Megtaláltam a 1,5 éve hűtőbe rejtett krómfestékem.
Belelkesedtem... mostmár kéne valami indokot kreálnom.
Belelkesedtem... mostmár kéne valami indokot kreálnom.

Szerencsére két éve olyan helyre hordom a hengereket fúratni, ahol megmondhatom hogyan csinálják... azóta nincs hengercsörgés. Dugattyúból ami elérhető és bevált a Bertát használom. Hengertalp alá a klingerit tömítésre (mindkét oldalra) szerelőpaszta került, a fej alá gyárival megegyező alu tömítés szárazon... megfelelően lehúzva jól tömít. Persze csak ha a felületek épek. Ha úgy látom a felület nem megfelelő, akkor igen halványan FBS pasztával gyógyítom. Tapasztalat szerint a felületen marad még a kipuffogó torokban is.
Loctite 8150 a szerelőpaszta,de a magyar nyelvű feliratot csak holnap napfényben tudom elolvasni. Ezt akkor használom ha nem akarom hogy összeragadjanak a felületek,valamint hőnek kitett alkatrészeket (kipuff hollandi, kipuff csavarok) kenésére hogy hosszabb idő után is oldható legyen a kötés. Persze tud tömíteni is,de csak kis hézagokat. Alkalmazható gőzvezetékekhez is. A blokkfeleket Curil tömítőpasztával rakom össze ami ragaszt is. Ennek vékony csőre van,s az anyag mézszerű... így a tömítendő felületen szépen el lehet húzni egy közel 1mm-es csíkot, s a tömítettség tökéletes lesz. + két éve használom,s nem kötött be. Holnap lefényképezem, s amit most estleg kihagytam a leírásból azt pótolom.
Komment