Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kétütemű motorok tuningolása!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem is azért írtam, de az ilyen gépek ülése leginkább egy deszkához hasonlít (főleg ha messzebbről és oldalról nézed)

Komment

versenymotor építéshez használt tank
      Azt írtad tank is akad...az milyen?
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

..hát ennél sokkal nagyobb , honda , norton -de szerintem egy ss50 elég hurkán nézne ki --viszont ha neked az kell...

Komment

Oroszországból jöttem, mesterségem címere: Hogyan alakítsuk át a 634 csatornáit?
          http://roker.kiev.ua/techinfo/docs/dovodka/dovodka.htm
          Ezt is most találtam. Ilyen szimmering elvileg kapható:
          Click image for larger version

Name:	IMG-5447.sized.jpg
Views:	1
Size:	30.7 KB
ID:	147638Click image for larger version

Name:	IMG-5454.sized.jpg
Size:	56.0 KB
ID:	147639
          5 sebességes 638: http://alest250.rajce.idnes.cz/JAWA_...VKA_motoru_638
          Tab. 1: PÃ…â„¢evodové stupnÄ›pÃ…â„¢evodovͽ stupeň
          pÄ›tistupňová pÃ…â„¢evodovka (prototyp) čtyÃ…â„¢stupňová pÃ…â„¢evodovka (série)
          I. 2,86 3,16
          II. 1,78 1,88
          III. 1,37 1,33
          IV. 1,16
          V. 1 1
          Váltókar és berúgókar különválasztás, és az ötfokozatú Jawa: http://www.jawamania.info/historie/d...x?historyid=60
          3 kerekű átalakítószett:
          http://mojedilo.ireceptar.cz/navody/...o-trikolka/vse

Name:	025074.jpg
Size:	129.3 KB
ID:	147640Click image for larger version

Name:	jawa7-spojka.jpg
Size:	102.8 KB
ID:	147641Click image for larger version

Name:	jawa-uvodni.jpg
Size:	207.6 KB
ID:	147642
          Ha öreg leszek, ilyennel fogom terrorizálni a népet...
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 23, 12:20.
          dkari, Titus és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Vagyis az ukránok a csatornák egybedolgozását , és az áramlás, ez általi javítását célozták elő a ménes összeterelgetésének érdekében , változattlan vezérlés mellett . Szerintem van benne elég sok igazság , ezzel a módszerrel akár 10 %-nál is több teljesítmény növekedést elérhetünk ! A régi szaki bácsik (talán valamelyik balassagyarmati versenyen mesélték) hogy az újonan vásárolt gyári versenygépeket(!) is szét kellett szedni bevetés előtt , kicsit össze kellett reszelni a dolgokat ,újra összerakni rendesen és észrevehetőbben jobb teljesítményt nyújtottak , mint amikor megkapták őket ( nem csoda hogy a gyári versenycsapatnak a méréskor nagyobb teljesítményt nyujtó motorblokkokat szánták...) , és sokszor csak ennyin múlt .

Az az öt gangos váltó teljesen gyári ????

Komment

Jelentős változás az ablakos dugattyút érte. Van egy másik rajzom, ahol a szívónyílást 5mm rel szélesítették, lefelé 2 mm-t süllyesztették, a felömlők alsó nyilását (634 nél ilyen is van)8 mm- rel emelték.
              A 638 váltó pedig gyári, prototípus és nullszéria néven hivatkoznak rá.
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 23, 16:22.
              St.Z.350, zahi és sepy kedvelte ezt.

Komment

Üdv wsievers!

Ez a 637-es is 5 fokozatú váltóval büszkélkedett.

https://www.google.hu/search?q=Jawa+...w=1440&bih=754
                dkari, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

elentős változás az ablakos dugattyút érte.
                  Igen ezt észleltem ... Csak egy dolgot nem értek ! A 634 dugattyúját , ha az ablak mentén kinyitjuk lefelé , és mivel a hajtókar forgatási iránya, nem esik egybe a dugattyúszoknya így keletkezett szimmetria síkjával, nem fog-é a dugattyú ezért önálló életet élve eldeformálódni , mégpedig annyira hogy a gép a csendes járása is áldozatául esik a dolgoknak . Továbbá képes-e a dugattyú ,így maradéktalanul átadni a henger falának a hüvelyre ható, homogénnak tetsző nyomó erőt deformálódás nélkül, hogy az nem okoz semmiféle rendellenességet a működésben ???, vagyis ez mennyire megy a tartósság rovására ????
                  sepy és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

A 638-nak már eleve ilyen a kialakítása:

Name:	j319231011560.jpg
Size:	24.9 KB
ID:	147644
                    Sőt, láttam már olyat is, ahol még szélesebb a nyitás, az egyik oldalon szinte szoknyája sincs, csak egy kis nyúlvány.
                    Hozzátenném, hogy a régi Cz motorkerékpároknak(meg máshol is) oldalt alul szintén össze volt kötve a palástja.

Name:	D.JPG
Size:	190.6 KB
ID:	147645Click image for larger version

Name:	P1230313.JPG
Size:	58.2 KB
ID:	147646
                    Ez az ablakosdugattyús marhaság a Perák óta jön a Jawákkal, a 638-nál tudtak tőle szabadulni csak. Elvileg nem ártana, ha lenne egy belső bordája, de így is ki kell neki bírni.
                    Idáig 1 repedt szoknyagyűrűs dugó volt a kezemben, semmi több, és abban se vagyok biztos, hogy használat közben repedt meg.
                    Viszont azt nem tudom, hogy a 638 dugattyúja átalakítással belemenne-e a 634 hengerbe? Bár gyanítom, hogy a hossz nem egyforma. Soha nem hasonlítottam még össze, itthon pedig csak 634 van.
                    Elvileg a jellemző adatok egyformák: http://www.almet.cz/en/pisty-motocykly.html
                    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 24, 00:59.
                    sepy, St.Z.350 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv wsiewers!

gyanítom, hogy a hossz nem egyforma
                      Most mértem meg egy 638-as dugattyút,éppen akkora mint a 634es dugattyúja.
                      sepy kedvelte ezt.

Komment

Az ablakmagasság az aljÍ¢tól mérve is ugyanaz? A nyitás is kb ugyanoda jön ki? Vagy kiadja a módosított dugó méreteit? Mert akkor azt fogom használni.

Komment

Remélem,hogy a képek alapján kiderül,hogy van-e eltérés a dugattyúk között.Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 8.jpg
Size:	177.4 KB
ID:	147647Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 2.jpg
Size:	176.5 KB
ID:	147648Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 3.jpg
Size:	182.9 KB
ID:	147649Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 4.jpg
Size:	173.5 KB
ID:	147650Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 5.jpg
Size:	173.3 KB
ID:	147651Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 5.jpg
Size:	173.3 KB
ID:	147651Click image for larger version

Name:	dugattyú méretei 7.jpg
Size:	176.2 KB
ID:	147652
                          sepy, Titus és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

A 634 dugattyúját , ha az ablak mentén kinyitjuk lefelé , és mivel a hajtókar forgatási iránya, nem esik egybe a dugattyúszoknya így keletkezett szimmetria síkjával, nem fog-é a dugattyú ezért önálló életet élve eldeformálódni , mégpedig annyira hogy a gép a csendes járása is áldozatául esik a dolgoknak .
                            Pont ezt írja:
                            "De ez az intézkedés csökkenti a dugattyú tartósságát, részben erősíti a zajt, és megfigyeléseink szerint, változik a motor teljesítménye magas fordulatszámnál.Ugyanakkor, ez teljesen megszünteti a spontán törés veszélyét a dugattyú alsó hídjának , amely, sajnos előfordul".
                            Annyit már látok, hogy a 638 szoknyája továbbér a csapszegen, a 634 pedig a csapszegig tart.
                            St.Z.350, zahi és sepy kedvelte ezt.

Komment

Idézet zolisun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Tisztelt zahi! Láttam a képeid közt a kethengeresed első fékjét, te magad csináltad vagy készítette vki, gondolom jó a fékhatás! :-)
                              Az egy félig kész saját gyártmány , hűtés nélkül tesztelés előtt (kb 4-5 éve !!!) . rá egy évre kapott „hűtőkopoltyút” ráccsal , a dobon szellőző furatokkal (ca 35 mm) szintén ráccsal a meleg levegő kiáramlása céljából , (bár így is megmelegedett verseny körülmények között , és ovális lett a dob egy évad alatt ...) hogy a hűtését valamelyest javítsam . Vagyis saját kreálmány minden szempontból !!!
                              Tegnap nem felejtettem el , és készítettem pár képet a kétkulcsos jelenlegi kialakításáról , állapotáról. Remélem tetszeni fog . Már bocsánat , de mivel elég sok munka van benne - lehet hogy szerénytelenül - de azért büszke vagyok a végeredményre!

Name:	Kép0336.jpg
Size:	190.4 KB
ID:	147662Click image for larger version

Name:	Kép0337.jpg
Size:	191.0 KB
ID:	147663Click image for larger version

Name:	Kép0338.jpg
Size:	184.7 KB
ID:	147664
                              Lemezjáték, Che és 9 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusz Zahi!

Az "istenit a kezednek",de szépen megcsináltad,öröm nézni.

Üdvözlettel:Che
                                St.Z.350, Lemezjáték és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X