Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
A 251 ETZ befejezés kissé várat magára... r75/5,kimko,fűkasza,főrész, Ts 125, HD szervíz.. A kovászos ubi recept: 5literes üvegre: 1 jó nagy marék friss kapor hajtás az üveg aljára majd 8-10 gerezd fokhagyma apróra szeletelve. Erre egy teáskanál koriander bogyó, két teáskanál mustármag,egy teáskanál szemesbors,fél teáskanál köménymag, 10-15 babérlevél, 8-10 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve majd egy tojás nagyságú krumpli szintén szeletelve... erre kerülnek jó szorosan a bemetszett uborkák. Ha megtelt az üveg, akkor a másfél evőkanál/liter vízzel felöntőm, s lefedve nem napos meleg helyen hagyom érni 3 napig. A papa meg a gyerek úgy odáig van érte... másnaponta teszek el egy 5literes üveggel.. S nem elég!!! Hoppá... a szegfűborsot kihagytam.. nagyon finom fűszer,de három szemnél többet tenni nem szabad (eltúlozva szappan ízűvé válik) kis bazsalikommal és kakukkfűvel bolondítva igazi ízorgiát válthatunk ki..
Utoljára szerkesztve a következő által: Atti69; 2021 júl. 07, 21:15.
A fokhagymát kétszer írtam,de nyugodtan bele lehet tenni azt a mennyiséget,,, fokhagymával nem lehet elrontani..még a palacsintát sem. Ja... kenyér meg azé nem kell,mert a krumplitól erjed.
Köszönöm a meghívást! Egy kissé messze laktok tőlem mátéapu -val, több mint 500 km. Én Somogy megyében, Kaposfőn lakom. Amikor a közeletekben járok, jelentkezni fogok, szívesen megismerkednék veletek. Amennyiben Ti erre járnátok szívesen látlak benneteket. Ubim nincs, de van helyette szinte mindig páleszem, söröm vagy borom, forró kv, hideg ásványvíz.
Komment