Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Szervusztok!
Képek a bakancsgépről: Talán több képet töltöttem fel,mint amikből határozottan fel lehet ismerni ezt a Bundeswehr bakancsot,de azt szeretném,ha senki nem vinne benneteket be az erdőbe,ha esetleg ilyet szeretnétek vásárolni!
Vásárláskor nagyon figyelni kell,hogy az általában párban összekötött bakancsok egyforma méretűek e és egyforma kopásnyomok legyenek rajta!A számozás nem a megszokott módon van jelölve,az én lábam a hagyományos cipő méretek szerint 44-es,de ezen a bakancson 280-as méretjelölés található.Nagyon figyelni kell,hogy belül,kb.az achiles ín tájékán az úgynevezett kéreg tájékán a bélés ne legyen kikopva,-hajlamos rá!
A bakancsot annak levetésekor nem kell kifűzni,a fűzők középtáján található két nyitott kapocs,melyből a fűzőt kiakasztva,a bakancs felső részét széjjelhúzva,a fűző megtágul és a bakancs a lábról könnyen lehúzható.Nagyon praktikus megoldás.
A képen látható bakancsot,úgy nyolc éve vehettem,ebből négy évig műhelyben folyamatosan használva volt,természetesen rendszeresen ápoltam.Újszerű állapotban került hozzám,-mára azonban már látszik rajta a használat nyoma,de funkcionálisan semmi gond nincs vele.
Úgy gondolom,hogy nagyobb városokban,ahol vannak katonai dolgokat árusító üzletek lehet ilyet találni és szerintem érdemes megvásárolni,mert tartós.A zöld színű talpbélést télire érdemes lecserélni,valami filces talpbélésre,én autóbontókból beszerezhető filcszerű csomagtartó kárpitból szoktam bele vágni,ha kell kettőt is,ha szükséges,ezért jó olyan méretet választani,ami bírja a "téli felturbózást"!
Jó tanácsként írom,ha vásároltok akármilyen használt lábbelit,a használat előtt nedves ecetes ruhával érdemes belül kitörülni,sőt az a legjobb,ha kitörlés után ecettel átitatott rongyot dugtok a belsejébe,azután fóliazacskóba teszitek légmentesen és hagyjátok állni vagy két napig.A kellemetlen állott szag ellen utána bele kell tenni egy-egy karika citromot és szintén légmentesen egy két napig pihentetni.
Végül egy elrettentő kép: A képen látható bakancs mely Szlovák gyártmányú,újonnan vásároltam és hét hónapi használat után idáig jutottam vele,-hát nem egy JAWA minőség.Az ára 6 000.-Ft.-körül volt,a használt Német meg 4 000.-Ft.Kiugró a használati érték közti differencia !
Üdvözlettel:Che
- 7 likes
Komment
-
Szervusz Mir-mur!
Jelentem,-igen voltam katona,Kecskeméten.Azért voltam mert elvittek.1966-ban vonultam be és akkoriban,még patkolt visszájára fordított marhabőr csizma volt rendszeresítve a mi alakulatunknál.Sajnos már nem lehet hozzájutni,mert ha lehetne akkor surranó helyett inkább azt használnám,"négyszögletes zoknival",az-az kapcával.Nem volt az egyáltalán rossz viselet és pillanat alatt bele lehetett bújni,-a hátránya annyi volt,hogy a bőrtalp elég hamar elkopott alóla,-igaz nem is óvtuk annyira,mert időt sem adtak rá.A felsőruházat posztó volt,a fene ette volna meg,a zubbony nyaka jól ki tudta dörzsölni a katona nyakát,persze csak egy darabig,amíg meg nem erősödött a bőr.Talán nálunk voltak rendszeresítve ezek a ruházatok és a PPS (dobtáras),-pedig úgy lehetne gondolni,hogy a légierő a legújabb dolgokkal volt felszerelve.
Megjegyzem,hogy a piros vonalon (ahol a repülőgépek állnak,századonként szépen sorba leponyvázva),ahová dolgozni jártunk,a szerelőruhánk,sokkal korszerűbb volt,gomb sehol még rejtve sem,gumitalpú surranó,vagy csizma,télen vastag posztószárú.Nem lehetett ott patkolt csizmában ugrálni a gépeken,a leszakadt gombot pedig beszívta volna a hajtómű.
Olyan régen volt,legalábbis nagyon távolinak tűnik már,de az emlékek nem nagyon szépülnek meg.Kedvel vonultam be,mert azt hittem,hogy a hazámat védem,ha kell,de amikor rájöttem,hogy csak bohócnak kellünk,egy kissé kiábrándultam,-mondhatnám qrvára.Igaz,hogy néphadsereg volt a neve,de se a néphez,se a hadsereghez nem volt sok köze,-sajnos.
Üdvözlettel:Che
- 10 likes
Komment
-
G2-es! Atya világ!!!Géptávíró!Basszus!Nem lett volna egyszerűbb mobilon felhívni egymást!Ilyen zord időkre volt faca kis olajkályha is!Utána
akasztva az áramforrás!Ha jól emlékszem HAD16-volt a neve!Csinálta a 220-t!(csinálta a feszültséget!)Cserépváraljai cigány fiú volt a kezelője nagy hidegbe belebújt melegedni!Még nézni is rossz volt!
- 2 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kellemetlen állott szag ellen...
Ezeket kiirtva a szag is elmegy az újabb felszaporodásig.
A cipőbe egy dunsztos üveg kupakja, a kupakba formalinnal átitatott vatta. Pár napig szemeteszsákban érlelni (üresben, mert a telitől még büdösebb lesz). A gőz átjárja, kiöl mindent. Utána jó kis szellőztetés - akinek büdös a lába, rögtön lépjen bele, azt is lekezeli. A formalin ne érjen az anyaghoz, mert megkapja/feloldja.
Szokták még javasolni a fagyasztást is, de sok műanyag nem bírja és eltörik. Tessék kivágni éjszaka a teraszra!
- 5 likes
Komment
Komment