Tisztelt Tapasztaltabb Motorbűvölő Veteránosok! Szeretnék egy motor tuninggal foglalkozó elmélkedést nyitni.Célom a fiatalabb és még a korombeli veterán bűvölőknek információt nyújtani. Ez mindíg egy burokban őrzött titokként kezelt dolog volt és sok-sok munkával sikerültek eldobós " műalkotások".Én nem vetem meg a fiatalkori próbálkozásokat pl. sok Simson fut ilyen-olyan" sufni tuninggal",lássuk be mi is hasonlóan kezdtük egyik másikunk immár fél évszázada és ez tartós szerelemmé vált.Vagytok sokan Kik ezt nálam jobban ismeritek / most nem hivatkozok nevekre/. Kezdve onnan ,hogy miért kell szűkíteni a forgattyús teret miért nem szabad polírozni a szívó nyílást stb. Én úgy gondolom egy sokunkat érdeklő eszmecserét lehetne nyitni.Köszönöm aktivitásototat és BUÉK! mindenkinek.üdv. Sepy.

Ismerem az ellenvéleményt, de régen is így csinálták, és mért én vonjak kétségbe több évtizedes tapasztalatot? A szívócső rövidítés az ok, És a külön úszóház is. A méretezett rezonátoron kívül nem sok olyan megoldás van, ami nagyot durran...Az pedig valljuk be furán hat egy veteránon. A csatornák bővítése is jó ötlet, de ez esetben jobb már tesztelt megoldást követni, különben könnyen tönkretehetjük a hengerünket.
jön ezáltal az elősűrítés. Kis mértékű hengerfej csökkentés a végén káros tér csökkenése. Hát nagyon röviden ennyi nem szeretném ha a fordulat a fellegekbe járna és ha a tartósság és üzembiztonság rovására menne. Majd meghallgatjuk a változást.
Komment