Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kétütemű motorok tuningolása!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

634 es blokkal rendelkezők! Ezt most találtam a neten. Talán ki lehet hámozni belőle valamit...
    Click image for larger version

Name:	jawa tunning1.jpg
Views:	1
Size:	201.4 KB
ID:	143420Click image for larger version

Name:	jawa tunning 2.jpg
Views:	2
Size:	53.9 KB
ID:	143421Click image for larger version

Name:	jawa tunning 3.jpg
Size:	50.6 KB
ID:	143422Click image for larger version

Name:	jawa tunning 4.jpg
Size:	79.6 KB
ID:	143423Click image for larger version

Name:	jawa tunning 5.jpg
Size:	50.3 KB
ID:	143424

Jah és hogy a Cz 477 esek se maradjanak ki:

Name:	177546.jpg
Size:	46.4 KB
ID:	143425
    Van több is: http://www.motoupravy.wz.cz/Dokumentace.htm
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 dec. 26, 20:46.
    Titus, ptm004 és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Jah és hogy a Cz 477 esek se maradjanak ki
      Azt hittem már az agyadra mentem a reed "szelepes" agymenésemmel
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Jah és hogy a Cz 477 esek se maradjanak ki:
        De szép szívómembrán!
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ilyet próbált már valaki a jawa-sok közül ????

Name:	BIG_0012661819.jpg
Size:	64.9 KB
ID:	147505

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ilyet próbált már valaki a jawa-sok közül ????

[ATTACH=CONFIG]30695[/ATTACH]
            ...........Mármint karbit vagy szűrőt?
            zahi kedvelte ezt.

Komment

Zahi-nak a sport légszűrőről!A kis Hondámon volt ilyen.Semmi bajom nem volt vele.Csak zajos!Most az ETZ-men szivacs van az is jó de azzal is üvölt de csak 110 fölött jön meg a hangja(akkor meg kit érdekel!)
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 29, 15:43.
              zahi, dongos78 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szerintem a dupla karbira gondolt. Durva cucc.
                zahi kedvelte ezt.

Komment

...Mármint karbit vagy szűrőt?
                  634 en így kell, a keleti szomszédaink szerint :

Name:	2937c58eb296.jpg
Size:	62.7 KB
ID:	147507

A karbiközösítő rész a blokkban erősen gonosz vicc volt a cseh tervezőmérnököktől. Gondolkozom a kiváltásán, de nem így.

- - - Updated - - -

Ezek melyikek lehetnek??
                  A hosszú. Ez kell előre.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 28, 10:50.
                  zahi, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Elég furcsa megoldás de,hogy nem jó az biztos.
                    zahi, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv !

Fergusson : " mármint a karbik " !

Apacsavo : nem, nem a direkt légszűrőkre gondoltam , azt nagyából már megtapasztaltam , valóban erős a szívászaj , viszont tovább lehet forgatni , alul kisebb a nyomaték , és több kaja is kell hozzá , viszont érezhetően erősebb - a fogyasztás is ... (van előnye és hátránya is ) az a két karbi .. az pedzi a csőröm !
                      Ezek szerint a kipuffal kapcsolatban arra az eredményre jutottál , amit annak idején próbáltam ecsetelni neked , a buzogánydob elkészítése előtt .

Wsievers , ez aztán, azt nem semmi !!!! De mi a fene értelme így az egésznek ? még most sem tudom hogy vigyorogjak , vagy hitetlenkedjek a kép láttán ! Ezt valaki komolyan gondolta ??? Bevált recept alapján lehetett ... Mennyire keleti szomszédaink kreálmánya ?

A 634 -nél csak a felhegesztés és az ismételt kimunkálás lenne a megoldás ? Látott már valaki ilyet ? Sajnos az általam javított , vagy alakított Jawa -k mindíg ugyan azt a problémát mutatták : igen jól motorozható , nyomatékos nyugodt , stabil szerkezet ami 100 fölött kezd erősen elfogyni , függetlenül attól milyen terhelés van rajtuk (egy - illetve két személy , emelkedő vagy lejtő szinte mindegy volt ... Vagy csak én ba..tam el mindíg valamit ) Bár nagyobb torkú karbi használata segített a dolgon valamelyest , a P20 után szabadon, a két karbi használatán (rendeltetés szerű ! ) gondolkodtunk , csak a megvalósítás lett volna meglehetősen drága , kétséges hogy a befektetett összeg hozta volna az eredményt !!! Így a megvalósítás elmaradt , de hátha van valakinek tapasztalata !
                      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 29, 15:43.
                      apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Nem értem a két karbinak mi szerepe van,egyet könnyebb beállítani,torokátmérőt is könyebb egynél növelni.membrános és vezértárcsás tuningnál is előnyösebb 1-et állítani egy kéthengeresnél.Az igaz,így érdekesebb.
                        apacsavo és zahi kedvelte ezt.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Az előnye a két karbinak pont a beállíthatósága a hengereknek megfelelően , ( a kawádon sem egy van! ) a nagyobb keresztmetszet , továbbá hogy a gáz áramlása , az áramlás iránya nincs megszakítva , megváltoztatva , vagyis jobb lesz a henger töltöttségi szintje , hatásfoka (nem biztos hogy a fogyasztás rovására nő a teljesítmény , és a nyomatékosság is jobb mint egy nagyobb torkúnál ...) És ez mind természetesen a beállíthatóság rovására megy (talán vacuum méterekkel jobban sikerülhet ) A vezérlőtárcsás vezérlésnél - mint a trabinál is - az asszimetria megvalósítása a cél amit a vezérlének megfelelően kell behangolni , ettől sokkal jobb és egyszerűbb a membrános (red szelepes) módszer , sokszor a szívó torok pótfelömlőt is magába foglal, de szinte mindíg , -itt is - a több hengeres motorok esetén hengerenként alkalmaznak porlasztókat , hogy tökéletesebbé , jobb hatásfokúvá és nem utolsó sorban nagyobb teljesítményűvé tegyék a motort .
                          És érdekesebb (meg bonyolultabb ) is !
                          mátéapu és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ezt valaki komolyan gondolta ??? Bevált recept alapján lehetett ... Mennyire keleti szomszédaink kreálmánya ?

A 634 -nél csak a felhegesztés és az ismételt kimunkálás lenne a megoldás ?
                            Ezt a megoldást ukrán barátaink találták ki, gondolom jelentős mennyiségű vodka elfogyasztása után.
                            A megoldás szerintem a szívócsőrész kimarása, és betétezése lenne. Mert így még membránt sem lehet rátenni, mert nincs vákum, ha megszűnik a dugattyúk vezérlési funkciója. Átdolgozik a két forgattyúsház egymásba.

Ezt most találtam
                            634/360:

Name:	354_rumpf_949_196.jpg
Size:	35.8 KB
ID:	147513
                            638:

Name:	0608115238.jpg
Size:	44.5 KB
ID:	147514

Nagy csodák történnek a keleti végeken:

Name:	orig-1y4asrstxpk.jpg
Size:	123.2 KB
ID:	147515
                            Készülő membránház:

Name:	2_4KLAPKY.JPG
Size:	90.5 KB
ID:	147516
                            Vízhűtés:

Name:	32.jpg
Size:	198.9 KB
ID:	147517
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 okt. 29, 22:10.
                            Titus, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ez a két utolsó tetszene és aki mindezt iparososan meg is csinálja általam kerestetik!?.
                              Lemezjáték és zahi kedvelte ezt.

Komment

Üdv wsievers!

A vízhűtéses az 638-as nak látszik. Ügyes munka,de maradok a gyári változatnál.
                                zahi kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X