Nagyon rejtélyes vagy!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Szervusztok!
Nem tudom,hogy titkos klubokban,vagy sem,de itt Orosházán a Szelíd motorosok című filmet,-úgy a hetvenes évek végén vetítették,a Partizán moziban,-lehet.hogy időben tévedek,egy kicsit.A párommal együtt néztük meg,-számomra a zene volt ami megfogott,-mert a vége felé,az a végzetes puskalövés számomra nem éppen a szabadságot jelképezte,sem akkor és most sem.A szabadság érzése,csak egy illúzió,ha társadalmakban élünk,már-pedig az igényeink miatt,más választásunk általában nincs.
A motoros ruházatot illetően,-mindenki öltözzön úgy-ahogy akar,ha frontálisan ütközünk,egy valamivel,úgy 80-as tempóban,teljesen mindegy,hogy protektoros bőr van rajtunk,vagy egy szál koton,úgyis a hűtőházban kötünk ki,a nagylábujjon cédulával,-oszt kész.Meglehet morbidnak tűnök,de néha nevetségesnek tűnnek számomra,a papagáj tarka bőrbe öltözött motorosok,akiről úgy kell lefejteni,az átfőtt overált.
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
-
hetvenes évek végén vetítették,a Partizán moziban,-lehet.hogy időben tévedek,egy kicsit"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 5 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenevetségesnek tűnnek számomra,a papagáj tarka bőrbe öltözött motorosok,akiről úgy kell lefejteni,az átfőtt overált.
Azonkívül nem csak frontális ütközés létezik. Van az a jó eset amikor kiütik alólad, és/vagy eldobod a motort, és hemperegsz a földön 8-10m-t. Szerintem mindegyikünk tud mutatni ilyen forradásokat, akár önhibájából, akár azon kívül.
- 4 likes
Komment
-
Szerintem mindegyikünk tud mutatni ilyen forradásokat,
Egyébként rövid leszek:A ,,Beagle"cimbi mesélte amikor az öregecske ,,Vartyogó"-ját hozta mutatni......a munka társa(Pannónia T5) aki olyan óvatos mint egy öreglány rommá törte a mociját balra kanyarodás közben oldalba verte egy Suzuki autó!Eladja(ta!?) a Pancsit mert Ő többet nem ül motorra!.............ahogy a sors könyvében írva vagyon!Ki tudja a holnapot?!
- 2 likes
Komment
-
A mai motoros öltözetnek több a haszna mint a hátránya. Nem a végső esetre gondolok mert akkor mindegy. Csak egy egyszerű eső ami minket is vert Kesziből hazafele. Kittus száraz volt én meg a " régi " öltözetben a kacsára hasonlítottam még az sem ázik úgy el.Nincs zsírzó mirigyem talán? A kiegészítők meg ahogy múlik az idő rajtunk egyre jobban kellenek. Én is szeretem a vese védőt mert nyáron is fázik a derekam. Az egy szál hullámpapíron az autók alatt télen- nyáron feküdni nyom nélkül nem múlik el.Persze nem azért mert hűsöltem alattuk és a kezem sem volt felkötve a gardánhoz ha benéznek alá lássák milyen lázasan dolgozok! Még bicajos időmben csúsztam el a kordbársony farmeromba úgy ,hogy a kulcs csomó kihordta a nadrágom meg a bőröm is.
- 3 likes
Komment
-
!Én 80-ra saccolom,Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2015 okt. 27, 08:39.
- 6 likes
Komment
-
Abban az időben.....emlékeim szerint, az "öltöny"kabát-nadrág vagy munkás kabát-nadrág volt a motoros ruházat....persze, akadt kivétel is, mert az mindig van Ha esett, talán egy orkán kabát vagy a menőbbeknek valamilyen bőrből készült kabát vagy dzseki....Ha tévedtem, talán azért van,mert már régen volt és az emlékek a gyerekkorból maradtak visszaUtoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 okt. 27, 16:55.
- 4 likes
Komment
-
Ma is sikerült kigurulnom!
Okmányiroda..2014.02-ban lejárt az orvosim a dokival megtárgyaltuk a balták és egy félvödör kés élezését és máris kitöltötte az adatlapot.(rávezettek,hogy az érvényessége nem egyezik a jogsiéval)
Beöltözve,teljes szerelésben,nem sikerült fáznom:élveztem az utat,míg egy kanyar után sárfelhordást kellett mérlegelnemátgördültem sikeresen.Egyre kezelhetőbbnek érzem a motort,sajnálom és félek megbontani."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 5 likes
Komment
-
De jót motoroztam (volna) ma, ha nem kezd el leköhögni 20km után, majd megállni.
Viszont vénül az öreg gép, ő is hibázik.
Negyed óra tolás után újra próbálkoztam, elindult (nem gyújtótekercs, vagy kondi). Siettem haza, veszem ki a kulcsot, erre pöfög tovább...
Vén marha. Ennél azért jobban meg szoktál szívatni.
(Még jó, hogy Nyuszifül megírta.)
- 7 likes
Komment
-
Az igazság az, hogy vakolgatok a házon, és egy nagyobb darab folthoz kétkezes simítót (vagy hogyan is hívják) kellett csinálnom ezért a garázs irányába (ami nem is garázs, csak telekkönyvileg, valójában műhely-tároló) vettem az utamat.
Berúgtam a motort, tényleg csak, hogy halljam egy kicsit a hangját, és olyan szépen indult a hideg ellenére...Aztán gondoltam, elmotorozok a közeli benzinkúthoz, hogy fújjak egy kicsit a gumikba...szóval fölkaptam egy dzsekit, kesztyűt, aztán hajrá!!! A benzinkútnál aztán már éreztem, hogy elkapott a gépszíj nem is fáztam, ezért kifelé vettem az irányt, van egy megszokott 20 km körüli köröm...
Nagyon jól ment a gép, pörgettem 3-asban rendesen, mondom, most biztos jó hűtése van, nem sül be...
Aztán tényleg kezdett hideg lenni, meg várt a munka is, úgyhogy irány haza...Kíváncsiságból odapöktem a hengerhez (a párom szerint ez gusztustalan szokás, igazán kitalálhatnék valami kulturáltabbat), és száz fok körül lehetett csak.
Most hosszú szünetünk lesz, nem lehet majd motorozni...alig várom már a tavaszi motorozást!
Ki akarom cserélni az első teleszkóp perselyeit. Szárat is vettem már hozzá meg a perselyeket is...le kell gyártatnom majd Apae szerszámait, aztán nekieshetek. Tavasszal jön a műszaki...
- 5 likes
Komment
-
kétkezes simítót
Berúgtam a motort, tényleg csak, hogy halljam egy kicsit a hangját,"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 5 likes
Komment
Komment