Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Jöhet a cáfolat......

Komment

Szervusztok!

Kedves Geszti!

Az EU tagságunkkal kapcsolatosan,-ahhoz,hogy tagok lehessünk fel adatták velünk,az iparunk összes ágazatát,valamint a jól működő mezőgazdaságunk struktúráját,-gondolok itt a TSz-ekre és az Állami gazdaságokra.Az kétségtelen,hogy az ipar,az elavult termelési mód miatt nem a legjobban teljesített,de azért voltak kirívóan tartós,csúcsminőségű termékeink,-nem is kevés,melyeknek gyártásáról nem kellett volna lemondani.Azt,hogy a szocilista mezőgazdaságunk kiváló volt,azt még a hatalom újkori élvezői és birtoklói is elismerik,ezért is törekednek,a nagyüzemi gazdálkodásra,mely,ha jól tudom személyenként napjainkban 1 000 hektár felett van és ha ezt családi gazdaságnak deklaráljuk,egy 10 fős család esetében ( ami könnyen összejöhet,-Móricz Zsigmond;-Rokonok),-akár 10 000 hektár fölött is lehet,innentől kezdve,az esélyegyenlőséget,meg a szabadversenyt megette a fene.A társadalomban,a fentiek miatt akkora feszültségek fognak képződni,-melyek előbb,vagy utóbb,egy új földosztáshoz fognak vezetni és akkor minden kezdődik elölről.Meggyőződésem,hogy a társadalmi feszültségek elkerülésének érdekében,1 négyzetméter termőföldet sem lenne szabad magántulajdonba adni,csak bérelhetővé tenni,a föld legyen azé aki megműveli és nem azé,aki megművelteti.

A tecsóról és társairól,-minden héten,megközelítőleg 1Kg.-reklámújságot dobálnak be,a házunkba,-a képek gyönyörűek,no és az akciók sokasága,már lezsibbad az ember és,ha elkezdi nézegetni,hogy hol és mi kerül a legkevesebbe,-hát akkor igencsak be kell nézni,ide is oda is és,ha a legolcsóbban szeretnéd megkapni,az áhított árút,-hát igencsak menni kell,ide és sajnos oda is.A tőkés azt mondja,"Time is money,-Az idő pénz",-de vajon miért,a mi időnk van mindig,ellopva azért,hogy megtaláljuk,a számunkra legolcsóbb árút.Még egy kicsi a nudlihoz,a fillérhez,óceánhoz és az összeshez,-videó megosztókon látni,a beinjektált húsokat,bedöglött egeret,futkározó pockot és mindez,csak,-mondjuk 999.-Ft-ért,4 999,-Ft.-ért,vagy 49 999.-Ft.-ért,-de emberek miért pont ennyiért,-mert tecsó gazdaságos,-vagy egyedül a tecsó a mi gazdaságunk?

Majdnem elfelejtettem,de van itt még egy téma,hát a NATO.Olvasgatván a neten,amikor a fótosfejű,a Gorbi,megengedte,hogy ellegyen bontva a kőkerítés Berlinben,akkor született egy megállapodás,hogy a volt VSz.(Varsói Szerződés) tagországok függetlenek maradnak és nem csatlakoznak,egyetlen katonai tömbhöz sem.Ezzel szemben,mi történt,-hát ott vagyunk,természetesen mint kicsi ország,-csak úgy a szélén,mert erőnk az semmi nincs,de ha ferdén üljük is meg a nyerget,-hát a nyelvünk,az jó hosszú,-elér az ánuszig.Van már nekünk Grippenünk,-komoly légierő,NATO kompatibilis,-ragyogó modern technika,a fene sem tudja megmondani,hányadik generációs vadászgép,aztán két hónapon belül leamortizálódott,a Magyar légierő 20%-a,valamilyen pitiáner baki miatt.Nem tudom mennyit fizetünk a lizingért,de biztos nem keveset.A határainkon,meg járnak-kelnek a népek,-ahogy kedvük tartja,-mert határőrizet az nincs,mert nem készültünk fel,de sebaj,a NATÓ drót megold mindent,-kivétel amit nem,-de sebaj amit nem azt majd benyeletik,az "istenadta néppel".

-Hogy mennyi támogatást kapunk,az EU-tól,-ahhoz képest,amit elvesztettünk miatta,-semmit!Odaadtuk a romjaiban heverő,de azért még létező identitásunkat,a földjeinket,a gyárainkat,elvándorló fiataljainkat,épen születő függetlenségünket.Mit kaptunk,-Díszburkolatokat,élményfürdőket,parkokat,-részben autópályákat,-melyek használatáért qrvára sarcolnak minket és természetesen munkahelyeket is,ahol éhbérért összeszerelhetünk,idegen szellemi termékeket,melyek kiszállításra kerülnek és nem a Magyar gazdaságot erősítik.

A fentiektől függetlenül,híve vagyok egy Európai Uniónak,de akár egy világ uniónak is,de csak akkor,ha nincs "vezérürü".és az a népek önrendelkezésén,-egymás fajának,vallásának,gazdasági érdekeinek,kölcsönös tiszteletben tartásában valósulna meg,-de ilyen pillanatnyilag nincs,-de azért küzdeni kellene érte,-de pillanatnyilag ez utópia.

A fenti írásommal megbántani senkit nem akartam,annak tartalma ,saját gondolataimat tartalmazza,mellyel befolyásolni senkit nem szándékozom,-csupán továbbgondolásra ajánlom!Nem az a célom,hogy mindenki úgy gondolkodjon,ahogy én,csupán az,hogy gondolkozzatok!

Üdvözlettel:Che

Komment

Kedves Che,

írásod szóról szóra a negatív propagandaiskola oktatóanyaga. Sajnálom.

Értelmetlennek látok bármi mást is hozzáfűzni a témához. "széllel szemben..."

Komment

írásod szóról szóra a negatív propagandaiskola oktatóanyaga.
          Sajnos a valóság ilyen negatív ! Lehet, hogy az idétlen reklámokban mindenki hepy, meg ugrál a boldogságtól mint egy kecske, de az élet nem erről szól sajnos.
          Mindegy hogy minek hívják a jelenlegi állapotot. A közös pont mindig ugyan az. Mit lehet ellopni !

Komment

Nem az a célom,hogy mindenki úgy gondolkodjon,ahogy én,csupán az,hogy gondolkozzatok!
            Ezért szeretem a fórumot,nem akarom,hogy igazam legyen,de szeretnék gondolkodásra bírni embereket!!
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ezért szeretem a fórumot,nem akarom,hogy igazam legyen,de szeretnék gondolkodásra bírni embereket!!
              Azért azt a cáfolatot végig olvasnám...ha egyszer megszületne...

Üdvözlettel...

Komment

,nem akarom,hogy igazam legyen,
                Én pedig azt akarom hogy nekem legyen igazam... Sajnos nincs ez mindig így..be is látom. Sőt itthon a tudomásomra is hozzák.. Azé egy kicsit erőlködöm még...mert csak.

Komment

Sajnos ez nem propaganda anyag hanem a valós történelem melyre kínos a visszatekintés. Annak pedig ki ezen időszakot nem élte át csak az iskola padban ha visszatekint és tájékozódik a történtekről rájön a valóságra. Ez pedig hímelés- hámolás nélkül sajna Che írásában rejlik.

Komment

ezen időszakot nem élte át
                    Más volt benne élni...akkor séta közben mást láttál az emberek arcán. Most nem találkozol nyugodt,mosolygó emberekkel.

csak az iskola padban
                    Ezt nem lehet megtanitani szerintem. Nagyon kevesen vannak akik elölről-hátulról képesek megfigyelni...s közben semlegesen írni több szemszögből a történelmet.

Komment

Kéne valami vidámabb téma..

- - - Updated - - -

Jólvan..akkor én elkezdem a vidámkodást..

Komment

Attila képzelj el egy virtuális csiklandozást és egy baráti piros pacsit! Remélem egy mosolyt csaltam az arcodra, ha igen akkor már megérte.

Komment

Kéne valami vidámabb téma..
                          Igazad van, kellene valami vidámabb téma....én azért megvárnám még Joker cáfolatát...utána, akár

Komment

ha igen akkor már megérte.
                            Köszi! Megvan.. ....

Komment

-Hogy mennyi támogatást kapunk,az EU-tól,-ahhoz képest,amit elvesztettünk miatta,-semmit!Odaadtuk a romjaiban heverő,de azért még létező identitásunkat,a földjeinket,a gyárainkat,elvándorló fiataljainkat,épen születő függetlenségünket.
                              Sajnos ezt leginkább "vezetőinknek" köszönhetjük, nem az EU-nak. Borzasztó bal...sz módjára állunk még ma is ehhez a dologhoz államigazgatási szinten.
                              Nem lehet mindent a külső körülményekre fogni, bár az lenne a legkényelmesebb megoldás.

- - - Updated - - -

a népek önrendelkezésén,-egymás fajának,vallásának,gazdasági érdekeinek,kölcsönös tiszteletben tartásában valósulna meg,-de ilyen pillanatnyilag nincs,-de azért küzdeni kellene érte,-de pillanatnyilag ez utópia.
                              Én ismerek egy ilyen helyet. Úgy hívják: Svájc.
                              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Sajnos ezt leginkább "vezetőinknek" köszönhetjük, nem az EU-nak. Borzasztó bal...sz módjára állunk még ma is ehhez a dologhoz államigazgatási szinten.
                                Nem lehet mindent a külső körülményekre fogni, bár az lenne a legkényelmesebb megoldás.

- - - Updated - - -

Én ismerek egy ilyen helyet. Úgy hívják: Svájc.
                                Nos, ahogy olvasgatom, Che Józsi bátyám felvetésének egy részére (általam megítélve) csak jutott értelmes válasz...
                                Akkor még sem annyira a "negatív propaganda" szüleménye, amit megfogalmazott, mivel más is szolgál -némi- magyarázattal...sőt!

Üdvözlettel...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X