Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    A régi háznál volt több pár feketerigó,fenyőrigó,rozsdafarkú,valamilyen pinty,vadgalambok... itt csak varjakat látok...nem keveset. Unalmasan énekelnek.. Költözés után vettem egy kaminó kandallót,a lakást azzal fűtöm...a mult hét óta tettem fel én is egy 6 csöves hődobot....ezek szerint készülhetek a takarításra.. A műhelyben egy gorenje sparhelt nyomja a meleget..

    - - - Updated - - -

    olyan kátrányos belül,
    Tudomásom szerint van valamilyen varázsszer,amit a kályhában elégetve kitisztítja a kéményt.

    Komment


      Nálunk 2012 nyarán volt bagoly. Több napon át. De csak unottan bámult az ablakunkra.

      Click image for larger version

Name:	bagoly.JPG
Views:	1
Size:	50.7 KB
ID:	147947
      Everything is better when you decide you don't care.

      Komment


        Tudomásom szerint van valamilyen varázsszer,amit a kályhában elégetve kitisztítja a kéményt.
        Dióhéjnak hívják. .

        Komment


          Mezőgazdasági boltban lehet venni, kis tasak tele valami porral.
          És valamennyit le is szed, de azért nem csodaszer...
          De legalább nem drága. Szóval próbáljátok ki, hátha nektek jobban működik.

          Vagy lehet hogy dióhéjjal kell tüzet rakni és úgy beledobni ezt a zacskó port?

          Komment


            Vagy lehet hogy dióhéjjal kell tüzet rakni és úgy beledobni ezt a zacskó port?
            Lehet ez a tuti... Van két vödör diónk...kiadom a parancsot,hogy nekem süti kell.. Legalább ösztönzőleg hat...csak azért...hogy ne fázzon a drága...

            Komment


              Be kell rendesen fűteni és utána száll a korom a tetőre és úgy csinál a kémény mint a Lokomotív.Én minden évben sikeresen begyújtom a kormot a kéményben ez az egyetlen jó tisztítási mód szerintem csak a felső tisztító ajtó ha van rendbe legyen mert könnyen kinyomhatja a hő és a keletkező gáz. Nekem két aknás a kéményem és a gázos kéményem alsó tisztítójánál volt a madár. Szerintem a csöves hőcserélőt is rendesen befűtve lehet igazán kitakarítani. Ha valaki kazán készítésen töri a fejét akkor erről a csöves dologról van egy kipróbált ötletem mely a gyakorlatban bizonyított.

              Komment


                A kandalló az előtérben..a füstcső átkanyarodik az áthidaló,s a vezetékek között a szobába...majd ismét két kanyar után a kéménybe.. Click image for larger version

Name:	motorépítés 044.jpg
Views:	1
Size:	194.2 KB
ID:	147952Click image for larger version

Name:	motorépítés 045.jpg
Views:	1
Size:	203.8 KB
ID:	147953

                - - - Updated - - -

                Huzat azért szerencsére van...bár nem rántja ki a kezemből a tüzelőt.

                Komment


                  ...bár nem rántja ki a kezemből a tüzelőt.
                  Ha kirántaná, akkor önadagoló lenne, söt, ha még be is hordaná....nem lenne hátrány

                  Komment


                    Csak nem akarod ebből kihozni, hogy A...a a tűzön sem égne el??

                    Komment


                      Sziasztok .
                      Elosszor is B.U.E.K mindenkinek. En ugy tudom hogy a kemenyek eseteben is ugyan az a torvenyserusegek lepnek fel mint minden gaz vagy folyadek aramlas kozben.A kanyarok csokkentik a jaratok kapacitasat es ugyan igy a vizszintes jaratok is ami okzhatja reszben a gyorsabb korom lerakodast.Egyszer laktam foldszinti lakasban ahol volt kandallo es ezzel volt megoldva a futes a vizcsovek keresztul voltak vezetve a tuzter alatt es felett majd tagulasi tartaly,vizpumpa radiatorok,stb jol mukodott .Minden osszel kellett a kemenyseprot hivni mivel 5 emeletes haz foldszintjen volt a hely. Igy is ketszer ki gyulladt a kemeny temeszetesen a tuzoltok vetettek veget mindig a tuznek elarasztva a helysegeket Hat utanna volt mit tenni.

                      Komment


                        Szervusztok!

                        A fűtéssel kapcsolatosan a legfőbb gondot a tüzelőanyag nedvességtartalmában látom,melyből a kémény kátrányosodása is adódhat.Valahol olvastam,hogy a tölgyfát a kivágás után az ötödik évben lenne szabad kockázatmentesen fűtésre tüzelőanyagként használni.Belegondolva,nekem négy évnyi tüzelőanyagnak szánt tölgyfát kellene vásárolni és tárolni,melyet azután minden évben egy évre szükséges mennyiséggel pótolni kellene.A fentiek megvalósítása számomra nem lehetséges,elsősorban anyagi,másodsorban tárolókapacitás hiányában.

                        Voltak évek,amikor Bükkábrányból visszfuvarban vásárolt lignittel fűtöttünk,de a lignit víztartalma is nagyon nagy,ezért marad az akác.A lignit sem lenne rossz,ha pl.a jövő tél fűtésére szánt mennyiséget,már most megvásárolnám és fedett helyen tudnám tárolni azt,majdnem egy évig.

                        A jövő évi tüzelőanyagot mostani téli kivágású fából kellene felhalmozni,mert ilyenkorra leálltak a fák nedvkeringései,ezért lényegesen kisebb azok víztartalma,tehát majdnem egy év alatt tökéletesre ki tudna száradni.

                        Igen ám és itt kellene átmennem a témával a Hyde Parkba,-olyan jól el van engedve ez a kódus b@szta nép anyagilag,legyen az kétkezi,szellemi munkás,vagy nyugdíjas,-hogy örül,ha egyáltalán valamivel ki tudja fűteni télen a lakását és nem fagy meg.A helyi Szuper infóban a múltkor olvastam egy hirdetést,amelyben fűtésre alkalmas bálás-ruhát,az-az rongyot kínáltak eladásra.A képzeletre van bízva,hogy a környezetre milyen jótékony hatással van a sok műszálas rongy elégetése,a kéményekre meg egyenesen káros lehet,a terjengő rongyszagot már nem is említeném.
                        Valamikor a nyár derekán rászántuk magunkat,hogy a házon lévő nyílászárók egy részét kicseréljük,mert eljárt felettük az idő.Megrendeltük a két utcai ablakot és a lakásba bevezető ajtót,melyet három hónapi átfutással le is szállítottak,közel 200 000.-Ft.-ért,ezért a tüzelő vásárlás egyre késett,mert várni kellett,hogy megint gyűljön össze egy kis pénz,a felülreprezentált nyugdíjból,melynek összege kettőnk részére összesen 110 000,-Ft.-körül van.Amikor a fa rendelést le tudtam adni akácra,két és fél hónapra vállalták,ez volt október elején.A fát meg is hozták 2015.12.21.-én,a majdnem harminc mázsa fáért és a fuvarért fizettünk 91 000.-Ft.-ot,de már rendeltem még 15 mázsát,melyet február derekára vállaltak.Megjegyzem október elején már jött 18 mázsa akáctuskó,majdnem 55 000.-Ft.-ért,mely már mikulás tájékára hamuvá vált.A fentieket nem panaszként írtam,mert legalább nem fagyunk meg,de attól,hogy melegünk legyen messze vagyunk.Ami luxusnak mondható én fűtöm a műhelyt is,ami olyan 60 négyzetméter lehet,de ha lakásban tölteném a telet,az nagyon káros lenne az egészségemre.A műhelyből semmi bevétel nem jön,mert ilyen nyomott munkabérek mellett,nem vállalok el semmit,mert abból csak veszteség termelés lenne,az meg ért már engem eleget.Egyedüli szerencsénk,hogy a 20 éves vállalkozásunkat,három évnyi végelszámolással kapcsolatos huza-vona után sikerült a múlt évben befejezni és most már nem szívja a vérünket semmilyen hivatal,ami azért havi 20 000.-Ft.,megtakarítást jelent.Jellemző erre a tetves rendszerre,hogy a kamara,amitől az egész cég fennállása óta semmit,de semmit az ég adta világon semmit nem kaptunk,azért két hónapért lehúzta rólunk az egész éves kamarai díjat,de milyen jogon azt nem tudom,de egye meg a fene velük együtt,-költsék fekete zászlóra.

                        Hú-ha megint alászaladtam,pedig eredeti szándékom szerint írni akartam még a hődobokról,a füstcsövek hosszáról és átmérőjéről,-de majd egy kicsit később.Át se olvasom,mert még törlöm.

                        Üdvözlettel:Che

                        Komment


                          Kedves Che! Nem nyomok tetsziket..mert hasonló cipőben jártam. A fűtésemmel elégedett vagyok,nappal 23-25 van a lakásban,reggelre 22 fokra hűl vissza. Idáig 10 mázsa fa fogyott.. Gázkonvektorok vannak felszerelve,ha ezekkel fűtök..akkor a költség kb 4x-es.. Következő télre beterveztem a nyári favásárlást,mivel ez a nedves fa a fő oka a kémény kormosodásának.

                          Komment


                            Pár éve, amikor ezeket megalakították, beszéltem velük telefonon.
                            - Az 5000 éves tagdíjat utalja a kamara xy számlájára...
                            - Jó napot kívánok!
                            - Ja igen, jó napot.

                            A füstcsövekről röviden annyit, hogy kanyar és vízszintes lassítja az áramlást, azon felül hőleadás is van.
                            Ha túl nagy a hőleadás, át lehet esni a ló túloldalára és a kátrány/víz kicsapódik a füstből.
                            Tehát a fűtés egy része arra megy el, hogy az égéstermék rendesen eltávozzon.
                            Elméletileg jó nagy tüzet kellene rakni, hogy menjen a huzat és elég meleg legyen a cső. A gyakorlatban meg fojtja az ember, hogy lassabban adja le a hőt és tovább égjen. Erre nagyon jó megoldás a rakott kályhák utóégető tere.

                            A legtöbb lakással ott a probléma, hogy a világ fáját el tudnák tüzelni:
                            - kicsi kályha, ami nem tartja a hőt és állandóan rakni kell, a hő meg megy ki a kéményen
                            - régi ajtók-ablakok - a müa ablakot a mai napig csodának tartom
                            - padlásszigetelés hiánya - 20 cm kőgyapot csodát tesz

                            Nagyon gondolkozok, hogy a betervezett külső falszigetelés projektet hanyagolom, mert ennyi extrától igen nagyot ugrott a komfortérzetünk és nem kell olyan nagyokat tüzelni/kazánozni, hogy 22-23 fokra felugorjon a hőmérséklet.

                            Nedvességtartalom fontos! Próbáld ki, alig akar elégni, csak kormol.
                            Műanyag, bútorlap, ruha, cipő és szemét égetése marhaság, ha van más megoldás. Jól ég, de televág mindent korommal.

                            A kémény kiégetése - kéménytűz - egy elég veszélyes dolog. Szűk térben, igen jól égő anyag huzatszerűen kap levegőt.
                            A maltert kiégeti, a savállóból kiégeti az ötvözőket. Csak kárt tesz. És tűzveszélyes.

                            Csodaporok...Fémkefe.

                            Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A kandalló az előtérben..a füstcső átkanyarodik az áthidaló,s a vezetékek között a szobába...majd ismét két kanyar után a kéménybe..
                            Az itteni kéményesek ettől a megoldástól rögtön riadófokozatba vágnák magukat :-)
                            Azért szezon végén, vagy ha vágja vissza a füstöt, lessél bele. Nálam volt egy kis turpisság, mert nem mindig jól szárogatott akácfa égett. Meg picit átalakítottam az etna kályhát és jobban le tudom fojtani az égést - jobban is kormol.

                            A salgótarjáni termékekre visszatérve (Kamino, Etna) az Isten mentsen meg tőlük. Miután egy szezon alatt kirohadt az etna és láttam, hogy rakták össze, nagy rajongójuk vagyok.

                            Komment


                              Itt mifelénk a nem a napon barnultak a rossz autógumikat veszik meg pár forintért télen.
                              Szeretik, mert csak fel kell darabolni aztán 1-2 gumival egy napig meleg lesz a putriban...

                              (ahol az ajtó csak egy pokróc, de a műholdvevő ott van a falon! Illetve most már a mindigtv antennája)

                              Komment


                                A salgótarjáni termékekre visszatérve (Kamino,
                                Sokan dicsérték..ezért választottam. Idáig rendben van,gond nélkül üzemel. (használtan vettem). Ettől függetlenül: Ha megtehetem,következő szezonban jobb lesz+száraz fa.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X