Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Most meg Öko házakat kellene építeni óriási költségeken.
    Ezt csinálják mindennel. Ezeken a most divatos "kézműves" piacokon mind olyat árulnak ami régen minden háznál volt.
    Most meg horror áron bio! élelmiszerként árulják....

Komment

minden háznál volt.
      A költözésem egyik oka,hogy nálam most is legyen.. Akkor kezdődtek a gondok,mikor elkezdtem nézegetni miket eszem.. Az a sok finomság...guargumi.szantálgumi,állományjavító,aroma.szinezék.ízfokozó s társai..

Komment

Ma rájöttem, hogy legalább két idióta ember van a földön ! Az egyik ,aki kitalálta a duna oldalkocsit, ( azt nem ismerem ) a másik, pedig aki elvállalta hogy kihegeszti ! ( azt ismerem )
        A salgótarjáni termékekre visszatérve (Kamino,
        Nekem a műhelyben 9 KW kamino van. Egy cseppet sem vagyok tőle beájulva ! A lakásban egy ugyanakkora, de Német piacra gyártott kandallóm van. Nagy ablakkal ,Brazíl zsírköves borítással. Köszönő viszonyban sincs a kettő ! A benti kandalló 3-4 tekével elvan egész nap és jó meleg van. 7 erdei m3 fával, elvagyok két szezont.
        Őseink nem véletlen csináltak 50cm-es vastagságú mennyezetet
        Én néhány éve a következőt csináltam : A tálcás , kohósalakkal töltött mennyezeti födém, nem szigetelt jól. Bentre csináltam egy gipszkarton álmennyezetet a következő képpen. Fentről lefele a rétegek: födém belső szintje alatt 10 cm légrés, aztán termópaplan, párazáró fólia, és legalul a gipszkarton. Bejött a dolog. Magyon jól szigetel, és nincs penészedés.

Komment

A benti kandalló 3-4 tekével elvan egész nap
          Az mennyi? ....................................

Komment

Kíváncsi vagyok mikortól fogják betiltani a Hungarocelles külső szigetelést. Sorban égnek szét lakások miatta szinte el olthatatlan a vakolat alatt.
            Mert nem tartják be a technológiát, és az olcsó nem odavaló anyagokat használják. A tűzoltóság, az éghető hungarocellt nem is engedélyezi szigetelésre ! Az én véleményem szerint,ez a fajta szigetelés a világ átverése. Számításaim szerint, kb 60-év alatt térül meg.

- - - Updated - - -

Az mennyi? ...
            30-40 cm hosszú, ugyanannyi átmérőjű tuskó ,3-4 felé csapva.

- - - Updated - - -

A benti kandalló 3-4 tekével elvan egész nap és jó meleg van.
            Most szólt rám az asszony, hogy ne kórmóljak ! szorozzuk meg kettővel ! 6-7 teke a helyes !

Komment

Aha.. Nálam kb4 nappal+ 1 éjszakára, s reggel még van parázs. Most teszem rá az utolsót..reggel felveszem a bojtos sapkám,s megyek fáért..

Komment

Igen ám és itt kellene átmennem a témával a Hyde Parkba,-olyan jól el van engedve ez a kódus b@szta nép anyagilag,legyen az kétkezi,szellemi munkás,vagy nyugdíjas,-hogy örül,ha egyáltalán valamivel ki tudja fűteni télen a lakását és nem fagy meg.
                Kedves Barátom!Két szememmel láttam amikor ez a ,,szegény" nép(?) egymást gyapálta a párszázezres TV-ért.......és még sok mindenért!Ünnepek előtt,alatt,után,fölött,mellett ...stb!(Ízlés szerint!) Én a nyomorúságos rokinyögdíjam 3 szorosát költöttem játékra,ajándékra...stb!(+még félre is tettem tüzelőre!)A fűtés az nálunk kényes ügy!Ugyanis az én szervezetem fűtésrendszere(valószínű a csövek és a keringető hibája miatt!)rendkívül érzékeny!23 fok alatt nagyon fázik a lábam 24 foknál pedig már melegem van!
                Viccet félre téve!A legnagyobb költség csökkentést akkor értük el amikor ajtót ablakot kicseréltem műanyagra!(egy istenáldása!)Nyáron befóliáztam és be gipszkartonoztam a padlásteret ezt is érezni most!(na abból a melegből kellene mostanra!A cserép alatt lehetett belőlle elég mert kint árnyékban volt 36fok!)Még maradok a jó öreg Totya kazánnál 95-ben vettem használtan 10000ft-ért!Akácfa+Német brikett!(Az igazság az hogy egyre többet gondolok valami más fűtési lehetőségre de nem gázra!Pedig megvan a rendszer turbókombicirkómegmifene!Valami nap kollektor kellene!Akkor végre elfoglalhatnám a gyerekkori álom állásomat.........a Napnál fűtő!
                U,I:7 én mennék kés alá!De nem biztos még mert most meg valami ,,FÓT" van a tüdőmön azt akarják vizslatni!A Főorvos úr kérdezte hogy nem dolgoztam-e azbeszt közelébe?Mondám hogy konkrétan benne mert az volt a védőruhánk!..........nos!Kis híján lefordúlt a székről!Pedig Ő sem mai gyerek már!De hát az Orvosin nem igen jártan azbeszt ruciban,kesztyűben!De most tiltják erősen!Tudjátok ez a ,,halottnak a csók"esete!....ja!Egyébként a korom is Q-a veszélyes!

Komment

Annál a kazánnál jobbat még nem találtak ki. Nekem is ilyen van 1985- ben lett beépítve akkor is használt volt és tudja a dolgát igaz a rácsozatát már ki kellene cserélni csak nincs másik. Ha fűtésről beszélünk mindíg vissza térünk Tessedik Sámuel áldásához az Ákáchoz csak az a legjobb. Szárazon szépen hasad és van fűtő értéke nem úgy mint a jelenlegi nagykalóriás gáznak.Az biztos a kollektoros megoldás a jövő csak az még elérhetetlen. Gyulám Te pedig ne vállalj el semmi hülyeséget mert tudod a hosszú élet titka kerüld el nagy ívben a Doktorokat!

Komment

Kedves apacsavo!

Nem szívesen szólok bele magánügyekbe,de a tüdőn levő foltot feltétlenül vizsgáltasd ki !Remélem,hogy csak egy rosszul sikerült felvétel,de ha mégsem akkor bizony kellemetlen kezelés vagy műtét is lehet a vége.Az nem lenne öröm,de ha időben elvégzik akkor jó esélye van a gyógyulásnak.Nem hallomásból ismerem a kórt,28 hónapja volt a műtétem,de kiújulás és áttétel mentes vagyok.Remélem,hogy sikerül elkerülnöd ezt a betegséget,drukkolok!

Komment

rokinyögdíjam 3 szorosát költöttem játékra,ajándékra...stb! (+még félre is tettem tüzelőre!)
                      Nálunk a tüzifa volt az ajándék. Egy nagyobb darabos zsák, meg egy gyújtós. A legjobb építőjáték. Meg egy méternyi barna plüssből varrtam egy pöffeteg gombát, kitömtem vattával, remekül lehet dobálni a lakásban, nem okoz kárt.
                      Click image for larger version

Name:	IMGP8231.jpg
Views:	1
Size:	186.9 KB
ID:	147954
                      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

rendkívül érzékeny!23 fok alatt nagyon fázik a lábam 24 foknál pedig már melegem van!
                        Vajon akkor:ki volt az a motoros rövid naciban?.................................................
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Vajon akkor:ki volt az a motoros rövid naciban?...
                          Ja... Ezt én is láttam..tanúsíthatom.. Akkoriban túrtam elő a meleg zoknikat és a sapkát..

Komment

Szervusztok!

Felénk a tekét kuglinak hívják,ami szinte ugyanaz.Mi is elfűtünk kb.,annyi tekével mint Mir-mur és nem lehet fázni a lakásban,de azért nem is izzadunk meg.Egye meg a fene a telet,én nagyon fázós vagyok és ezért nekem nagy kínlódás az egész,ráadásul az ember be van szorulva a zárt helységekbe,az ég ólomszürke,még a macskák is a kályha köré gyűlnek,vagy esetleg rátekerednek a lábam szárára,egy kis simogatást követelve,amit rendszerint meg is kapnak.Nem szeretem őket együtt a műhelyben,mert egy ideig elvannak a kialakított helyükön,de azután úgy elszemtelenednek,hogy másznak mindenhová a polcokon és verik le a dobozaimat,amiben valami apró alkatrészek vannak.Sok gondot okoznak,de a mínuszokban nincs szívem kiküldeni őket,ha valami kalamajkát csinálnak,akkor azért "davaj" van,akkor sorolnak az ajtó felé egymást elverve lábról,de úgy öt perc múltával,már verik a műhely ajtaját kívülről,-nekem meg addigra elszáll a mérgem és beengedem őket,-elvégre mégis a mi macskáink.

Gyuszihoz!

Akárhogy próbálok visszagondolni a születésem előtti időkre,semmi jó,vagy rossz élmény nem ugrik be,tehát megállapítom,hogy a jó és rossz élmények sokasága a születéssel kezdődik.Nem vagyok vallásos ember,ezért nem hiszek sem a feltámadásban sem a lélekvándorlásban és egyáltalán semmilyen misztériumban,ami a halált követi.Tekintettel arra,hogy az idén májusban betöltöm a 69-et,úgy gondolom kevesebb sót fogok már elnyalni a hátralévő életben töltött időben,mint idáig,tehát előbb vagy utóbb lábbal előre kivisznek a házból.Úgy gondolom a halál után a születés előtti állapot fog bekövetkezni,tehát nem lesz semmi jó és semmi rossz.Arra a végkövetkeztetésre jutottam,hogy nem az elmúlástól kell félni,hanem a hozzá vezető úttól.

Folt a tüdőn,-a páromnak már 20 éve megállapították és köszöni jól van.Ebben a korban amiben mi korosztályosok járunk,már aki egészségesnek mondja magát sem az,mert ha alaposan kivizsgáltatnám magam,biztos találnának több betegséget is és akkor elkezdenék velem szedetni a mérgeiket,amit gyógyszernek neveznek általában,amelyeknek olyan mellékhatásai vannak,amitől még betegebb az ember.

Azt szeretném mondani neked,ha van ez a sérv dolog,azt természetesen meg kell operáltatni,-abban a tudatban feküdj fel a műtőasztalra,-hogy nem tudtok velem kiszúrni,akármilyen foltot is találtatok akárhol,altassatok el,ha szükséges,de én úgyis felébredek,mert élni akarok,mert az élet szép és még van dolgom a földön!

Az ember nem attól egészséges,mert a doktorok azt mondják,hogy az,hanem azért mert annak akarja hinni magát.

A mi tévénk is lapos,sőt a monitorom is,igaz átlósan nem a legnagyobb,megjegyzem én senkit nem gyepáltam érte és amikor egy pár éve vásároltuk éppen nem gyepálkodott az üzletben senki,mert annyi lapos TV volt az üzletben,hogy annál csak a gatyák és bugyik sötétjében megbúvó lapostetű volt a több.Nos attól,hogy az emberek lapos tévén nézhetik az Armandót meg Bunyós nem tudom kit és a Győzikét és élvezhetik a Vídám vasárnapot,még lehet ez a nép ágrólszakadt,sőt lehet,hogy pont a fentiektől az,mert ugyanakkor a halottaik eltemettetésére már nincs elegendő pénz.

Nem sírom én vissza a Kádár korszakot,mert akkor is csak azok voltak hatalmon mint ma,-akik szépen felmondták a brossúrát és fürge volt a nyelvük,azután ahogy eljött a fordulat szaladtak a gyerekkel a paphoz,hogy keresztelje már meg,pedig a gyereknek már pelyhedzett a "legénytoll" az állán.Akármilyen átkos is volt,azért akkoriban 60 mázsa brikettel és 20 mázsa fával indultunk a télnek és,ha meghalt valaki a családból méltó temetést kapott.

Üdvözlettel:Che

Komment

Nem sírom én vissza a Kádár korszakot,
                              Józsikám!A titkos énem vissza sírja!Már csak azért mert annak a korszaknak a kölke vagyok.Még a végén is csak 37 voltam!........és kissé nyersen szólva Q-a jó volt fiatalnak lenni!Motorozni,csajozni,barangolni az országban(sajnos a világban nem igen lehetett!)Pancsival,MZ-vel ide-oda száguldozni!A többi része felejtős!Sokkal sza...bb volt mint ez a rendszer!....de ezt már kitárgyaltuk párszor személyesen is PL: a Tiszakeszi-i kocsmában!
                              A TÉL?!!!! Ez van!........a hideg? Megszokás dolga!Az infarktusaim előtt olyan voltam mint egy rozmár!(sajnos termetre is 110kg!)Egyszer csak úgy brahiból kimentem az utcára havat seperni....mezítláb!!!! Vasárnap reggel!A templomból jövők nézték a nyomokat és nem értették!
                              Szilveszterkor rövidgatyeszban motoroztam...........aztán rohantam be a forró fürdőbe!!!!!(Már csak ennyi a legény virtus!)
                              Ezt a ,,kugli?teke"? dolgot nem értem!Felétek szabvány méretű az a fa?!Mert itt van két ujjnyi vastagtól 50-60cm átmérőjűig minden féle! Az egyik kevés 4-6 db a másik sok!.........B.U.É.K.

- - - Updated - - -

Nálunk a tüzifa volt az ajándék.
                              Kedves UK!
                              A legnagyobb ajándék ott ücsörög a fa mellett!No és a fiatalság!!!!
                              hihetetlenül irigylem a mai fiatalokat!Korlátlanok a lehetőségeik!Szép családod van legyetek boldogok!Akár ha csak egy szál pöffeteg gomba jut is a szeretet és a fiatalság tüze,öröme mindent überel!

Komment

Nah ide szezonom is jól indul, már első alkalommal sikerül elcsúszni....

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information