Érdemesebb jobb minőségűt tenni a 8.8 nál mert mostanság már az is olyan mint az NGK gyertya.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNGK gyertya.
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemegoldódott
Sose szereltem úgy, hogy "jó az úgyis, nem lőnek vele nyulat", de ez a motor most úgy készülget
Köszi mégegyszer a felajánlást
Komment
-
Tudom , nekem már úgy is meszeltetek..... de nem bírom megállni , hogy ne szóljak hozzá a témához . Szóval a tőcsavar , az egy olyan csavar amin "középen " nincs menet és ott névleges méretű . A másik .-azért nincs ott menet hogy "beszoruljon " - és ne fenéken üljön fel . ( ami a valóságban nem is fenéken felülés !!!!! ) Harmadik : azért nincs ott menet , hogy az összeszereléskor -tájolja az alkatrészt .
A mai világban ezt kiváltani , egy menetszálból fűrészelt darabra , nem túl elegáns dolog . Ha már mindenképp alkotni szeretne az ember , akkor-----alulról felfelé ----az első lépcső , egy 8.8 as részmenetes imbuszcsavarból kell csinálni .
Viszont ezt illik esztergában elkészíteni , egy megfelelő menetszál toldó anyában . Azt fogjuk be , kontra anya --aztán beteker . Így egész jó lesz a két menet egytengelyűsége .
- 3 likes
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseViszont ezt illik esztergában elkészíteni , egy megfelelő menetszál toldó anyában . Azt fogjuk be , kontra anya --aztán beteker . Így egész jó lesz a két menet egytengelyűsége .
Nekem is az a problémám a lefeneklett csavarral..azt ha sérül azt csak kifúrni lehet ,azt viszont csak végszükségben szabad ,mivel legtöbbször a házban lévő menet is sérül.Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2019 júl. 07, 19:39."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem ezt úgy tanították végy egy darab vasat esztergáld vállasra fúrj bele menetet,hosszában fűrészeld végig (ez a futer)így hernyó-csavarfejet ,leszúrást, kúpot menetet esztergálhatsz a munkadarabra,menetsérülés nélkül...ja és így fogható be a marógépbe is hornyolás céljából.
....és azt nem tanították , hogy egy 8.8 as csavarra , utólag már nem vágunk menetet ? mert az csak árnyéka egy menetnek ?
Tehát , ha már csinálunk egy ....t , akkor azt csináljuk előírás szerint ....
edobomazagyam
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem is az a problémám a lefeneklett csavarral..
nos , az említett végigmenetelt csavar - nem lefeneklik , hanem a menet végénél lévő , nem megfelelően kivágott menetbe szorul bele . szerintem akkor van lefeneklés , ha egy furatba a menet vége után "kivágjuk " az anyagot és a csavar simán koppan a furat alján . sok helyen alkalmazzák ahol sokszor kell szorítani-lazítani ...
... viszont ma kóstoltunk egy kis házi páleszt - jó volt !!! ( tuggya akinek köll )
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés azt nem tanították , hogy egy 8.8 as csavarra , utólag már nem vágunk menetet ? mert az csak árnyéka egy menetnek ?
Lapkás késsel a-12,6-os csavarra is rávágjuk a menetet....Mert az igaz,hogy nem egy mángorolt kalibrált menet,viszont :a nincs az nagy úr !!!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenincs az nagy úr !!!
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLapkás késsel a-12,6-os csavarra is rávágjuk a menetet....
és akinek nincs esztergája ? azt mit csináljon ?
vagy akinek van -de nem tud menetelni ?
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés akinek nincs esztergája ? azt mit csináljon ?
vagy akinek van -de nem tud menetelni ?
Oké megértem alkotni akarnak!!!Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2019 júl. 07, 22:19."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
Komment