Ma motoroztam 100-km az MZ-VEL mert a PANNONIÁNK el törött a berugo rugoja
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Jó ötlet! Én tank mosás végén az öblítővíz minél jobb eltávolítása miatt szoktam a tankba önteni denaturált szeszt, de most teszek egy próbát üzemanyaggal is egyik gépen. Talán épp a CZ-n, mert műszaki hiányában idén talán egyszer ha indítottamsepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn azóta késő ősszel öntők a tanba 2 3 dl tett belőle sőt a motorom tankjába is és a tavaszi első indítás sem okozott gondot
Az öblítős szeszt nem akarom felhasználni, mert ez nálam többször is újrahasznált anyag.
Ez nem túl jó hír, viszont a cserére itt az egész télszőrös eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea PANNONIÁNAK el törött a berúgó rugója
- 4 likes
Komment
-
Jó Neked! Én már annak is örülnék, ha végre megláthatnám a Napot. Nálunk napok (inkább már hetek) óta köd, köd, köd és ködmovisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseszep volt az ido.
.
- 2 likes
Komment
-
Úgy látom a "bokamelegítős" motorral gurultál ....!movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMa is tudtam egy jot guruln
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Lássuk be hol + 6 -8 Celsius fok a tél vagy időnként több is és még nem vagy a fázósabb korodban / én már óvatosabb vagyok bár még a Guzzim és én csak 112évesek vagyunk
/ addig jó télen is motorozni. Anno nekem is mondták a haverok ilyentájt igaz korábban 68-69 táján mikor még tél és hó is volt menjünk át Vásárhelyre igyunk meg egy Colát / 36 km /. Mondtam hülyék vagytok de mivel hívott a vadon szava költöztünk és mentünk, Akkor még nem volt flancos motoros ruha volt egy elég vastag bőrdzsekim melegítő alsó rá farmer a zoknira papír úgy a bakancs és GÓ! Volt kinek az hozta visszafele a motorját kinek jogsija sem volt mert nem tudott egyenesen menni úgy reszketett ült a szélárnyékomban vissza fele, No ez nem most volt de kellett ez is, Persze volt mikor Miskolctól áztam hazáig / Orosháza / de volt ki szorosan melegítette a hátam igaz itthon megálltam a benzinkuton tankolni és kiöntettem a vizet a csizmából
.
- 5 likes
Komment
-
Üdv mindenkinek!
Talán már végleg itt a jó idő, az öregebbek is elkezdhetik.
Egy laikus (talán ostoba) kérdésem lenne. Van két Stihl gépem, amikhez teljes szintetikus olajat javasolnak, amit eddig 1 dl-es kiszerelésben vettem, egyre drágábban.
Ha ilyent veszek 1 l-es kiszerelésben és ezt használom a Pannóniába is, anyagilag biztosan jobban járok, de kérdésem, hogy öreg motoromnak nem ártok-e vele (mármint, hogy nem túl jó-e neki)?
Nem vagyok benne biztos, de mintha rémlene, hogy Mátéapu Stihl-es keveréket használ.
Köszönöm, ha válaszoltok.
Komment
-
Én szerintem ártani nem ártasz vele. Nem a Pancsi fordulatszámához lett kifejlesztve, de a kenés funkciót gondolom a tervezett fordulatszám felén, vagy még ez alatt is ellátja.
Személy szerint azért nem használok Stihl olajat, mert egy literes kiszerelésben is drágább mint egy átlagos félszintetikus.
Nálad viszont a többi géphez vett egy decis olajok miatt még így is megérheti Pancsiba a Stihl olaj, mert a kisgépeknél már pluszban leszel annyira, hogy ne fájjon az ára.
Hogy legyen valami motorozás is, én március 15-én már elővettem a P10-et, akkor mentem egy kört a környéken. Utána bejöttek a rossz idők és azóta talán csak egyszer mentem vele. Viszont mostanra győzött a tavasz, talán túlzottan is. A nap olyan erős, hogy szinte nyári erővel égeti az embert.Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2026 ápr. 25, 19:51.
- 1 like
Komment
-
Köszönöm a választ.Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseén március 15-én már elővettem a P10-et,
Igen, a márciusi jó időben már én is ott tartottam, hogy indulni kéne. Felraktam a kitisztított karburátort, betettem az aksit, már-már felöntöttem a tankot, amikor észbe kaptam, hogy még előttünk az április, így aztán kivettem az aksit és vártam tegnapig. Tegnap ragyogó napsütés, szélcsend, nagy élmény volt az első kör.
Ami az olajat illeti a Stihl gépeket nagyon keveset használom. Maradok az eddigieknél, nem zavarom össze öreg motoromat, majd még a végén hozzászokik a luxushoz az ebadta
.
- 1 like
Komment
-
Nagyon szívesen!Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKöszönöm a választ.
Fel is buzdultam a tegnapi írásomon és ma a Pancsival mentem a dolgomra. Nem volt nagy út, oda-vissza 40 km, de nem bántam meg
Errefelé nincs olyan szép idő, a nap süt de melléje erős szél fúj. Egy tavalyról félretett másfél literes palack keveréket beöntöttem a tartályba, így legalább arról is letudtam. Még kb 6 liter maradt a garázsban. Remélem hamarosan azokat is elfüstölöm.Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTegnap ragyogó napsütés, szélcsend, nagy élmény volt az első kör.
Még elindítottam egy nemrég befejezett Rigát is ma, de mivel kifúj a hengerfej alatt a henger így a próbakör elmaradt.
Én vettem külön egy literes Stihl olajat a fűkaszához meg fűrészhez talán még két éve, tényleg nehezen fogy, de meg nem romlik.Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseStihl gépeket nagyon keveset használom. Maradok az eddigieknél
Ha zavar a decis kiszerelés ára azért megéri beruházni egy literesre. Ha meg nem akar elfogyni kicsit kap belőle a Pannónia
- 2 likes
Komment
-
Egy hónapja motorozom a műszakik is ilyenkor esedékesek nálam ! Elfogyott a Sthill olajam találtam RC-2t- azzal mentem a 50 km oda , viszát : nem panaszkodott
.Ne is panaszkodjon 5 km után elhagyta a füstölést 35-40 -körüli keveréket használok , még így is csepeg a nem elégetett olaj a kipufogótoldásnál : direkt nem is tömítem el ,ne álljon a csőben.
Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; Ma, 07:27."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
Komment