Illetve a kis szár átmérőre gondolsz...gondolom. De hát ahhoz a könnyű motorhoz lehet, hogy jól van méretezve.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kétütemű motorok tuningolása!
Collapse
X
-
Rieyu 50-es, de a 125 ös Aprilia Tuaregben is hasonló van. Elvileg csak fel kell fúrni a villahidakat. A hossza 81cm, mint a 634-esé. Van egy halom 634 cuccom, valamit csinálni kell belőle.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 07, 16:09.sepy kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
De a Rieju csak 90 kg az Aprilia pedig 110, a CZ pedig 180!! Tehát lehet, hogy ez a belső cső átmérőjében nagyobb de a falvastagság szinte biztos, hogy nem ilyen súlyhoz van méretezve. Egy erősebb rugó sem segít, ha a nagyobb súlytól össze esne a teleszkóp mert a csillapítás hatékonysága a motor súlyához és a rugó erőhöz van beállítva. Tehát egy erősebb rugó megtartja ugyan a nehezebb motort de nem lesz csillapítás.
Tudom, hogy nem kérdezted, de nem javaslom. Ráadásul az alsó kiflit kimarni a fordított villa átmérőjére is nagy bátorság. A hagyományos teleszkóppal rendelkező motorok alsó villa hídjában kb 20-30 mm-es a befogó magassága, a fordított teleszkóppal rendelkezők pedig a 60-70 mm-t is elérheti.Így vékony a fal mégis stabil a hossz miatt a befogás.
Nem olyan egyszerű ez, hogy csak ezt a telót ide rakom azt meg oda, azt majd csak jó lesz....de legalább is modernebbnek látszik.
Minimum a súlyaknak egyeznie kell, habár az eltérő súlyeloszlás a kerekek között is okozhat meglepetést.
Komment
-
A motor súlya jelentősen csökkentve lesz. Szerintem a 110 kilót se éri el. Váz, tank, villa, kerekek, ülés, valami kis első, és hátsó lámpa, rezók.
Gondolkodom a villahíd cserén, mivel én is attól tartok, hogy gyenge lesz a gyári.
Mondjuk valami ilyesmi:
Az egész még egy forgalmis váz, és egy blokk meg 2 kerék. Nem a szériagépem fogom átfaragni ezért...
CZ pedig 180!!
Nincs min kipróbálnom az eddig elkészült elemeket...Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 07, 17:40."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 5 likes
Komment
-
Mondjuk valami ilyesmi:
daf4a06d1bfe0c257cbbe6b85aa09d64.jpg
Volt már egy:
- - - Updated - - -
Rieyu 50-es
De mikor szétszereltem őket meglepve tapasztaltam hogy tulajdon kép csak az egyik (már nem emlékszem melyik) oldali teleszkópban van teljes értékű rugó. A másikban csak egy kisebb a felütést megakadályozó rugó van. ÉS mivel "terepes" motor elég lágy a rugózása.
A nevelt fiamnak Aprilia Mx-e van és azon komoly teljes értékű első teleszkóp van.
- 4 likes
Komment
-
De mikor szétszereltem őket meglepve tapasztaltam hogy tulajdon kép csak az egyik (már nem emlékszem melyik) oldali teleszkópban van teljes értékű rugó.ÉS mivel „terepes” motor elég lágy a rugózása.
úgy látom ilyesmin töröd a fejed."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 4 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA tankkal vagyok leginkább bajban
Komment
-
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 08, 19:33."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem , de ilye ülés van
Komment
Komment