Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel motorkerékpárok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Köszönöm a segítséget, ennek is a sárvédőhöz van köze. A vázhoz szimmetrikusra beállítom a sárvédőt, akkor nem áll jól a kerékhez képest, de ha a kerékhez állítom akkor a vázhoz nem passzol rendesen. Már ráment két teljes napom (egyengetni, füleket csinálni, állítgatni stb.) és majdnem azt mondhatom sehol se tartok. Majd csak lesz valahogy.

Komment

Nagyon szívesen! Állítsd be az egyenesfutást, utána lehet a kerékhez igazítani a sárvédőt.
      Arra kell még figyelni, hogy a sárvédő ne legyen túl közel a lánchoz. A bakteleszkópos rugózás sajátossága, hogy hamar megnyújtja a láncot, aztán belever a sárvédőbe is amikor csapkod menet közben.
      A fülekhez meg kitartás! Ne feledd, a jó munkához idő kell!
      Trophyman, Che és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm ismételten! Igen, a mondás az igaz. Szokták mondani a Sz*rhoz meg mégtöbb. Megpróbálok a héten haladni vele valamerre, ahogy időm engedi.
        Titus kedvelte ezt.

Komment

Hello Ricsi95D!
          Itthon vannak nekem is a D-Csepel blokkok, küldök én is számokat rövidesen!
          Ricsi95D kedvelte ezt.

Komment

Oké dott, várom őket!

Addig ajánlok egy kis olvasnivalót: D-Csepel újjászületik
            Találkoztam a blog írójával tavaly Agárdon, nagyon rendes srác!
            Click image for larger version

Name:	738636.jpg
Views:	1
Size:	68.6 KB
ID:	139597
            mátéapu és sinter kedvelte ezt.

Komment

Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Köszi!
              A párosító alapján a blokk-közép Danuvia, szerintem utólag ütötték bele (vagy átütötték) a motorszámot.
              A hengere és a hengerfeje sem gömb alakú, hanem csepp formájú. Ez is azt igazolja, hogy a Blokk Danuviáé?

Nem értek a D-Csepel eredetiségi jegyekhez különösebben, én csak megvettem, felújítottam a blokkját, és motoroztam vele...
              mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ez is azt igazolja, hogy a Blokk Danuviáé?
                Pontosan!

én csak megvettem, felújítottam a blokkját, és motoroztam vele...
                Ha nem az eredetiség a legfőbb cél akkor semmi gond így is szép (és néha szerelős) élményeket fog okozni

Komment

Igazán nincs mit! Ismerem a kontráját én is, de ha olyan a munka érdemes vele elmolyolni inkább, mert ha összecsapod akkor meg ,,meglesz a böjtje".
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 márc. 20, 21:44.
                  Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Ez így igaz! A motor nem az enyém, egyik rokon haverjáé a csepel. Annak ellenére, hogy nem az enyém úgy csinálom mintha sajátom lenne, persze azt is szokták mondani úgy is kell, de sajnos mostanában ez nem mindig igaz a szolgáltatásokra. Egyenlőre áttértem a tank és oldaldobozok gittelésére mert van mit. Ez legalább látványos haladás, a sárvédőre ráment két nap, azt nincs is látszatja a kevésbé szakavatott szemnek. Azért halad lassan, de biztosan.
                    sinter és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Sikerült hatalmas előrelépést tenni Dott kollégának köszönhetően, mivel tegnap bátorkodtam meglátogatni. Kértem kölcsön tőle két hátsó sárvédőtartó pálcát, így most egy szerűen csodásan áll az a fránya elem. Ha minden jól megy, most már rajtam nem múlik a motor szépülése. Közben sikerült is vinnem a csepel szürkeségébe egy kis színt. Click image for larger version

Name:	20140327_112548.jpg
Size:	199.4 KB
ID:	139626Click image for larger version

Name:	20140327_112613.jpg
Size:	198.6 KB
ID:	139627Click image for larger version

Name:	20140327_112624.jpg
Size:	199.0 KB
ID:	139628Click image for larger version

Name:	20140327_112648.jpg
Size:	182.9 KB
ID:	139629
                      Eric Heijdens, sepy és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Hello! Hűű ez nagyon jól áll! Ha jól látom (egy része) alapozva van, s előtte lett homokszórva? Majd mielőtt még visszaadod a gépet, arról tudnál fotót csinálni, hogy hátul a hátsó lámpának plusz a gyári rendszámtartónak melyik lyukak kellenek a sárvédőn? Nekem van rajta jó pár plusz furat, s ha el akarom tüntetni, tudnom kell melyiket kell otthagyni, melyiket meg nem.
                        Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Persze, csinálok neked képeket, meg amit szeretnél. Nekem sokat segítettél ezzel a pálcával! Igen homokszórva majd utána alapozva lett minden, a két kerék csak azért nem, mert kölcsönbe van, hogy a sárvédőt betudjam állítani.

Komment

Szia!
                            Szép kis motor, nagyon egyben van. A kipufogó Danuviáról származik illetve a henger és henger fej is,habár késői gyártású valószínűleg utolsó szériás darabok egyike, talán ezért van rajta már a fejlesztett nagyobb "csepp alakú" hűtőbordás henger illetve hengerfej (vagy utólag került rá).Látom a tank jobb oldali térdgumija elkallódott. A hátsó lámpája is gyanús, de láttam eredeti motorokon is ebből a stoplámpás kivitelből, mondjuk az enyémet is ilyen hátsólámpával vettem még anno. Tanksapka sem eredeti, ha jól látom akkor alumíniumból van. Eredetileg lemezből sajtolt (hullámos szélű) volt rajta, amit vagy lefestettek, vagy krómoztak. Végül is pár apróság ami ezen a motoron nem eredeti, azaz nem széria tartozék. Úgy gondolom ezek lecserélésével már megoldottak a problémák. A felújításhoz sok szerencsét kívánok .

Komment

Szépen alakulgat a masina! Látom közben a hátsósárvédővel sikerült megbirkóznod. Tényleg jól néz ki, csak így tovább!

Komment

Kedves Lajos!
                                A képek alapján a komplett blokk Danuviáé. De lehet a kolléga a kép kedvéért tette bele, mert a sajátja most készül csak. A hátsólámpája az okés, ahogy a vas tanksapkája is. Na jó, ha nem bordó lesz akkor még át kell festeni azt a lámpát.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 márc. 27, 22:59.
                                Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X