Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa & CZ
Collapse
X
-
Jó estét szaktársak. Nincs még teljesen kész a generátor a 634-esre. A forgórész már a főtengelyen kuksol, a hátlapjából kicsit le kellett venni, mert bele érne a szimeringházba. A kúp kezdeténél kellett a letörést megnövelni, hogy ne ütközzön fel a főtengely lekerekítésénél. A blokkból kimartam, hogy elférjen a generátor. A dinamó állórészt tartó, központosító fülekből kellett faragni. Idáig vagyok meg. Remélem kapok holnap alapanyagot a további művelethez. Kell egy közdarab, ami illeszkedik a megmaradt régi központosító fülecskékhez és a generátor állórészhez. Egy 140 mm átmérőjű és 32 mm szélességű alupogácsa van rendelés alatt. Van egy fal, ami elválasztja a lánchajtást és a dinamót, na azt le kell bontani, mert a generátor dagadtabb, mint a dinamó és nem fér el. Kb 4-6 mm-rel hátrébb foglal majd helyet. Áthegesztem.
Ha mindez megvan, rátelepítek egy trabi gyújtásalaplapot is. Mindent lefényképezek és természetesen megosztom veletek. ...ja, közben rákerült a motorra egy 30 mm-es porlasztó.
- 3 likes
Komment
-
Jó estét! Lenne egy kérdésem VAPE sz 13-mal kapcsolatban. Van rajta egy piros-zöld színű vezeték, végén saruval. Mi célt szolgál ez a vezeték, hova kell kötni, az összes többi be van kötve, de ennek nem maradt szabad hely sehol, leírást meg csak csehül kaptam hozzá. Szóval hova kell kötni a zöld-pirosat?
Komment
-
Ma beindult a motoros szezon nálam. Ma hazamotoroztam vele. Már hiányzott. Nemrégiben sikerült rájönni a Czetka töltésgondjaira(zárlatos forgórész), azóta minden oké. Ennek örömére megkapta a két oldallemez a fekete színt, amik eddig tévesen színesek voltak. Így jobban néz ki. A lámpafeje át volt alakítva egy másik gyújtáskapcsolóhoz, csak később cseréltem egy faragásmentesre. Most ez is kapott friss fényezést, és új visszajelzőket.
Egy normális hátsó lábtartó kell bal oldalra, és a matricák. Úgy majdnem készen lenne.
- 9 likes
Komment
-
A középső motoron lévő kormányvég tükröt lehet kapni ha nem is az első motoros boltban.A legalsó képen a katonai gépen jól látható.Egyet tudjál sokkal sérülékenyebb mint a másikokon lévő!.
- - - Updated - - -
Titus a matricázás Nálad csak elhatározás kérdése.!Nagyot emel a küllemen a matrica. Ez az utolsó mondatod az örök igazság, " majdnem". Hidd el mindíg fogunk rajta javítani - alakítani Csinosítani valót találni. Főleg ha elkezded használni is. Kezded az indexekkel , valamilyen csomagtartóval és következik a kétkulcsos első fék- indul a lavina. Ha csak kiállításokra jársz vele akkor nem kellenek ezek a változtatások. A saját biztonságod miatt a jelen korban szükséges a villogó feltétlenül.
- 3 likes
Komment
-
Petya0 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkinek 559-ese van, hogy rakott tükröt a jobb oldalra?
Komment
-
szia,
én is, ahogyan Tamás, nc géppel készítettem rozsdamentes anyagból furatos "dugót", illesztve van, nagyon klassz, és a súlya miatt szépen kivasalja a kormányon ébredő rezót, igy nem zizeg a tükör... a jobbos a csúszkás gázkar nyomán eltérő kialakítású, mint a balos... 634 gyári tükörfejjel (a "csepp" alakú) tizes rozsdamentes szárral, domború tükörlappal...
- 2 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea matricázás Nálad csak elhatározás kérdése.!. Győrben elég sok körforgalom van, ott aztán érezni az index hiányát. Aztán kifelé üres zebránál amikor nulláról húzok majdnem teljes gázt elfelejtem
. A fékek egyenlőre kiválóak, ezért nem is akarom bántani a kerekeket, pedig kéne...
- 2 likes
Komment
-
Jawa 634 kuplunggal kapcsolatban lenne kérdésem.
Igaz 638-asom van de mivel annak a kuplungja nem tetszett felraktam a 634-esét.
Két motoromban is ez a kuplung van. Viszont mindkét motorban más olaj van. Az egyikben 75w-90 szintetikus váltó olaj. A másikban 15w-40-es legolcsóbb motor olaj.
A jelenség hogy hidegen csúszik a kuplung mindkét motornál. Először megijedtem hogy baj van aztán rájöttem hogy tavaly amikor a kuplungot felszereltem már bőven 20 fok fölött volt a hőmérséklet ezért nem is jelentkezett a probléma, vagy talán csak az első negyedik fokozatba való felkapcsoláskor. Akkor is gondoltam az új lamellák miatt lehet. Egyébként új cseh lamellák. Gondolom melegen a parafa megdagad ezért akkor már nem csúszik a kuplung.
A kérdés az lenne hogy ki lehet ezt küszöbölni más olajjal vagy esetleg a rugók alá plusz alátéttel vagy ne foglalkozzak vele és finoman járjak vele míg be nem melegszik.
Komment
-
Nekem inkább össze szokott tapadni az olajtól, nem csúszik. Milyen vastag a kis gyűrű, ami a rugót biztosító stift alatt van? Két féle van belőle, a Jawáé vékonyabb, peremes, a Cz kb 1 mm vastag, és nincs pereme, olyan, mint egy sima alátét. Szerintem ebben van az ok, esetleg az új lamelláid keskenyebbek együtt(vagy a vas, vagy a lamella keskenyebb) mint a gyári. Sőt a Cz kuplung zárófedele vas, nem alu, és szerintem ott a rugótartó persely rövidebb, nekem pl. nem jött be a Cz-n az alu kuplungfedél. Vagy feszítsd elő jobban a rugót, vagy nézz szét, valamelyik Kawasaki kuplungrugója jó bele, de onnattól nehéz lessz kiemelni a kuplungot."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 5 likes
Komment
-
Köszi!
Mindkettőnél alu a záró fedél. És nem peremes a gyűrű. Az egyikben használt minden alkatrész az egy kicsit jobban meg is csúszik de a kopás miatt még nem kellene cserélni őket.
A szintetikus váltóolajra mondták hogy okozhatja mert abban is van súrlódáscsökkentő adalék.
De a másikba direkt a semmilyen nevű olcsó olajat raktam két okból. Egyrészt mert állítólag ezekben nincs adalék a másik hogy most lett összerakva a blokk így hamar cserélnem kell majd és nem akartam drágább olajat bele addig.
Mindkét kuplungot komplett vettem így remélhetőleg a megfelelő alkatrész volt mindegyikben.
Most épp azt csináltam amit ajánlottál. Saválló 1mm-es alátéttel előfeszítettem. De kipróbálni most nem tudom a "jó" idő miatt.
- 4 likes
Komment
Komment