Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Őszinte kérdések nőkről

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Jó ha úgy számolsz, hogy amennyi az alapanyagköltség, még plussz annyi lessz a munkadíj.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Jó ha úgy számolsz, hogy amennyi az alapanyagköltség, még plussz annyi lessz a munkadíj.
      Hát ez az!!!

Itt meg 65.000 festve az egész garnitúra. (alapanyag és munka, minden)

Vagy ilyen olcsó lenne a fenyő??

Komment

Volt egy pár fa csónakom ha tölgy borda volt 5 év ,akác 30 év: vizes környezet.

Komment

Nah ezért készül fenyőből. Meg hogy pár év mulva vehess újat.

"Hazai fáink közzül csak a tölgy és a szelídgesztenye fája tartalmaz jelentős mennyiségben csersavat. ez kölcsönzi ezeknek a fafajoknak a nagy tartósságát."
          Erről ennyit
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 02, 20:23.
          kedvelte ezt.

Komment

A tölgy mennyivel drágább mint a fenyő?

A szüleimnek is fenyő van, már 10 éve...ők is festik 3 évente,de elég szép...Click image for larger version

Name:	IMG_0291.jpg
Views:	1
Size:	188.4 KB
ID:	134080

Komment

Sokkal. Most találtam egy fatelepet, ahol a szárított tölgyfa bruttó 140.000 Ft / m³. Egy a belinkelt hez hasonló tölgy bútor kb 4-5* áron kapható. Az akác olcsóbb, de azt inkább olyan bútorokhoz alkalmazzák ahol hajlított alkatrészek vannak, mivel száradáskor hajlamosabb a repedésre.
              Némelyik fenyőfajta alkalmasabb erre a feladatra a lucfenyőnél, elsősorban a magasabb gyantatartalmúak.
              Bár ha fedél alatt lesz, akkor nem annyira fontos, hogy keményfából legyen.
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 02, 20:41.
              kedvelte ezt.

Komment

Igen,télen-nyáron fedél alatt van.
                Szerintem,holnap felhívom ezt az érdi férfit,az X lábú asztallal, és megnézem élőben,mennyire masszív a bútor.

Vagy esetleg valaki megcsinálná innen, olcsóbban???

Komment

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A szüleimnek is fenyő van, már 10 éve...ők is festik 3 évente,de elég szép.
                  Nekem ez a formavilág nagyon bejön! Ha nekem lenne lehetőségem akkor valami hasonlót választanék. Gondolom jóval drágább is lehet. (persze nem szeretnélek befolyásolni és nem is tudnám neked megcsinálni)
                  kedvelte ezt.

Komment

Azt is nagypapám csinálta...biztos lehetne ugyanolyat csináltatni...csak nagyon drága lenne.

Komment

Azt is nagypapám csinálta..
                      Úgy tűnik, hogy értett a szakmájához! Az egész olyan elegáns, könnyed, mégis masszív kinézetű.
                      Az én öregapám télen kosarakat font, olyanokat amelyeket régen parasztok használtak.
                      Meg is tanított volna.
                      A mai napig haragszom magamra, hogy olyan lusta voltam.
                      Ezt csak azért írtam, mert egyre kevesebben művelik a régi mesterségeket, sajnos.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2013 jan. 02, 21:33.
                      Che és kedvelte ezt.

Komment

Elmentünk megnéztük ezt a garnitúrát.
                        Nagyon masszív, szép nagy, kényelmes.
                        Megbeszéltük a pasival,hogy az asztal 10 cm-rel magasabb lesz,és egy deszkával szélesebb.
                        Nem Sadolint, hanem Boróka nevű festéket használ, kétszer festve, a 190cm hosszú 2 pad , a 80 cm széles aszal, és a 2 szék 65.000 Ft lesz. Márciusban rendeljük meg, 1 hét és készen is lesz.

Ja és borovi fenyő, nem luc...ez talán kicsit jobb?
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2013 jan. 03, 17:56.
                        sricsi70 és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Nem Sadolint, hanem Boróka nevű festéket használ
                          Hát a boróka az tényleg jobb. A cseheknél Becherovka a neve. Hogy mennyire tartósít nem tudom, de másnap is jól voltam tőle. Bornál már előfordult az ellenkezője.
                          TZ kedvelte ezt.

Komment

Ja és borovi fenyő, nem luc...ez talán kicsit jobb?
                            Erdei fenyő...igen az jobb.

Komment

Üdv mindenkinek!

a és borovi fenyő, nem luc...ez talán kicsit jobb?
                              Kedves Angyalka!

Én bejárati ajtót, és 2 ablakot csináltattam a borovi fenyőből. Az asztalos ajánlotta (és mivel a barátom) hallgattam rá. Természetesen azért az ápolás ráfér ezekre is X időközönként az idő vas foga mindenen nyomot hagy.

Komment

Üdv mittom!Sándorfalva is élóhelyem Szeged mellett.Ott pecázom a HERMAN TAVON.Ott van egy nyári rezidenciánk.FA ház medence..stb.
                                korompaiistvan és mittom kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X