek bezzeg a mi időnkbe mi meg most azt mondjuk Én gyerek koromban. Más fogalmazásban a lényeg ugyan az.

              Komment


                Amikor mesélem , hogy volt a rádióban olyan is : „szünetjel” , csak kiröhögnek ,
                Aztán majd ők mesélik, hogy "amikor gyerek voltam egy betárcsázós modemen keresztül jött az internet", a fiatalok meg csak röhögnek majd, hogy ez milyen gáz.
                Everything is better when you decide you don't care.

                Komment


                  Én a mai fiatalokban csak egyet nem értek:
                  Előttük a tudomány csak rá kell "klikkelni".
                  Emlékszem pár autórádió elfüstölt bekötéskor, vagy volt hogy a Ladánál olajat akartam cserélni. Erre a váltóból leengedtem az olajat a motorba meg beöntöttem az újat....
                  Amit megtanultam azt úgy hogy szétszedtem aztán vagy sikerült összerakni vagy megismertem milyen a belseje
                  Apám nem volt mellettem a nevelőapám meg azon kívül hogy jól elvert (ha volt rajtam sapka azért ha nem akkor meg azért...) le se sz.rta a fejemet.

                  A lényeg hogy előttük minden de nem hajlandók elolvasni.
                  A nevelt fiamnak két hónapja van autója de minden sz.rért "szerelőhöz" viszi. Pedig ül a gép előtt nem keveset....
                  Aztán olyan "okos" hogy a múltkor mikor hazajött azt mondja:
                  Megnéztem mert nem világít az alapjárati világítás!!!

                  Ja mondom. Meg az index belever a karterba.....

                  Minden mást elfogadok de ezt viselem a legnehezebben.
                  A jóvilágnak is megvan a maga hátránya. Pl. hogy nincsenek rákényszerülve semmire..

                  Komment


                    Megnéztem mert nem világít az alapjárati világítás!!!

                    Ja mondom. Meg az index belever a karterba...
                    Nagyon, nagyon tetszett.....még most is nevetek

                    Komment


                      azt úgy hogy szétszedtem aztán vagy sikerült összerakni vagy megismertem milyen a belseje
                      Bizony, és nem is kellett túl sok idő ahhoz hogy így megváltozzon a világ.
                      Pl.A szüleim kockásra aggódták magukat mikor reggel elmentem motorozni és este 9kor még nem voltam otthon.
                      Ma meg megnézed gps-en hogy hol a gyerek (már ha "szerencséd van" és nem a fényt lesi otthon). Rosszabb esetben rácsörögsz az okostelefonján...
                      Vagy pl.
                      Szétszedtem a Rometet ripityára, majd emlékezetből raktam össze. Párszor neki kellett futni mire összeállt. Kimaradt egy marék csavar, meg alátét, hézagoló, stb., de végül működött, még évekig szaladoztam vele.
                      Az MZ-nél -úgy 15-17 éve- már tudtam szerezni gyári szervízkönyvet (könyvesboltban megrendeltem, 2 hét múlva már hozták is). Valamint filmes fényképezővel lekaptam a legfontosabb állapotokat, gondosan biztosítva a megfelelő fényviszonyokat. Majd elvittem előhívatni, egy hét múlva készen is voltak a papírképek :-)
                      A mostani MZ-nél: előkapom a digitális fényképezőt, vagy telefont, pár perc múlva már a pc-n vannak a képek, továbbá a neten megnézem a szervízkönyvet. Ja, és segítséget kérek az ország túlfelében élő fórumtársaktól
                      Mennyivel, de mennyivel könnyebb így!
                      Ma már ahhoz képest így sokkal könnyebb a szerelés, persze ha meg meri markolni az ember a villáskulcsot..
                      Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 dec. 02, 19:43.

                      Komment


                        Ez inkább kényeskedés. Elhitették a tömegekkel, hogy mindenhez szakember kell. Mert neki se szerszáma, se ideje, se bátorsága, hogy elkezdje. Akkor meg tessék megfizetni azt, akinek van.

                        Nekem bátorságom mindig is volt, csak a tehetségemből a gyakorlat két évtizedig hiányzott. Szegény apám sokáig ki volt akadva, mert mindent szétkaptam, össze pedig nem sikerült. Aztán egy pár éve kezdett átfordulni a dolog és egyre nőtt a hatékonyságom. Kaptam is egy jó ideig a nyakamba mindenki szemetét, hogy javítsam meg.

                        Azt a kellemetlen bénultságot az építkezés elején éreztem, hogy nem tudja az ember, merre kell egyáltalán elindulni.
                        Aztán a végén már csak azért kerestem festőt, mert a t@?öm tele volt az egésszel. Amikor ötöt meghallgattam, hogy miért lesz ez szinte lehetetlen, akkor fogtam magam, kigletteltem, kifestettem.

                        A nyomkodós generációról még annyit, hogy oktatás közben mostanában rendkívül idegesít, hogy néhányan velem párhuzamosan nézik a googlit (táblagép, okostelefon és laptop már kötelező kellék a hallgatóknál) és kijavítgatnak. Ilyenkor szegény néha kint találja magát a katedránál googli nélkül és lehet folytatni. Ha van olyan bátor és ki mer jönni.

                        Komment


                          A motorok bent pihennek, vége a szezonnak. A csicsás ruha szögre akasztva, nem lehet már rángatni a gázkart a csajok előtt, amúgy sincs kint már senki, aki nézné. Akkor ideje kimennem :-)
                          30km oda, másfél óra beszélgetés kint a hidegben, 30km vissza.
                          A második etap eléggé bátornak sikeredett, fogvacogással tarkítva, igencsak vártam a végét. A piros lámpánál 10 pontosra mutattam be a kesztyűben forró henger markolászás c. világszámomat.

                          Komment


                            Szombaton kerültem közel 50km-t a Danuviával a Bükkben, hideg sem volt megfelelő öltözetben, ha lett volna még időm megyek többet is, csak jelenésem volt utána.
                            Click image for larger version

Name:	fpiogf 005.jpg
Views:	1
Size:	194.8 KB
ID:	147700Click image for larger version

Name:	fpiogf 007.jpg
Views:	1
Size:	200.4 KB
ID:	147701Click image for larger version

Name:	fpiogf 010.jpg
Views:	1
Size:	200.4 KB
ID:	147702

                            Komment


                              Kérdezném az értő közönséget:

                              Van-e olyan gps proram, ami nem elvezet valahova, hanem gombnyomásra elkezdi regisztrálni a megtett útvonalamat kilométer számlálóval. Androidrea van ilyen, de az androidos készülékeim gps-e elveszik sok helyen.
                              Sima gps készülékre kellene.

                              Komment


                                Nekem ilyen van :
                                miniHomer
                                kb 25 EUR-ért vettem az ebayon. Rögzíti a tracket , meg ha kell tud fényképeket is geotagelni

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X