Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kíváncsi vagyok mikortól fogják betiltani a Hungarocelles külső szigetelést. Sorban égnek szét lakások miatta szinte el olthatatlan a vakolat alatt. A kőzetgyapotos mennyezet szigetelésen én is gondolkodom. Őseink nem véletlen csináltak 50cm-es vastagságú mennyezetet és 70cm- es falat és mindennek a tetejébe 50 cm-es nádtetőt. Ez alatt még nyáron sem csöpögött a kolbász! az ember fia meg nyáron is betakarózott a szobába ha nem akart megfázni. Most meg Öko házakat kellene építeni óriási költségeken. Énnekem nagyon szimpatikus a szalma bálás építkezés igaz pl. az Usában már bevált dolog. A fáról pedig talán annyit legjobb lenne 5 éves száraz akáccal fűteni ha bírnánk tőkével és idővel mert lassan Nekünk Józsi barátom már az idővel is számolni kell!bármennyire is rossz rágondolni. De tervezünk hisz dolgunk van!

    Komment


      Most meg Öko házakat kellene építeni óriási költségeken.
      Ezt csinálják mindennel. Ezeken a most divatos "kézműves" piacokon mind olyat árulnak ami régen minden háznál volt.
      Most meg horror áron bio! élelmiszerként árulják....

      Komment


        minden háznál volt.
        A költözésem egyik oka,hogy nálam most is legyen.. Akkor kezdődtek a gondok,mikor elkezdtem nézegetni miket eszem.. Az a sok finomság...guargumi.szantálgumi,állományjavító,aroma.szinezék.ízfokozó s társai..

        Komment


          Ma rájöttem, hogy legalább két idióta ember van a földön ! Az egyik ,aki kitalálta a duna oldalkocsit, ( azt nem ismerem ) a másik, pedig aki elvállalta hogy kihegeszti ! ( azt ismerem )
          A salgótarjáni termékekre visszatérve (Kamino,
          Nekem a műhelyben 9 KW kamino van. Egy cseppet sem vagyok tőle beájulva ! A lakásban egy ugyanakkora, de Német piacra gyártott kandallóm van. Nagy ablakkal ,Brazíl zsírköves borítással. Köszönő viszonyban sincs a kettő ! A benti kandalló 3-4 tekével elvan egész nap és jó meleg van. 7 erdei m3 fával, elvagyok két szezont.
          Őseink nem véletlen csináltak 50cm-es vastagságú mennyezetet
          Én néhány éve a következőt csináltam : A tálcás , kohósalakkal töltött mennyezeti födém, nem szigetelt jól. Bentre csináltam egy gipszkarton álmennyezetet a következő képpen. Fentről lefele a rétegek: födém belső szintje alatt 10 cm légrés, aztán termópaplan, párazáró fólia, és legalul a gipszkarton. Bejött a dolog. Magyon jól szigetel, és nincs penészedés.

          Komment


            A benti kandalló 3-4 tekével elvan egész nap
            Az mennyi? ....................................

            Komment


              Kíváncsi vagyok mikortól fogják betiltani a Hungarocelles külső szigetelést. Sorban égnek szét lakások miatta szinte el olthatatlan a vakolat alatt.
              Mert nem tartják be a technológiát, és az olcsó nem odavaló anyagokat használják. A tűzoltóság, az éghető hungarocellt nem is engedélyezi szigetelésre ! Az én véleményem szerint,ez a fajta szigetelés a világ átverése. Számításaim szerint, kb 60-év alatt térül meg.

              - - - Updated - - -

              Az mennyi? ...
              30-40 cm hosszú, ugyanannyi átmérőjű tuskó ,3-4 felé csapva.

              - - - Updated - - -

              A benti kandalló 3-4 tekével elvan egész nap és jó meleg van.
              Most szólt rám az asszony, hogy ne kórmóljak ! szorozzuk meg kettővel ! 6-7 teke a helyes !

              Komment


                Aha.. Nálam kb4 nappal+ 1 éjszakára, s reggel még van parázs. Most teszem rá az utolsót..reggel felveszem a bojtos sapkám,s megyek fáért..

                Komment


                  Igen ám és itt kellene átmennem a témával a Hyde Parkba,-olyan jól el van engedve ez a kódus b@szta nép anyagilag,legyen az kétkezi,szellemi munkás,vagy nyugdíjas,-hogy örül,ha egyáltalán valamivel ki tudja fűteni télen a lakását és nem fagy meg.
                  Kedves Barátom!Két szememmel láttam amikor ez a ,,szegény" nép(?) egymást gyapálta a párszázezres TV-ért.......és még sok mindenért!Ünnepek előtt,alatt,után,fölött,mellett ...stb!(Ízlés szerint!) Én a nyomorúságos rokinyögdíjam 3 szorosát költöttem játékra,ajándékra...stb!(+még félre is tettem tüzelőre!)A fűtés az nálunk kényes ügy!Ugyanis az én szervezetem fűtésrendszere(valószínű a csövek és a keringető hibája miatt!)rendkívül érzékeny!23 fok alatt nagyon fázik a lábam 24 foknál pedig már melegem van!
                  Viccet félre téve!A legnagyobb költség csökkentést akkor értük el amikor ajtót ablakot kicseréltem műanyagra!(egy istenáldása!)Nyáron befóliáztam és be gipszkartonoztam a padlásteret ezt is érezni most!(na abból a melegből kellene mostanra!A cserép alatt lehetett belőlle elég mert kint árnyékban volt 36fok!)Még maradok a jó öreg Totya kazánnál 95-ben vettem használtan 10000ft-ért!Akácfa+Német brikett!(Az igazság az hogy egyre többet gondolok valami más fűtési lehetőségre de nem gázra!Pedig megvan a rendszer turbókombicirkómegmifene!Valami nap kollektor kellene!Akkor végre elfoglalhatnám a gyerekkori álom állásomat.........a Napnál fűtő!
                  U,I:7 én mennék kés alá!De nem biztos még mert most meg valami ,,FÓT" van a tüdőmön azt akarják vizslatni!A Főorvos úr kérdezte hogy nem dolgoztam-e azbeszt közelébe?Mondám hogy konkrétan benne mert az volt a védőruhánk!..........nos!Kis híján lefordúlt a székről!Pedig Ő sem mai gyerek már!De hát az Orvosin nem igen jártan azbeszt ruciban,kesztyűben!De most tiltják erősen!Tudjátok ez a ,,halottnak a csók"esete!....ja!Egyébként a korom is Q-a veszélyes!

                  Komment


                    Annál a kazánnál jobbat még nem találtak ki. Nekem is ilyen van 1985- ben lett beépítve akkor is használt volt és tudja a dolgát igaz a rácsozatát már ki kellene cserélni csak nincs másik. Ha fűtésről beszélünk mindíg vissza térünk Tessedik Sámuel áldásához az Ákáchoz csak az a legjobb. Szárazon szépen hasad és van fűtő értéke nem úgy mint a jelenlegi nagykalóriás gáznak.Az biztos a kollektoros megoldás a jövő csak az még elérhetetlen. Gyulám Te pedig ne vállalj el semmi hülyeséget mert tudod a hosszú élet titka kerüld el nagy ívben a Doktorokat!

                    Komment


                      Kedves apacsavo!

                      Nem szívesen szólok bele magánügyekbe,de a tüdőn levő foltot feltétlenül vizsgáltasd ki !Remélem,hogy csak egy rosszul sikerült felvétel,de ha mégsem akkor bizony kellemetlen kezelés vagy műtét is lehet a vége.Az nem lenne öröm,de ha időben elvégzik akkor jó esélye van a gyógyulásnak.Nem hallomásból ismerem a kórt,28 hónapja volt a műtétem,de kiújulás és áttétel mentes vagyok.Remélem,hogy sikerül elkerülnöd ezt a betegséget,drukkolok!

                      Komment


                        rokinyögdíjam 3 szorosát költöttem játékra,ajándékra...stb! (+még félre is tettem tüzelőre!)
                        Nálunk a tüzifa volt az ajándék. Egy nagyobb darabos zsák, meg egy gyújtós. A legjobb építőjáték. Meg egy méternyi barna plüssből varrtam egy pöffeteg gombát, kitömtem vattával, remekül lehet dobálni a lakásban, nem okoz kárt.
                        Click image for larger version

Name:	IMGP8231.jpg
Views:	1
Size:	186.9 KB
ID:	147954
                        Everything is better when you decide you don't care.

                        Komment


                          rendkívül érzékeny!23 fok alatt nagyon fázik a lábam 24 foknál pedig már melegem van!
                          Vajon akkor:ki volt az a motoros rövid naciban?.................................................
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                          Komment


                            Vajon akkor:ki volt az a motoros rövid naciban?...
                            Ja... Ezt én is láttam..tanúsíthatom.. Akkoriban túrtam elő a meleg zoknikat és a sapkát..

                            Komment


                              Szervusztok!

                              Felénk a tekét kuglinak hívják,ami szinte ugyanaz.Mi is elfűtünk kb.,annyi tekével mint Mir-mur és nem lehet fázni a lakásban,de azért nem is izzadunk meg.Egye meg a fene a telet,én nagyon fázós vagyok és ezért nekem nagy kínlódás az egész,ráadásul az ember be van szorulva a zárt helységekbe,az ég ólomszürke,még a macskák is a kályha köré gyűlnek,vagy esetleg rátekerednek a lábam szárára,egy kis simogatást követelve,amit rendszerint meg is kapnak.Nem szeretem őket együtt a műhelyben,mert egy ideig elvannak a kialakított helyükön,de azután úgy elszemtelenednek,hogy másznak mindenhová a polcokon és verik le a dobozaimat,amiben valami apró alkatrészek vannak.Sok gondot okoznak,de a mínuszokban nincs szívem kiküldeni őket,ha valami kalamajkát csinálnak,akkor azért "davaj" van,akkor sorolnak az ajtó felé egymást elverve lábról,de úgy öt perc múltával,már verik a műhely ajtaját kívülről,-nekem meg addigra elszáll a mérgem és beengedem őket,-elvégre mégis a mi macskáink.

                              Gyuszihoz!

                              Akárhogy próbálok visszagondolni a születésem előtti időkre,semmi jó,vagy rossz élmény nem ugrik be,tehát megállapítom,hogy a jó és rossz élmények sokasága a születéssel kezdődik.Nem vagyok vallásos ember,ezért nem hiszek sem a feltámadásban sem a lélekvándorlásban és egyáltalán semmilyen misztériumban,ami a halált követi.Tekintettel arra,hogy az idén májusban betöltöm a 69-et,úgy gondolom kevesebb sót fogok már elnyalni a hátralévő életben töltött időben,mint idáig,tehát előbb vagy utóbb lábbal előre kivisznek a házból.Úgy gondolom a halál után a születés előtti állapot fog bekövetkezni,tehát nem lesz semmi jó és semmi rossz.Arra a végkövetkeztetésre jutottam,hogy nem az elmúlástól kell félni,hanem a hozzá vezető úttól.

                              Folt a tüdőn,-a páromnak már 20 éve megállapították és köszöni jól van.Ebben a korban amiben mi korosztályosok járunk,már aki egészségesnek mondja magát sem az,mert ha alaposan kivizsgáltatnám magam,biztos találnának több betegséget is és akkor elkezdenék velem szedetni a mérgeiket,amit gyógyszernek neveznek általában,amelyeknek olyan mellékhatásai vannak,amitől még betegebb az ember.

                              Azt szeretném mondani neked,ha van ez a sérv dolog,azt természetesen meg kell operáltatni,-abban a tudatban feküdj fel a műtőasztalra,-hogy nem tudtok velem kiszúrni,akármilyen foltot is találtatok akárhol,altassatok el,ha szükséges,de én úgyis felébredek,mert élni akarok,mert az élet szép és még van dolgom a földön!

                              Az ember nem attól egészséges,mert a doktorok azt mondják,hogy az,hanem azért mert annak akarja hinni magát.


                              A mi tévénk is lapos,sőt a monitorom is,igaz átlósan nem a legnagyobb,megjegyzem én senkit nem gyepáltam érte és amikor egy pár éve vásároltuk éppen nem gyepálkodott az üzletben senki,mert annyi lapos TV volt az üzletben,hogy annál csak a gatyák és bugyik sötétjében megbúvó lapostetű volt a több.Nos attól,hogy az emberek lapos tévén nézhetik az Armandót meg Bunyós nem tudom kit és a Győzikét és élvezhetik a Vídám vasárnapot,még lehet ez a nép ágrólszakadt,sőt lehet,hogy pont a fentiektől az,mert ugyanakkor a halottaik eltemettetésére már nincs elegendő pénz.

                              Nem sírom én vissza a Kádár korszakot,mert akkor is csak azok voltak hatalmon mint ma,-akik szépen felmondták a brossúrát és fürge volt a nyelvük,azután ahogy eljött a fordulat szaladtak a gyerekkel a paphoz,hogy keresztelje már meg,pedig a gyereknek már pelyhedzett a "legénytoll" az állán.Akármilyen átkos is volt,azért akkoriban 60 mázsa brikettel és 20 mázsa fával indultunk a télnek és,ha meghalt valaki a családból méltó temetést kapott.

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment


                                Nem sírom én vissza a Kádár korszakot,
                                Józsikám!A titkos énem vissza sírja!Már csak azért mert annak a korszaknak a kölke vagyok.Még a végén is csak 37 voltam!........és kissé nyersen szólva Q-a jó volt fiatalnak lenni!Motorozni,csajozni,barangolni az országban(sajnos a világban nem igen lehetett!)Pancsival,MZ-vel ide-oda száguldozni!A többi része felejtős!Sokkal sza...bb volt mint ez a rendszer!....de ezt már kitárgyaltuk párszor személyesen is PL: a Tiszakeszi-i kocsmában!
                                A TÉL?!!!! Ez van!........a hideg? Megszokás dolga!Az infarktusaim előtt olyan voltam mint egy rozmár!(sajnos termetre is 110kg!)Egyszer csak úgy brahiból kimentem az utcára havat seperni....mezítláb!!!! Vasárnap reggel!A templomból jövők nézték a nyomokat és nem értették!
                                Szilveszterkor rövidgatyeszban motoroztam...........aztán rohantam be a forró fürdőbe!!!!!(Már csak ennyi a legény virtus!)
                                Ezt a ,,kugli?teke"? dolgot nem értem!Felétek szabvány méretű az a fa?!Mert itt van két ujjnyi vastagtól 50-60cm átmérőjűig minden féle! Az egyik kevés 4-6 db a másik sok!.........B.U.É.K.

                                - - - Updated - - -


                                Nálunk a tüzifa volt az ajándék.
                                Kedves UK!
                                A legnagyobb ajándék ott ücsörög a fa mellett!No és a fiatalság!!!!
                                hihetetlenül irigylem a mai fiatalokat!Korlátlanok a lehetőségeik!Szép családod van legyetek boldogok!Akár ha csak egy szál pöffeteg gomba jut is a szeretet és a fiatalság tüze,öröme mindent überel!

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X