Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Elég hozzá három méter gumicső ! De ha megépíted, kell hozzá egy olyan motoros ruha is, amit hazafele jövet kint hagyhatsz a mezőn a tehenek között. Onnan meg tolod hazáig !
Jelentem,-igen voltam katona,Kecskeméten.Azért voltam mert elvittek.1966-ban vonultam be és akkoriban,még patkolt visszájára fordított marhabőr csizma volt rendszeresítve a mi alakulatunknál.Sajnos már nem lehet hozzájutni,mert ha lehetne akkor surranó helyett inkább azt használnám,"négyszögletes zoknival",az-az kapcával.Nem volt az egyáltalán rossz viselet és pillanat alatt bele lehetett bújni,-a hátránya annyi volt,hogy a bőrtalp elég hamar elkopott alóla,-igaz nem is óvtuk annyira,mert időt sem adtak rá.A felsőruházat posztó volt,a fene ette volna meg,a zubbony nyaka jól ki tudta dörzsölni a katona nyakát,persze csak egy darabig,amíg meg nem erősödött a bőr.Talán nálunk voltak rendszeresítve ezek a ruházatok és a PPS (dobtáras),-pedig úgy lehetne gondolni,hogy a légierő a legújabb dolgokkal volt felszerelve.
Megjegyzem,hogy a piros vonalon (ahol a repülőgépek állnak,századonként szépen sorba leponyvázva),ahová dolgozni jártunk,a szerelőruhánk,sokkal korszerűbb volt,gomb sehol még rejtve sem,gumitalpú surranó,vagy csizma,télen vastag posztószárú.Nem lehetett ott patkolt csizmában ugrálni a gépeken,a leszakadt gombot pedig beszívta volna a hajtómű.
Olyan régen volt,legalábbis nagyon távolinak tűnik már,de az emlékek nem nagyon szépülnek meg.Kedvel vonultam be,mert azt hittem,hogy a hazámat védem,ha kell,de amikor rájöttem,hogy csak bohócnak kellünk,egy kissé kiábrándultam,-mondhatnám qrvára.Igaz,hogy néphadsereg volt a neve,de se a néphez,se a hadsereghez nem volt sok köze,-sajnos.
És az étkezdébe és onnan menetelve milyen szépen énekeltünk pedig még jókedvünk sem volt! Most el se tudják képzelni 2 évig fizetés nélkül tettük mindezt. Én felderítőknél szolgáltam és AMD-m volt mennyivel csinosabb.
Na!Témánál vagyunk!Erről aztán tud mesélni a ,,férfi"-népség!Ennek nyissatok egy oldalt!Szívesen elmesélném a Csepel344-es bodegás rejtelmeit!Tikalorral eggyütt!
Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 jan. 19, 08:25.
G2-es! Atya világ!!!Géptávíró!Basszus!Nem lett volna egyszerűbb mobilon felhívni egymást!Ilyen zord időkre volt faca kis olajkályha is!Utána
akasztva az áramforrás!Ha jól emlékszem HAD16-volt a neve!Csinálta a 220-t!(csinálta a feszültséget!)Cserépváraljai cigány fiú volt a kezelője nagy hidegbe belebújt melegedni!Még nézni is rossz volt!
A lábszagot és a cipő szagát általában mikroorganizmusok okozzák (főleg gombák).
Ezeket kiirtva a szag is elmegy az újabb felszaporodásig.
A cipőbe egy dunsztos üveg kupakja, a kupakba formalinnal átitatott vatta. Pár napig szemeteszsákban érlelni (üresben, mert a telitől még büdösebb lesz). A gőz átjárja, kiöl mindent. Utána jó kis szellőztetés - akinek büdös a lába, rögtön lépjen bele, azt is lekezeli. A formalin ne érjen az anyaghoz, mert megkapja/feloldja.
Szokták még javasolni a fagyasztást is, de sok műanyag nem bírja és eltörik. Tessék kivágni éjszaka a teraszra!
Géptávíró!Basszus!Nem lett volna egyszerűbb mobilon felhívni egymást!
Ja akinek azon a szaron meg kellett tanulni vakon gépelni (a cirilből lefordított billentyűzet) az a normál billentyűzeten még most is sikítva találja meg a betűket
Komment