Bocsi a bele vau-vau-ért!Műbőrhöz mindenképpen hasznos a teflon talp!Pár forint.A cérna szorulásra jó amit a Zsolti írt vagy átszúrsz egy kis szappan darabkát és azon fűzöd át a cérnát!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia 156 varrógép javítása
Collapse
X
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMűbőrhöz mindenképpen hasznos a teflon talp
Így elvileg nem lesz letapadásos probléma.
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseátszúrsz egy kis szappan darabkát és azon fűzöd át a cérnátapacsavo kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Egyelőre úgy néz ki, hogy a színéről nem kell varni, csak a fonáka felől, ami viszont -ha nem tévedek- szövetes.
Alul ekkor is szövet van, de felül a műbőr, ami tapad az acélhoz.
Bocsi a bele vau-vau-ért!Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 nov. 07, 13:46.
- 2 likes
Komment
-
Szia Dongós!
Már régebben szerettem volna megköszönni azt az ötletedet, hogy a varrógépmotorra 100-as O-gyűrűt raktál föl bőrszíj helyett. Én is megcsináltam ezt, bár nekem pénzembe került - na jó, nem sokba. De ami a lényeg: elcsendesült a motor és bődületes erővel dolgozik. (Mielőtt bárki furcsállaná egy TUV-2 varrógépmotorról van szó.
Ja, a lényeg: a motor egy Naumann 29-esen dolgozik. A legújabb szerzeményem.
- 2 likes
Komment
-
Nincs mit!
Előző hétvégén én is megtornáztattam a gépeket
Sűrűn varrott rongykorongot készítettem műanyag polírozáshoz (régi jó nyomógombos mobiltelefont szeretnék felújítani)
Először 2* .10-12 réteg rongyot varrtam össze, majd ezt a két tömör réteget varrtam egybe. A Pannónia ez utóbbit már nem bírta, sikerült egy tűt is törnöm.
Viszont a Csepel 31 még éppen megbírkózott vele (igaz, kézi hajtással)
Egyébként nekem is fáj a fogam Neumannra, igaz nekem a "bivaly" a nagy kedvencCZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Egyébként nekem is fáj a fogam Neumannra, igaz nekem a „bivaly” a nagy kedvenc
Levis farmermellény aljára (itt eleve dupla az anyag) vastagabb fajta műbőr duplán hajtva úgy, hogy előtte az anyagszéleket 1 cm-re letűztem. Tehát 2-réteg farmervászon és 4-réteg műbőr. Majd a hülye agyammal a gombolás mellett még beszegtem a mellényt ugyanezzel a műbőrrel és természetesen az aljára is jutott. Tehát kapott még 2 réteg műbőrt.
Tehát a legrosszabb helyeken 6 réteg műbőr volt. Alig fért a talp alá, de vitte 90-es tűvel és öltéskihagyás nélkül. Na ez már valami. Még a végén nekifogok műbőr cuccokat varrni.
- 3 likes
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég a végén nekifogok műbőr cuccokat varrni.
Lenne rá kereslet. Pl. -hogy magamból induljak ki- kifejezetten a 125-ös Trophy-hoz nem lehet kapni u.gy. üléshuzatot...
(és tapasztalataim szerint a TS ülése kicsit rövidebb)
---
Egyébként én is készülök hasonló kabátos mutatványra. Szeretett tavaszi kabátom gallérja igencsak kikopott, arra szeretnék varrni valami plusz anyagot...Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 ápr. 09, 06:20.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
nekem a „bivaly” a nagy kedvenc
Simán veterán ez is!dongos78 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegér ennyit ez az „állat”?
...tetszik ez a szöveg:
A műanyag, nem anyag, hanem szemét!!!Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 ápr. 14, 08:46.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Kedves Fórumtársak!
Egy örmény olvasó érdeklődött a minap a fórum FB-oldalán. Nagyon örült, hogy megtalált minket, és azt szeretné kérdezni, véleményünk szerint mennyit érhet a Pannonia 156-os varrógépe Budapesten. Szívesen válaszolok neki, ha tudtok segíteni a becslésben. A képek alapján elég szép állapotú gép:
Köszönjük!
- 3 likes
Komment
-
Ezt elég nehéz megmondani. Én csak a hirdetésekből tudok kiindulni, de Pannónia varrógépeket 2000-től 35000 Forintig lehet kapni, elég nagy a szórás. Vannak elég szép állapotúak már 8-10000-ért is.
Talán gyűjtők többet adnak érte. Nem is tudom, én kb. 40-50000 re tenném az árát.
Hozzáteszem, képek alapján tényleg nagyon szép a gép, ráadásul cik-cakk varrós, és ez a szekrényes kivitel is elég ritka.Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment